Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Arvato’dan Yayın Görüntüleri İçin Otomatik Kalite Kontrolü
Arvato’dan Yayın Görüntüleri İçin Otomatik Kalite Kontrolü
24.09.2021 10:45

Arvato Systems, Vidispine markasının VidiNet adlı bulut tabanlı medya hizmetleri platformunu zenginleştirdi. Bu gelişmeler sayesinde görüntü çekimlerinin otomatik kalite kontrolü yapılabiliyor. Bu işlev, çözüm ortağı Interra Systems firmasının bilinen dosya tabanlı QC çözümü bütünleştirilerek sağlandı ve otomatik öğrenme (Machine Learning) ve yapay zekâ (AI) kullanımı yoluyla çok iyi sonuçlar elde edildi.

İçerik yaratmadan yapıma, paraya çevrilmesine kadar VidiNet medya tedarik zincirinin geniş kapsamlı işlerini ve gereksinimlerini ele alıyor ve kullanıcılara bir yazılım hizmeti (SaaS) çözümü olarak önceden bütünleştirilmiş bir ortamda bir dizi hizmet sunuyor. Böylece platform sadece çeşitli medya iş akışlarını desteklemekle kalmayıp, profesyonel kullanım için her türlü ölçeklendirme seçeneğine izin veriyor.

Yeniden genişletilen VidiNet artık bir bulut hizmeti olarak BATON QC sisteminin bütün işlevlerine erişme olanağı sunuyor. Diğer bir avantaj olan “elastik ölçeklendirme”, aynı anda sınırsız kalite kontrol (QC) işleminin çalışmasına izin veriyor. Kalite kontrol çözümü geniş çeşitlilikte medya formatlarını destekliyor ve kapsamlı altyazı ve kapalı yazı kontrolü, ses konuşma tanıma, ses yükseklik tespiti ve düzeltimi gibi bir otomatik ve manuel kalite kontroller kombinasyonu sunuyor. Bu özellikler tam bütünleşik ve verimli bir yayın iş akışını garantiliyor. BATON dünya çapında yayından telekomünikasyona, post prodüksiyondan dosya tabanlı içeriklerin arşivlenmesine kadar, görüntüyle profesyonel olarak çalışılan alanlarda kullanılıyor. Tesis içi sistemlerini büyütmek ve/veya iş akışlarını tamamen buluta taşımak isteyen VidiNet kullanıcıları için ideal bir tamamlayıcı araç.

VidiNet içerisinde tüm BATON QC Checker yetenekleri kullanılabiliyor. Temel ücret içerik dakikası olarak alındığı için, kullanıcılar maliyetleri net görebiliyor. Flash/PSE, Dolby AC3/E, HDR ve DRM ise içerik dakikası başına en ücrete tabi. Kalite kontrol analizinin sonuçları, VidiNet’in olay akış ekranında görüntüleniyor.

Arvato ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 343 13 68 numaralı telefondan Baran Bilişim’i arayabilirsiniz.