Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > Soliton Zao-X H.265 HEVC Kodlayıcı
Soliton Zao-X H.265 HEVC Kodlayıcı
19.04.2022 12:57

Ultra düşük gecikmeli canlı internet görüntü akış ve IT güvenlik çözümlerinin küresel bir üreticisi olan Soliton Systems, 4G ve 5G üzerinden akış sağlayan dünyanın en düşük gecikmeli mobil video kodlayıcısı Zao-X ürününü sunuyor.

Zao-X, ister bir yayın kamerası, ister gözetim kamerası, veya uzaktan çalışma (teleoperasyon) ortamlarında araçların veya ağır makinelerin uzaktan kontrolü için kullanılan kameralar olsun, uzaktaki kameralardan neredeyse sıfır gecikmeyle canlı yayın yapmak için benzersiz bir şekilde tasarlandı. Hücresel bağlantı kullandığından tamamen kablosuz olarak, esneklik ve güvenilirlik amacıyla birden fazla ağ operatörünü birbirine bağlamak (bonding) için birden fazla SIM kartını destekleyebilir.

Soliton Systems, hücresel ve uydu ağları üzerinden canlı görüntü akışı teknolojisinin dünya lideri geliştiricilerinden birisi. Zao ürün yelpazesi ve şifreli RASCOW iletim teknolojisi, son derece güvenilir canlı akış için küresel yayıncılar ve gözetim ajansları tarafından kullanılmakta. Zao-X, bir komuta ve kontrol odası veya MCR odası gibi yerlerin içerisindeki uzak kameralardan alıcı uca 100 milisaniyenin çok altında uçtan uca gecikmelerle, tamamen şifrelenmiş canlı akış için en son kodlayıcı ürünü. Alıcı uçta, Linux tabanlı bir yazılım kod çözücü, canlı görüntünün video çıkışını sağlar. Uçtan uca gecikme, dikkate değer düşüklükte 0,04 saniye sürelerden başlar.

Zao-X ayrıca bir donanım kodlayıcı olarak 720p’den UHD 4K’ya kadar çeşitli video kodeklerini destekler, ve Soliton ayrıca üreticilerin canlı akış teknolojilerini bir drone, araç, hatta bir robot içindeki kendi donanımı içerisinde OEM (Original Equipment Manufacturer) olarak kullanabilecekleri bir yazılım sürümünü de kullanıma sunacak. Soliton, otomobil paylaşım uygulamaları, savunma ve askeri uygulamalar için Smart City girişimleri dahil olmak üzere birçok kuruluştan OEM teknolojisine talep olduğunu gördü ve otonom sürüş uygulamalarında önemli bir rol oynadı.

4K UHD desteği

4x HD çözünürlükte Zao-X, 4K canlı akışı (Linux kod çözücü ile) tam olarak destekler.

İş akışının aşamaları

Çekim

Işığın kameranın merceğine girmesinden video verilerinin kameradaki SDI/HDMI terminalinin çıkışına gelmesine kadar geçen süre.

Yakalama

SDI/HDMI’den video verilerinin yakalanmasından ve renk alanı dönüştürmesinin gerçekleştirilmesinden kodlayıcıya girilene kadar geçen süre.

Kodlama

Kodlama (sıkıştırma) süresi.

Aktarma

Sıkıştırılmış verilerin kodlayıcıdan çıkarıldığı ve çoklu bağlantı iletimi/alımı için iletişim paketlerine ayrıldığı aşama. Her bağlantı arasında hata düzeltme ve paket sıralama için zaman geçer.

Kod çözme

Kod çözme (sıkıştırmayı açma) süresi.

AV (ses-görüntü) senkronizasyonu

Ses ve videonun zamanlamasının ayarlanmasına ve SDI/HDMI’ye çıkışın yapılmasına kadar geçen süre.

Görüntüleme

Alıcının SDI/HDMI çıkışından videoyu monitörde görüntülemek için geçen süre (monitöre bağlı kısım).

Ultra düşük gecikme

RASCOW2 (Real-time Auto Speed Control based On Waterway-model), Soliton’un video optimizasyonu için ikinci nesil kodek ürünü. En zorlu durumlarda bile mevcut ağ bant genişliğine göre optimize edilen, hızlı ve son derece güvenilir uyarlanabilir kodlamayı garantiler.

Uzaktan kumanda - Teleoperasyon

Zao-X, uzak bir konumdan neredeyse gerçek zamanlı olarak bir araba, robot, drone veya makinenin uzaktan kumanda edilmesini sağlar. Geleneksel kodlayıcılar, güvenli kontrol için çok uzun olan 0,5 saniyeden daha uzun bir gecikmeye sahipler. Zao-X, makineleri uzaktan kontrol edebilir, canlı bir video akışını görüntüleyebilir ve neredeyse gerçek zamanlı olarak uzaktan çalıştırabilir.

Kararlı ve yüksek hızlı - Multilink Bonding

Farklı hücresel telekom operatörlerinin sağladıkları mobil ağlar, bant genişliğini, esnekliği ve güvenilirliği önemli ölçüde artıran tek bir ağ bağlantısında birleştirilebilir. Tek bir ağ operatörüne olan bağımlılığı ortadan kaldırır ve RASCOW2 ile 4K video formatlarına kadar üstün canlı akış sağlayabilir.

Yüksek görüntü sıkıştırma oranı - H.265/HEVC

Zao-X, oldukça verimli bir HEVC/H.265 kodlayıcı donanımı olup, geleneksel bir H.264 kodek ile karşılaştırıldığında, videoyu neredeyse yarı bant genişliğiyle iletir. Soliton’un H.265 süreci, süper düşük gecikmeli video akışının ölçümünde önemli bir unsur olan kodlama ve kod çözme için oldukça verimli.


Ürün Zao-X H.265 HEVC Kodlayıcı
Marka Soliton
Firma Pelinsan
Telefon 0216 414 16 53
Web www.pelinsan.com.tr

En Çok Görüntülenenler
Dergi