Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Porter Robinson Turnesini Martin Aydınlattı
Porter Robinson Turnesini Martin Aydınlattı
26.12.2021 13:22

Ben Coker, Porter Robinson’ın Nurture Live Tour adlı ABD turnesinde yer alan sürükleyici görüntü içeriğini tamamlayıcı olarak bir P3-50 sistem denetleyici tarafından kontrol edilen Martin Professional MAC Ultra Performance ve MAC Aura PXL ışık kaynaklarını içeren sofistike bir aydınlatma donanımı tasarladı ve programladı.

Porter Robinson, En İyi Dans Kaydı kategorisinde 2019 Grammy Ödülü’ne aday gösterilen, 2015 yılında MTVu’nun Yılın Sanatçısı seçilen ve art arda yedi yıl boyunca DJ Mag’in En İyi 100 DJ’i arasında yer alan bir elektronik müzisyeni ve DJ. Nisan 2021’de ikinci albümü Nurture’ı yayınladıktan sonra Robinson, 22 eyalette konserler verdiği, ülke çapında bir turneye çıktı. Çoklu video duvarı ve soyut animasyon sahnelerinden pitoresk doğa manzaralarına kadar senkronize görsel içerikler görüntüleyen bir video zemini içeren Nurture Live Tour, deneyimi tamamlamak için sofistike bir aydınlatma donatımı gerektirdi. Gösteriye maksimum düzeyde katılımı hedefleyen Aydınlatma Tasarımcısı Ben Coker, ayrıntılı piksel eşleme için Martin’in esnek P3 platformundan yararlanarak yeni Martin MAC Ultra Performance ve MAC Aura PXL ışık kaynaklarını kullandı.

Coker açıklama yaptı: “Porter prodüksiyona her zaman çok değer verdi ve onunla gerçek anlamda ilgileniyor. Gösterilerde geniş esnekliğe ve baştan sona farklı görünümlere ve katmanlara sahip olmaya çok önem veriyoruz, ancak her şeyin her zaman yüzde yüz olduğu tipik yaklaşımı kullanmamaya çalışıyoruz. Bunun yerine, görüntü ve aydınlatmayı kendi akışına bırakmaya ve renkle yoğunluğu eşleştirerek birlikte iyi görüntü oluşturmalarına çalışıyoruz.

Coker, turne için ana aydınlatma ürünü olarak Martin’in yeni nesil hareketli kafalı LED ışık kaynağı olan Martin MAC Ultra Performance’ı seçti. En büyük canlı etkinlikleri desteklemek için üretilen son teknolojili kaynak, yüksek çözünürlüklü kısma, flaş ve Martin’in benzersiz Animotion efekti ile 46.500 lümene kadar ışık sağlayan, patentli bir 1150 Watt’lık LED sistemine sahip. İyileştirilmiş optik sistem, hassas odak denetimi ile 1:7 zoom aralığı sağlarken, Martin’in yenilikçi Extended Framing sistemi benzersiz esneklik, tepki süresi, deklanşör açısı ve programlama kolaylığı sunuyor. İki katmanlı dönen gobo, gelişmiş bir animasyon tekerleği, iris, buz ve prizma efektlerini içeren eksiksiz bir efekt paketi, aydınlatma tasarımcılarına daha önce hiç görülmemiş görünümler yaratmaları için benzersiz bir güç veriyor.

Coker sözlerine devam etti: “Geçtiğimiz birkaç yıl içinde çok sayıda büyük armatür kullandım ve MAC Ultra Performance gördüğüm en güzel, en parlak spot ışığı. Ne için kullanırsam kullanayım, tüm gereksinimlerimi karşılıyor. Harika bir gobo setine, harika renklere, harika zum aralığına sahip, boyutuna göre hızlı, süper parlak ve güçlü.

Turnenin sürükleyici görüntü içeriğini zenginleştirmek için Coker, yeni Martin MAC Aura PXL ışığın yaratıcı piksel eşleştirme yeteneklerinin avantajlarından yararlandı. Martin’in popüler Aura serisinin en son modeli olan MAC Aura PXL, ayrı bir 19 piksel ışık demeti ve 141 parçalı arka aydınlatmaya sahip, çok kaynaklı bir LED yaygın ışık. Her iki sistem de ultra yüksek çözünürlüklü piksel eşleştirme ve canlı efektler için piksel düzeyinde bağımsız kontrol sunuyor. RGBW renk karıştırma, canlı, doygun renklerden ince ayrıntılı pastellere ve hatta gerçekçi tungsten benzetimine kadar her şeyi sunuyor. Ve 10.500 lümene kadar ışık çıkışı ile MAC Aura PXL, her uygulama için yeterli güce sahip.

Coker görüntü içeriğini MAC Aura PXL’lere eşleştirmek için tek bir Martin P3-050 sistem kontrol birimi kullandı. P3-050 sistem denetleyicisi, Martin’in güçlü P3 protokolünün yanı sıra standart DMX ve Art-Net protokolleri aracılığıyla 100.000 piksele kadar olan sistemleri kontrol edebilen, kompakt ve uygun fiyatlı bir ünite. Coker’e göre P3 kontrolü yüksek profilli bir turne uygulaması için modern ve güvenilir kalırken, birçok yaratıcı olanağın da yolunu açtı.

Martin ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 312 24 24 numaralı telefondan Ertekin’i arayabilirsiniz.