Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > NBC Sports Kış Olimpiyatlarında Chyron Grafik Teknolojisini Seçti
NBC Sports Kış Olimpiyatlarında Chyron Grafik Teknolojisini Seçti
29.03.2022 12:25

NBC Sports,  Çin’in başkenti Pekin’de gerçekleştirilen XXIV. Kış Olimpiyat Oyunlarının prodüksiyonu için grafik ekranlarını stüdyo video duvarlarına yönlendiren sistemlerin yanı sıra entegre verilere sahip canlı yayın grafikleri için sistemler sağlamak üzere Chyron’u seçti. Bu tercihi Olimpiyatlar öncesinde NBC Sports & Olympics Post Prodüksiyon Operasyonları ve Dijital İş Akışı Başkan Yardımcısı Darryl Jefferson ile Chyron Stratejik Hesaplardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ayhan Rob Ulke açıkladı.

NBCUniversal, NBC, Peacock, USA Network, CNBC, NBCOlympics.com ve NBC Sports app üzerinde bir Kış Olimpiyatları rekoru olan 2.800+ saatlik yayın gerçekleştirdi. Açılış töreni, 4 Şubat Cuma günü, sabah canlı olarak ve tekrar primetime’da NBC ve Peacock’da sunuldu. Son Kış Oyunlarına benzer şekilde, NBC’nin primetime Olimpiyat yayını, 3 Şubat Perşembe günü açılış seremonisinden önceki gece başladı. Yayın, 2 Şubat Çarşamba günü USA Network ve Peacock’da başladı. NBCUniversal, on ikisi ardışık yıllarda olmak üzere on sekizinci Olimpiyat Oyunlarını, altıncı Kış Oyunlarını sunarak, bu konuda tüm ABD medya şirketleri arasında birinci sıraya yerleşti.

NBC Sports, Pekin’deki artistik patinaj ve doğa sporları mekânlarında ve ayrıca Stamford, Connecticut’taki NBC Sports’un Uluslararası Yayın Merkezinde bulunan uzaktan yayın araçlarında canlı prodüksiyon için Chyron LyricX CG sistemlerini kullandı. Ek olarak, Stamford’daki operatörler, Pekin’deki stüdyo görüntü duvarlarına içerik yönlendirmek için Chyron PRIME Live Platform’undan yararlandı.

Jefferson, “Kış Olimpiyatları için Chyron ile çalışma ortaklığımızı yeniden sürdürmeyi sabırsızlıkla bekliyorduk” dedi. “LyricX platformunun kullanımı ve stüdyo ve görsel gösterimler için PRIME Live Platform’un daha da genişletilmesi, bize sürekli esneklik sağlıyor ve görsel sanatçılarımızın Olimpiyat Oyunları sırasında yaratıcı sınırları gerçekten genişletmesine izin veriyor.

Chyron ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için 0212 343 13 68 numaralı telefondan Baran Bilişim’i arayabilirsiniz.