Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sony C3 Portal ile Kameraları Buluta Bağlayıp Uzaktan Çalışın
Sony C3 Portal ile Kameraları Buluta Bağlayıp Uzaktan Çalışın
23.10.2021 18:01

Sony bir mobil bağlantı kullanarak hızlı ve kararlı aktarım yoluyla kameraları bulut ortamına bağlamak için yeni kuşak çözümünü sunuyor. Camera-Connect-Cloud Portal ifadesinin kısaltması olan C3 Portal, operatörlere çekim yaptıkları yerlerden dosyalarını C3 Portal App (Android 10 ve üzeri sürümlerle ve iOS 14 ve üzeri sürümlerle uyumlu) adlı özel amaçlı bir Android OS ve iOS mobil uygulaması aracılığıyla kurgu yazılımına basit ve hızlı adımlarla kolayca gönderme imkânı veriyor. Bu çözüm ayrıca dosyalara yüklenirlerken üstveri ekleyerek post prodüksiyonun içerisine kusursuz bütünleşmelerini sağlayarak, iş akışının verimliliğine katkıda bulunuyor. Buluta gönderilen bu dosyalar çekim yerinden yapım merkeziyle paylaşılıyor ve kamera ekipleri, kurgu uzmanları, yapımcılar, hatta müşteriler bile bulut ortamı üzerinde uzaktan ve hızlı içerik yaratma sürecine katılabiliyorlar. 

C3 Portal haber yapımcılığında çalışan yayıncılar ve çok çeşitli tiplerde içerik yaratıcıları için dikkat çekici özellikler ve avantajlar getiriyor:

Özel mobil uygulama ile kamerayı buluta hızla ve kolayca bağlama

Kameraman sezgisel adımları takip ederek basitçe uygulamaya girebiliyor ve PXW-FX9 ile PXW-Z280 gibi kameraların üzerinde bulunan bir QR kodunu tarayabiliyor. 

Mobil ağ kullanarak hızlı ve kararlı aktarım

Kullanıcılar kameralarını USB yoluyla akıllı telefonlarına bağlayabiliyor ve en son 5G ağı, popüler LTE ağı, kablosuz ağ ile dosyalarını güvenli bir şekilde aktarabiliyorlar. Aktarım hızlarını yükseltmek için birden fazla hücresel ağı birleştirmek de mümkün (sadece Android destekli).

Yığın dosya aktarımı

Kullanıcılar yapım merkezinde kurgu süresini kısaltmak için çekim yaptıkları sırada tesise dosyaları gönderebiliyorlar. 

Verimli yapım için uçtan uca üstveri akışı

Kameramanlar, muhabirler ve yönetmenler personel isimleri, görüntülerin başlıkları gibi planlama üstverilerini oluşturduklarında ve bir çekimden önce C3 Portal yoluyla akıllı telefonlara ve kameralara gönderdiklerinde, bu üstveriler buluta gönderilen dosyalara otomatik olarak atanıyor. Bu sırada kameramanlar akıllı telefona gönderilen XAVC proxy dosyalarını ön incelemeden geçirirken yorumlar ve işaret noktaları ekleyebiliyorlar. Bu üstveri iş akışı, çekimden sonra görüntülerin kurgulanmalarını hızlandırmak için kullanışlı. 

Konuşmayı metne çevirme ve ses tanıma

Bu işlevler, post prodüksiyonu Sony’nin bulut tabanlı yapay zekâ (AI) hizmeti Media Analytics Portal ile bütünleştirmeye yardımcı oluyor.

Sony Professional Europe Medya Çözümleri Pazarlama Bölümü Başkanı Kajita Hiroshi şunları söyledi: “C3 Portal doğrusal ve fiziksel ortama bağımlı süreçlerden, yapımda yer alan herkesin hemen erişebileceği dosyalara geçiş sayesinde iş akışlarını olumlu yönde etkiliyor. Böylece çekimden yayına veya çekimden kurguya kadar geçen süreler büyük ölçüde kısalarak, uzaktan prodüksiyon ve post prodüksiyonların çok arttığı günümüzde maliyet verimlilikleri ve kolayca ortak çalışmalar sağlıyor.

C3 Portal’ın 1.0 sürümü 2021 Kasım sonunda çıkacak. Kullanıcılar kullanıcı sayısı, veri hizmeti, yapay zekâ yetenekleri gibi kendi gereksinimlerine uyan lisansları Sony satış kanalı yoluyla tercih edebiliyorlar. Yakında diğer Sony kameralar ve başka ileri özellikler de desteklenecek. 

Prodüksiyon tarafında C3 Portal çeşitli Sony Cloud tabanlı hizmetlerle, diğer üçüncü firma tedarikçilerle ve doğrusal olmayan kurgu sistemleriyle kusursuz olarak bütünleşebiliyor.

C3 Portal ilk etapta PXW-FX9, ILME-FX6, PXW-Z280, PXW-Z750, PXW-Z450, PXW-X400, PXW-X500 kameralar tarafından destekleniyor.