Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > GB Labs Cloak DR & Unify Hub
GB Labs Cloak DR & Unify Hub
23.10.2021 17:59

Birçoğumuzun birkaç yıl içinde geçiş yapılmasını beklediği bulut tabanlı kurgu ve post prodüksiyon, küresel pandemiyle beraber hızlandı. Pandemi ile yaşamak birçok kısıtlamayı beraberinde getirirken tüketicilerin yüksek kaliteli içeriğe karşı doymak bilmeyen iştahı, durdurulamayan şeylerden biri oldu.

Bununla birlikte, dünya çapındaki yayıncılar ve içerik üreticileri, daha büyük hacimli içerikleri üretmek için ekstra bütçelerinin olmadığı gerçeğiyle karşı karşıya kaldı. İzleyicilerin alışık olduğu içerik kalitesinden ödün vermeden daha hızlı içerik oluşturma baskısı da artıyor.

Bulut tabanlı kurgu ve post prodüksiyon ise, beklenilen verimliliği ve esnekliği sağlayabilecek seviyelere ulaştı. Kurgu ve post prodüksiyon operatörleri sisteme her yerden erişebilecek duruma geldi. Bu daha esnek yaklaşım, nerede ve hangi zaman diliminde olurlarsa olsunlar, sektörün en yeteneklilerini bir araya getirme imkanı veriyor.

Sistemlere ve verilere sağlanan uzaktan erişim, güvenlik önlemlerini ve kullanıcı kısıtlamalarını arttırmayı gerektiriyor. Bu nedenle doğru ve güvenilir bir teknoloji ortağı, bulut tabanlı iş akışlarına başarılı bir şekilde geçişin merkezinde yer alıyor.

GB Labs Unify Hub’ın devreye girdiği yer burasıdır; sistem, uzaktan veya bulut tabanlı çalışma alanları oluşturmak için esnek ve basit bir yol sağlar. Unify Hub, bulut kaynaklarına doğrudan erişim sağlama ihtiyacını ortadan kaldırır. Bunun yerine, Unify Hub buluta bağlanır ve verileri, geleneksel bir ağ paylaşımına çok benzer şekilde, yerel ağda bu verilere erişmesi gereken şirket içi personele görünür hale getirir. Unify Hub, kullanıcılara veri almanın zorluklarıyla uğraşmadan verilere erişmeyi kullanımı kolay ve alışılagelmiş bir yolla sunar. Sistem sahnenin arkasındaki karmaşık süreçlerin tamamıyla kendi ilgilenir.

Unify Hub, yerinde veya bulutta depolamayı etkili ve verimli bir şekilde yönetmek için veri bütünlüğünü ve güvenliğini korurken, uzaktan çalışmayı güçlendirmek veya şirket içi ve bulut depolamayı birleştirmek için kendine özgü bir yöntem uygular. Sistem, GB Labs’in kendi depolama çözümlerinin yanı sıra farklı marka depolama çözümleriyle de sorunsuz bir şekilde uyumluluk gösterip  prodüksiyon ile post prodüksiyon operatörlerine maksimum üretkenlik için araçlar sağlarken yüksek verimli, işbirlikçi ve uzaktan çalışma için uygun bir ortam yaratır.

İster buluttan ister uzaktan çalışan personeliniz olsun, tamamen yedekli depolama hayati önem taşır. Tüm verileriniz bulutta olsa bile tek bir yerde depolanıyorsa, bu tek bir arıza noktası ya da ek bir baskı noktası oluşturur.

GB Labs, Cloak DR’yi, iki depolama sunucusunun yedekli bir şekilde çalışarak esnek, kesintisiz ve yüksek performanslı veri erişimi sağlaması için tasarladı. Bu benzersiz yaklaşım, iki depolama sunucusunu birbirinden çok uzak mesafelerde konumlandırabilme özelliğine sahip eksiksiz bir felaket kurtarma (DR) çözümü sunar. Bir kümeden farklı olarak Cloak DR, düğümlere yayılmış bir dosya sistemine dayanmaz, bu nedenle aynı performansı sürekli olarak sağlar.

Cloak DR ayrıca bir ağda farklı IP adreslerinde görülen iki depolama sunucusu sorununu da ortadan kaldırır. Normalde bu süreçte her şeyin manuel olarak yeni bir IP adresine yeniden yönlendirilmesi için verimsiz bir zaman harcanır ve işler düzeldiğinde hepsi orijinal kümelerin IP adresine geri yönlendirilirler. Bunun yerine Cloak DR, her iki sunucuyu da tek bir IP adresi olarak sunarak, bir sunucu yanlışlıkla veya kasıtlı olarak rutin bakım için tamamen kaldırıldığında bile, kullanıcıları farklı bir adrese yeniden yönlendirme ihtiyacını ortadan kaldırır.

Sistem ağdaki tüm istemciler ve sunucuların veri erişimini sürdürebilmesi için yalnızca bir saniye içerisinde tamamıyla ayrı, eşit performansa sahip ve aynı IP adresinden erişilebilen yedekli depolama sunuları arasında geçiş yapabilir.

GB Labs, sektörün önde gelen kurumları için yaratıcı iş akışlarını sürekli olarak güçlendiriyor. Kapsamlı depolama ve arşivleme ürünleri yelpazesi, minimum kesinti süresi ile hem kapasite hem de performans açısından kolayca ölçeklenebilir. Bu ölçeklenebilirlik, “büyüdükçe satın alabileceğiniz” anlamına gelir, bu da ilk yatırımınızı düşük tutmanıza yardımcı olur.

GB Labs, Türkiye’deki partneri olan güvenilir ve eğitimli mühendislere sahip Baran Bilişim ile çalışmaktan çok memnun. 

GB Labs ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için 0212 343 13 68 numaralı telefondan Baran Bilişim’i arayabilirsiniz.