Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > KWIKmotion OTT Analizi: İzleyici Kitlesini Korumanın Anahtarı
KWIKmotion OTT Analizi: İzleyici Kitlesini Korumanın Anahtarı
21.06.2021 13:04

Covid-19 pandemisiyle internet akış hizmetleri ana akım eğlence dünyasının içinde gelişmek için benzersiz bir fırsata tanıklık ediyorlar. Artan sayıda kullanıcının beklenmedik şekilde evlerinin güvenli ortamına kapalı kalması, var olan medya endüstri altyapısı üzerinde OTT görüntü akışının ana eğlence kaynağı olması için büyük baskı oluşturdu. İzleyicilerin aç kurtlar gibi içerik tüketmeleri üzerine servis sağlayıcılar kalabalığın arasında öne çıkmanın yollarını arıyorlar.

Bu konu BroadcastPro tarafından düzenlenen sanal MENA OTT and Anti-Piracy Webinar etkinliğinde ana konu idi. Bir tartışmanın sonucunda tüm uzmanlar orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki yükselen taleplere yanıt vermek için güçlü bir bilgi ve analiz platformunun önemi üzerinde görüş birliğine vardılar. 

ITWorksME Sorumlu Teknik Başkanı Salloum ElDahdaah panel konuşması sırasında analizi her türlü OTT platformunun omurgası olarak nitelendirdi. Salloum, izleyicilerin en ilgi çekici içeriği tüketme arayışında görüntülerle nasıl etkileşim kurduklarını, hangi görüntülerin izleyici sayısı ve tekrar izlemeler bakımından en iyi performansı gösterdiğini bilmenin, kullanıcıları korumanın, hedefe yönelik içeriklerle izleyici kazanmanın ve onlara kusursuz bir izleme deneyimi sunmamın anahtarı olduğunu söyledi.

En yoğun izlenme zamanlarını, kullanıcıların en beğendiklerini, ilgi alanlarını, türleri takip ederek hedef izleyicileri belirlemek ve bir kullanıcı profili taslağı hazırlamak için en etkili araç analiz. Bu nedenle platform üzerinde yüksek izleyici sayısını ve ilgisini garantilemek için ilgi çekici içerik sunmak gerekiyor.

KWIKmotion ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 549 99 92 numaralı telefondan Aviteng’i arayabilirsiniz.