Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > ARRI SkyPanel’ler Subaru’nun Yeni Stüdyosunu Aydınlatıyor
ARRI SkyPanel’ler Subaru’nun Yeni Stüdyosunu Aydınlatıyor
21.06.2021 12:39

Otomobil üreticisi Subaru of America’nın ulusal genel merkezinin tadilat yapılan bir alanı, kurum içi yapımlar için SkyPanel S120-C kaynaklarla aydınlatılan son teknolojili bir stüdyoya dönüştürüldü. Eski garajdan kalma geniş panjurlu kapı ve üç otomobil bölümüne ek olarak artık 15 metreye 10 metre ölçülerindeki bir stüdyo haline getirilen kısımda silindirik bir sahne perdesi (cyclorama), çift raylı perde sistemi, SkyBender’lı ARRI SkyPanel S120-C dahil en son teknolojiye sahip donanım var. 

Subaru Ulusal Ürün Eğitim Müdürü Jim Riedel, garajın dönüşümünde Subaru’nun stratejik çözüm ortağı ajanslarından biri olan Creative Design Group’un Başkanı Gary Rivera’dan yardım istedi. Rivera ise Riedel’in kafasında canlandırdığı stüdyoyu yaratmak için uzun zamandır kamera donanımı hizmetleri vermekte olan Expressway Cinema’ya yöneldi.

Expressway Cinema Genel Müdürü John Baumgartner, bu ham alanın işlevli bir stüdyoya dönüştürülmesindeki zorlukları gördü: “Tasarımın bir bölümü, diğer Subaru satıcılarının kolayca çalışabilmelerini sağlamaktı. Kabinler, alçıpanlar ve sac levhadan tavanlar vardı, bu durumda sesin denetimini ele almak zorundaydık.” Bunu başarmak için ilk adımlardan birisi, tesisin üç duvarının etrafına bir perde rayı kurmaktı. Bu sesi kesmeye yardımcı oldu ve alanı özellikle sıkışık çekimler için alanı daha esnek hale getirdi. Dönüşüm boyunca Expressway Cinema ekibi Riedel ve Subaru’nun tesis yöneticileri, elektrikçileri ve boyacılarıyla çok yakın işbirliği içerisinde çalışarak, ortak vizyonlarının hayata geçmesini sağladılar. 

Üç adet SkyBender’lı ARRI SkyPanel S120-C ile aydınlatılan, 3.6 metre yükseklikteki silindirik sahne perde duvarı 

Baumgartner’ın ekibi üç adet SkyBender’lı ARRI SkyPanel S120-C ile aydınlatılan, 9 metre uzunluğunda, 3.6 metre yükseklikteki silindirik bir sahne perde duvarı da kurdu. “Her zaman kullanabildiğim kadar çok ARRI ışık kaynağı kullanırım. ARRI birlikte çalışması mükemmel bir üretici, ve ürünlerine gerçek anlamda güveniyoruz. SkyPanel’ler çok yönlü aydınlatma aygıtları. Çok az çabayla ışıklı veya renkli bir sahne arkası fon elde edebiliyoruz.

Rivera ışık şeflerinin tekerlekli sehpalar üzerinde SkyPanel’leri kullandıklarını gördüğünde, ARRI donanımını zaten çok sevdiğini söyledi. “Onları hareket ettirebiliyoruz, doğru renk sıcaklığını ayarlıyoruz ve kameraları hızla yönlendirebiliyoruz. Tahmin edebileceğiniz gibi, ısı üretmemeleri müşterilerin otomobillerini yakından çekerken çok önemli.

Subaru’nun canlı internet yayınının sahne arkası

Yeni stüdyonun kurulmasından bu yana Rivera, Subaru’nun satış danışmanları için çok sayıda ürün eğitim görüntüsü çektiklerini ve 635 adet Subaru satıcısı için canlı internet yayınlarını başlattıklarını bildirdi.

Baumgartner şunları ekledi: “Bence stüdyo hedefleneni gerçekleştirdi. Bu yeniden tasarlanan alana sahip olunması, dışarıdan getirmek zorunda olduğumuz donanımın miktarını büyük ölçüde azaltıyor, bu da maliyet tasarrufları ve yüksek kalite demek. Boş bir depoda çekim yapmak yerine, yapım ekipleri gelip gereksinim duydukları tüm ışığı kullanabiliyorlar.

Rivera sözlerini şöyle tamamladı: “Benim için en önemli şey, Subaru’nun bu alanın şimdi sunduğu çok yönlülükten memnun olması. Yeni Subaru stüdyosu, Rivera’nın ajansının müşteri araçlarını mümkün olan en iyi ışıkla aydınlatmasına yardımcı oluyor. “İşimiz müşterilerimizin yaşamlarını kolaylaştırıp marka mesajlarını güçlendirirken, asıl yıldızın otomobil olduğunu asla unutmamak. Her Subaru’yu mücevher kutusundaki bir elmas gibi aydınlatmamız önemli.

ARRI ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.