Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > Telos Alliance Axia Quasar SR AoIP Miks Konsolu
Telos Alliance Axia Quasar SR AoIP Miks Konsolu
18.11.2021 13:26

Yayın ses teknolojileri alanında otuz yılı aşkın zamandır küresel çapta güvenilir bir şirket olan Telos Alliance, çok satan Axia Fusion konsolun yerini alan ve Axia’nın en üst düzey modeli Quasar konsolun tüm gücünü ve ergonomik tasarımını sunan Axia Quasar SR AoIP miks konsolunu, her kullanıcı için erişilebilen, modern bir yüzey tasarımı içerisinde sunuyor.

Telos Alliance Satış, Destek, Pazarlama Birinci Başkan Yardımcısı Marty Sacks yorum yaptı: “En üst model Quasar konsolumuzun gücünü ve sınırsız yapım olanaklarını bu modern SR tasarımıyla daha fazla yayıncı için kullanılabilir hale getirmekten heyecan duyuyoruz. Axia Quasar SR, Quasar’ın yüzey tasarımını iyileştirerek, deneyimli yayın mühendisinden konuk operatöre kadar herkes için en az eğitimle içerik yaratmayı kolaylaştırıyor. Yerini almakta olduğu Fusion konsoluna benzeyen Axia Quasar SR, kendi sınıfındaki diğer konsollarda bulunmayan yeni özellikler getiriyor.

IP üzerinden ses (AoIP) mimarisi 

Yayıncılık için AoIP teknolojisinin mucidi Telos Alliance’tan olgunlaşmış ve gelişmiş AoIP teknolojisine sahip Axia Quasar SR, tek bir hataya açık nokta olmadan, kararlı güvenilirlik için tasarlandı. Axia Quasar SR konsolun Telos Alliance’ın çok geniş Livewire+ AES67 ekosisteminin bir parçası olması, ağ üzerindeki diğer aygıtlarla iletişimi kolaylaştırıyor, ağa bağlı çok sayıda stüdyo üzerindeki ses kaynaklarının tespit edilmesine, paylaşılmasına ve denetlenmesine imkân veriyor. Quasar ile, AoIP teknolojisinin vaat ettiği dahili yedeklik, etkin maliyet, kullanım ve kurulum kolaylığı ve sistem ölçeklendirilebilirliği tamamen gerçekleştirilmiş oluyor. 

Yüzey tasarımı

Axia Quasar SR, orijinal Quasar konsol ile aynı kasa, güç kaynağı ve ana modüle sahip, ama fader modülleri motorlu değil ve her kanal şeridinde daha az sayıda, daha geniş ve erişilmesi daha kolay butonlar var. Bu iyileştirmelerin tamamı, her operatör için konsolun kullanılmasını kolaylaştırırken, SR modelini sıra dışı değerli haline getiren maliyet etkinlikleri sunuyor.

Axia Quasar SR ayrıca orijinal Quasar ile aynı zarif tasarım ve yüksek kaliteli mimariye sahip olup, ömür boyu kullanıma yetecek sağlamlıkta, havacılık endüstrisinde kullanılanlar düzeyinde bileşenler ve çizilmeye dayanıklı çalışma yüzeyleri sunuyor. Dahili endüstriyel kalitedeki 12.1 inçlik dokunmatik ekran kullanıcı arayüzü, harici bir monitöre olan gereksinimi ortadan kaldırıyor. Bununla birlikte, uygulama gerektiriyorsa kullanıcılar harici video çıkışını kullanarak bir monitör ekleyebiliyorlar.

Kontrol özellikleri

Expert Source Profile kontrolleri, kullanıcılara her kaynakla ilgili özel mantığın tanecikli olarak tanımlanmasına imkân veriyor. Kullanıcı konsol kanal durumuna göre GPIO kontrolü, mix-minus yönlendirme, talkback ve diğer işlevleri programlayabiliyor. Flexible Record Mode sayesinde monitörler, ölçüm göstergeleri, kulaklık sinyalleri program veri yolu atamaları ve daha fazlası üzerinde eksiksiz denetim elde ediliyor. Ayrıca Show Profiles işlevi anında yüklenen farklı ayarlara, düzenlere ve fabrika ayarlarına sahip 4.000 konsol “enstantanesine”, ve her programın gereksinimlerine veya sunucusunun tercihlerine göre düzenlemeye imkân veriyor. Tüm kanallar üzerinde otomatik mix-minus ve otomatik miks mümkün. Dokunmaya duyarlı kodlayıcı düğmeler, fader’ler ve kullanıcı butonları, Quasar kullanım yüzeylerinin sunduğu güçlü denetim özelliklerini tamamlıyor.

Uzaktan kumanda ve takip

Telos Alliance, Axia Quasar SR ile birlikte Quasar Soft adlı opsiyonel bir yeni uzaktan kumanda çözümünü ilk olarak sunuyor. Bu çözüm sayesinde yayıncılar yüzeyi her türlü HTML-5 tarayıcıdan denetleyebiliyor. Quasar Soft lisansının bir parçası olarak verilen Quasar Cast uzaktan izleme çözümü sayesinde kullanıcılar stüdyoda ve yayında neler olduğunu dinleyebiliyorken, bu sırada konsolu Quasar Soft kullanarak uzaktan çalıştırabiliyorlar. 

Orijinal Quasar konsol, şimdi Quasar XR oldu

Axia Quasar SR ile gelen yeni özellikleri, Telos Alliance orijinal Quasar konsol sahipleri için de erişilebilir hale getiriyor. Quasar v2.0 Major System Update yazılım güncelleme sürümü ile orijinal Quasar konsol, “Quasar XR” haline geliyor. Var olan Quasar kullanıcıları, orijinal konsola ölçeklendirilebilirlik ve modülerlik ekleyen bu ücretsiz sistem çapında güncellemeyi kurarak konsollarını XR modeline yükseltebiliyorlar. V2.0 sürümü ayrıca Quasar Soft ve Quasar Cast uzaktan kumanda ve takip çözümlerini getirerek, Telos Infinity IP Intercom ürünleriyle tam bütünleşme sağlıyor ve diğer birçok güçlü özelliğin yanı sıra yeni Quasar Accessory Modules desteği de kazandırıyor. Bu ileri düzeyde ölçeklendirilebilirlik özelliği, evden çalışma gibi yeni iş akışlarını destekliyor ve Quasar Engine’de kanal sayısı konusunda yayıncılara daha fazla esneklik sunuyor. 


Ürün Axia Quasar SR AoIP Miks Konsolu
Marka Telos Alliance 
Firma Mavi İletişim
Telefon 0212 274 69 10
Web www.maviiletisim.com.tr