Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Güney Koreli Kablo TV Yayıncısı MBN Bir Kez Daha Lawo Teknolojisini Seçti
Güney Koreli Kablo TV Yayıncısı MBN Bir Kez Daha Lawo Teknolojisini Seçti
22.04.2022 10:51

Güney Koreli kablolu TV yayıncısı MBN (Maeil Broadcasting Network) yakın zamanda Lawo ile ikinci büyük ölçekli projesini tamamladı ve Seul’daki yeni yayın prodüksiyon tesisini mc²56 konsolları, A_UHD Core ses sistemi ve çok sayıda A__line AoIP stagebox ile donatarak yükseltti. Teslimat, Lawo’nun çözüm ortağı DYD (Dongyang Digital) tarafından, planlama, kurulum ve devreye alma ise, mobil ağ operatörü LG Uplus’ın (LG U+) SI (System Integration) ekibi tarafından gerçekleştirildi. Proje Mart 2022’de tamamlandı.

1993 yılında kurulan MBN, çeşitli haber ve eğlence programlarının prodüksiyonlarını gerçekleştiriyor. Yeni stüdyo kompleksi, TV haberleri, büyük ölçekli müzik ve talk show’lar, diziler, spor yarışma programları, sağlık ve çocuk programları gibi çok çeşitli programların prodüksiyonlarının yapıldığı, her biri 660 metrekarelik iki stüdyoya ev sahipliği yapıyor.

MBN Teknik Direktörü Byonghee Gwak şöyle konuştu: “Maeil Broadcasting Network, IP’yi geleceğin yayın teknolojisi olarak görüyor ve hedefimiz önümüzdeki birkaç yıl içinde tamamen ST2010 özellikli bir yayın ağı olmak. İşte bu nedenle, en başından itibaren bir IP altyapısı kullanarak yayın prodüksiyon tesisimizi yeni stüdyolarımız ve kontrol odalarımızla entegre etmek istedik. Diğer bir büyük artı ise, yeni esnek ses ağımızla, iş akışlarımızı uygulayabiliyor ve istediğimiz zaman değiştirebiliyor, tüm kurulumu yazılım konfigürasyonu aracılığıyla kolayca değiştirebiliyoruz.

MBN ilk olarak birkaç yıl önce MBN MONEY ve MBN News Center için DMB radyo ve mc² ses prodüksiyon masaları ile ilk Lawo radyo miks konsollarını kurmuştu. Lawo teknolojisiyle yaşadıkları mükemmel deneyimleri, yeni prodüksiyon merkezinde MBN kontrol odaları A ve B’nin teknik yükseltmesini gerçekleştirmek için tekrar Lawo’yu seçmelerine neden oldu. Yükseltme, paylaşılan A__UHD çekirdekli iki mc²56 MkIII ses prodüksiyon konsolu, MCX için harici sunucular ve IP tabanlı medya altyapıları için Lawo’nun HOME yönetim platformunun yanı sıra A__stage 80, A__MADI6 ve A__digital 64 AoIP bağlantı düğümleri ve stüdyo stagebox  olarak bir A__stage48 içeriyor. Tüm ekipman LG U+ tarafından kuruldu.

LG U+ Proje Müdürü Choi Won açıklama yaptı: “MBN ile birlikte, yeni prodüksiyon merkezini bir IP tesisine yükseltmek için bir plan geliştirdik ve müşterimizin uygulamak istediği iş akışlarını tartıştık. Çeşitli üreticilerin kapsamlı bir değerlendirmesinden sonra, yapısı gereği orijinal IP yetenekli, ST2010 uyumlu ses prodüksiyon konsollarıyla Lawo açık bir farkla kazandı. Güçlü, süper kompakt A__UHD çekirdeği, dinamik ve kusursuz bir prodüksiyon sürecinin garanti edilmesi için DSP havuzu ve tam yedeklilik sağlar.

MBN’in yeni teknolojisi, Lawo’nun IP cihaz yönetimini basitleştiren ve yeni IP bağlantılı ses I/O cihazlarının eklenmesini temel bantmış gibi kolaylaştıran yenilikçi HOME platformu tarafından yönetiliyor. Konsollar yeni cihazları otomatik olarak algılıyor ve bunlar bir düğmeye dokunarak kullanılabilir hale getirilebiliyor. HOME, IP adreslerini, çok noktaya yayın mesafelerini ve VLAN ağlarını bile yönetiyor ve ağınızı korumak için erişim kontrolü ve bilinmeyen cihazların karantinaya alınması gibi güvenlik özelliklerini içeriyor.

Byonghee Gwak, bu büyük yükseltme için MBN’in Lawo seçiminden memnun. “Lawo radyo ve mc² serisi miks konsollarını yıllar içinde zaten deneyimlemiştik. Lawo ürün ve çözümlerinin yenilikçi karakterine, kalitesine, güvenilirliğine, istikrarına ve bize TV prodüksiyonculuğunun yeni ve daha iyi yollarını sağlayan yaratıcı kaynak yönetimine ve verimliliğine hayranız.

Lawo ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.