Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Prodüksiyonda Buluta Geçişi Hızlandırmak İçin AVIWEST ile LucidLink İşbirliği
Prodüksiyonda Buluta Geçişi Hızlandırmak İçin AVIWEST ile LucidLink İşbirliği
21.01.2022 11:52

Canlı video toplama çözümlerinin önde gelen sağlayıcılarından AVIWEST ile dünyanın en büyük medya ve eğlence markalarına yüksek performanslı uzaktan işbirliği imkânı veren yenilikçi SaaS çözümleri sağlayıcısı LucidLink, kullanımı kolay bir bulut video prodüksiyonu ve teslimat çözümü sunmak için bir araya geldi.

LucidLink Filespaces ve AVIWEST’in birleşik bağlantılı (bonded) hücresel çözümü ile yayıncılar, kamera sinyallerini yakalayabilir, verileri buluta iletebilir ve her yerden gerçek zamanlı işbirliği ile aynı dosyaya küresel erişim elde edebilir. Çözüm, AVIWEST saha ünitelerinin yanı sıra, video profesyonellerinin 5G, 4G, 3G, Wi-Fi, Ethernet ve uydu da dahil olmak üzere birleşik bağlantılı IP ağları üzerinden birinci sınıf kalitede canlı görüntü yayınlamalarına olanak tanıyan AIR Serisi ve PRO Serisi vericileri içerir. Yayıncılar kayıt ve ileriye dönük yönlendirme işlevlerinden yararlanarak, video sinyallerini vericinin SD kartına kaydedebilir ve kayıt devam ederken dosyayı aşamalı olarak ileterek zamanlarını optimize edebilirler.

LucidLink İş Geliştirme Direktörü Scott Miller açıkladı: “LucidLink ve AVIWEST arasındaki ortaklık, izleme ve değerlendirme (M&E) endüstrisinde güçlü yeni uzaktan iş akışları sağlıyor. LucidLink, anında küresel erişim sağlıyor ve ölçeklenebilirlik için yeni bir standart belirleyerek uzaktan teslimat ve depolamaya daha fazla verimlilik getiriyor.

AVIWEST StreamHub alıcı-vericisine yerleştirilmiş bir LucidLink istemcisi, birden fazla kameradan gelen, artan sayıda dosyaya gerçek zamanlı olarak erişim sağlar. Dosyalar, alım sırasında hemen kurgulanabilir hale gelir. LucidLink, bulutta sonsuz ölçeklenebilir ve küresel olarak erişilebilir, güvenli bir merkezi veri deposu sağlar. Kullanıcılar sadece Filespaces‘e kolayca bağlanarak bir dosyaya anında erişim elde eder ve herhangi bir NLE uygulamasını kullanarak dosyaları doğrudan buluttan kurgulayabilir. LucidLink, verilere bulut ölçeğinde büyürken bile erişilmesini sağlar.

AVIWEST’in StreamHub alıcı, kod çözücü ve dağıtım platformu, kurum içi 1U sunucusu veya bulut hizmeti olarak kurulabilir ve herhangi bir haber, canlı video prodüksiyon veya canlı video dağıtım kuruluşuna basitlik, esneklik ve verimlilik getirir.

AVIWEST’in Sorumlu Teknik Müdürü (CTO) Ronan Poullaouec yorum yaptı: “Video profesyonellerinin ihtiyaçlarını tam olarak karşılayan yenilikçi bir çözümü pazara sunmaktan heyecan duyuyoruz. Bu ortak çözüm, içerik prodüksiyonlarını önemli ölçüde hızlandırıyor ve bulutta barındırılan çözümlerle uzaktan prodüksiyona olanak tanıyor.

AVIWEST ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 80 50 numaralı telefondan Momento Medya’yı arayabilirsiniz.