Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Dalet Galaxy five, Peru’da İki Kanal İçin Tesis İçi ve Uzaktan Uçtan Uca Haber Prodüksiyonu ve Dağıtımını Kolaylaştırıyor
Dalet Galaxy five, Peru’da İki Kanal İçin Tesis İçi ve Uzaktan Uçtan Uca Haber Prodüksiyonu ve Dağıtımını Kolaylaştırıyor
22.04.2022 10:59

Medya ve içerik açısından zengin kuruluşlar için önde gelen bir teknoloji ve hizmet sağlayıcısı olan Dalet, Plural TV Group’a ait America Television ve Canal N kanallarının, haber merkezinde, evden ve dışarıdan sahada çalışan personeli tam olarak destekleyen tek bir sistem altında her iki kanal için haber prodüksiyonlarını ve program dağıtımlarını birleştirerek güçlendirmek için Dalet Unified News Operations çözümüne yatırım yaptığını açıkladı. Merkezi Peru’nun başkenti Lima’da bulunan America Television kanalı, tematik sohbet programlarından realite şovlara ve genel haberlere kadar geniş bir program yelpazesi sunuyor. Yine Lima’da bulunan Canal N ise ülke çapında haberlere, güncel olaylara ve siyasi programlara odaklanıyor.

On yıllardır iki haber operasyonunu ayrı kurgu ve arşiv süreçleriyle yürüttükten sonra grup, eski, bütünleşik olmayan medya altyapısını yeni bir Dalet çözümü altında birleştirmek için dönüştürücü bir adım atarak, içerik yönetimine ve haber öyküsü geliştirmeye süreklilik getirdi. Dalet kanal çözüm ortağı Connect Media tarafından yönetilen çift kanallı operasyonel yükseltme, haber kaynaklarını ve içeriğini yönetmek için merkezi bir havuz sağlayan, haber öyküsü planlama, kurgu, grafik ve yayınını kolaylaştıran araçlara sahip, kurumsal bir kurgu çözümün kurulumunu içeriyordu. Dalet’in haber öyküsü merkezli yaklaşımı, hikâyeyi medya varlıkları etrafında inşa ediyor, daha iyi hikâye evrimi ile içerik şeffaflığı ve misyonları farklı program çıktıları için aynı içeriği kullanan iki haber odası arasında erişim sağlıyor.

America Television Mühendis Destek ve Operasyonlar Başkanı Javier Vasquez Mendoza şunları söyledi: “Dalet’in haber çözümü gazetecilerimizin, editörlerimizin, haber yönetmenlerimizin, grafikerlerimizin ve kamera ekiplerimizin çalışmak istediği şekilde tasarlandı. Hepsi birbiriyle bağlantılı. İçeriğe merkezi erişim, ister haber odasında, ister sahada, veya pandemi kısıtlamaları sırasında birçok gazetecinin yapması gerektiği gibi evden çalışıyor olalım, hikâyeyi geliştirmeyi kolaylaştırıyor. Dalet’in web tabanlı araçları, iş akışının herhangi bir noktasında, istenen herhangi bir yerden bağlanmayı kolaylaştırıyor. İçeriği kullanma şeklimize daha fazla şeffaflık getirerek, karma iş akışımızı desteklemek için tasarlandı.

Dalet Unified News Operations çözümü, hem America Television hem de Canal N’in canlı yayın ve web içeriği için hikâye geliştirmeyi ve prodüksiyonu yönetmesini sağlıyor. Dalet Brio, malzemeler depolama sunucusuna kaydedilirken en son acil haber hikâyelerini kurgulama yeteneğiyle ve tüm canlı yayın haber paketlerinin ve programlarının oynatılması özelliğiyle 16 kayıt kanalını ve haber yayın paketlerinin ve programların yayına aktarılmasını destekliyor. Temelde yatan Dalet medya varlığı yetenekleri, meta verileri izleyerek içeriğin şirket içinde ve dışındaki yetkili personel tarafından yüksek düzeyde aranabilir ve erişilebilir olmasını sağlıyor.

Dalet Amerika Genel Müdürü Julian Decaix yorum yaptı: “Dalet’in entegre haber odası ve haber öyküsü merkezli iş akışı sayesinde, America Television ile Canal N gibi haber odaları içeriklerinden daha fazla değer elde etmek için tüm iş akışlarını yeniden tasarlayabiliyor ve aynı anda daha dinamik bir uzaktan çalışma senaryosunu destekleyebiliyorlar. Ancak, harika haber yazılım teknolojisinden daha fazlasını getiriyoruz. Müşterilerin operasyonlarını dönüştürmelerine, ekiplerini yeni iş akışlarıyla güçlendirmelerine ve işlerini ileriye taşımalarına yardımcı olabilecek, Peru’da sahadaki insanlar ve haberler konusunda yirmi yılı aşkın bir deneyim sunuyoruz.

America Television ve Canal N, uçtan uca haber prodüksiyonu, dağıtımı ve uzaktan işbirliği için tercih edilen haber odası çözümü Dalet Unified News Operations ile eski sistemlerini değiştiren, sayıları gittikçe artan Güney Amerika haber odalarının uzayan listesine katıldılar.

Dalet ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 283 54 39 numaralı telefondan Bilgipark’ı arayabilirsiniz.