Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Tayland’daki Nakhon Ratchasima Spor Kompleksi Ses Deneyimini Güçlü HARMAN Ses Çözümleriyle Zenginleştirdi
Tayland’daki Nakhon Ratchasima Spor Kompleksi Ses Deneyimini Güçlü HARMAN Ses Çözümleriyle Zenginleştirdi
24.02.2022 12:30

Nakhon Ratchasima Spor Kompleksi’ndeki izleyicilere sürükleyici ve heyecan verici bir eğlence deneyimi sağlamak için Mahajak Development Co., Ltd. bir dizi son teknolojili HARMAN Professional ses çözümü kurdu.

Nakhonratchasima Mazda Futbol Kulübü’nü barındıran Nakhon Ratchasima Spor Kompleksi, Tayland’ın dördüncü en büyük stadyumu ve 2007’de Güneydoğu Asya (SEA) Oyunlarına ev sahipliği yaptı. Aynı yıl, Kral IX. Rama, SEA Oyunları sırasında ve kralın doğum gününde kompleksin adını verdi. Stadyum alanı, bir tarafında tek çatılı bir tribün ile çevrili Nakhon Ratchasima FC futbol sahasından oluşuyor. Tesis şu anda 25.000 oturma kapasitesine sahip olup, gelecekte 45.000’e yükseltilecek.

Mahajak Development Co., Ltd., kompleksin organizatörlerinin, maçlar ve etkinlikler sırasında düşük yankılanma ile net, anlaşılır ses sağlayabilen yeni bir yüksek çıkışlı ses sistemi talep ettiğini bildirdi. Asıl zorluk, ses sisteminin kompleksin sadece bir tarafını kapladığı halde stadyumdaki her koltuğa ses kapsaması sağlamak zorunda olan tribün çatısına kurulması gerekliliğiydi. Bu zorlukları ve gereksinimleri karşılamak için Mahajak, geniş kapsama alanı, bol ses çıkışı ve kullanımı kolay kontroller için dinamik ve hava koşullarına dayanıklı JBL Professional hoparlörler, Crown ses yükselteçleri, Soundcraft konsolları ve BSS sinyal işlemcileri kullandı.

Mahajak ekibi, hoparlör olarak tribünün çatı tarafını kaplayacak şekilde JBL PD500 Series hoparlörleri ve tesisin geri kalanını kapsayacak şekilde JBL Variable Line Array Compact Serisi hoparlör gruplarını seçti. Spor tesisleri de dahil olmak üzere çeşitli mekânlar için tasarlanan PD500 Series hoparlörler, tam dinamik aralık ve her noktada eşit ses kapsama alanı için dört adet horn yüklü 15 inç, iki yönlü sistemler ve çift 15 inç bas hoparlörleri içeriyor. JBL Variable Line Array Compact Series hoparlörler, uzun mesafeli uygulamalar için ideal. Ağ izleme işlevine sahip Crown DCi Series yükselteçler hoparlörlere güç sağlar, ve BSS BLU-100 sinyal işlemcisi esnek sistem yapılandırması ve yönetimi sunar. Soundcraft Si Impact dijital miks konsolu, sistemi kontrol eder ve kompleksin personeli için kullanımı kolay harici kablosuz kontrolü destekler.

Alt balkona ek olarak, Mahajak kurulum ekibi ayrıca, net ve yüksek kaliteli arka plan sesi için stadyumun dışındaki koridorda Crown CDi serisi yükselteçten güç alan ve bir dbx VENU360 sinyal işlemcisi kullanılarak yapılandırılmış JBL Control 29AV-1 hoparlörler de kurdu. 

Nakhon Ratchasima Spor Kompleksi, yeni ses sistemlerinin organizatörlerin kritik önemdeki güvenilirlik, dayanıklılık ve esneklik standartlarını karşıladığını bildirdi. Tutarlı ve güçlü bir hoparlör sistemi, stadyumun yapısal zorlukları göz önüne alındığında özellikle gerekliydi, ancak HARMAN’ın son teknolojili, kullanımı kolay ses sistemleri, beklentilerinin ötesine geçti.

HARMAN Professional ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 312 24 24 numaralı telefondan Ertekin’i arayabilirsiniz.