Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > L-Acoustics L-ISA Ambiance Sanal Akustik Zenginleştirme Sistemi
L-Acoustics L-ISA Ambiance Sanal Akustik Zenginleştirme Sistemi
21.05.2022 15:05

L-Acoustics, L-ISA Ambiance sanal akustik geliştirme sistemini duyurdu. Ambiance, L-Acoustics hoparlör sistemleri, mikrofonlar ve L-ISA Processor II tarafından desteklenen gelişmiş bir 3D Room Engine kullanır. Ambiance, akustik uzmanlarına, tiyatro ve görsel-işitsel danışmanlara, bestecilere ve ses tasarımcılarına, bir mekân alanının akustik özelliklerini ve niteliklerini istenen atmosfere uyacak şekilde dönüştürme konusunda olanaklar verir. Ambiance, izleyicileri ve sanatçıları birbirleriyle ve ortak alanlarıyla daha yakından bağlayarak deneyimleri geliştirir.

Bir mekânın mimarisi ve akustiği, seyirci ve oyuncu deneyiminde bütünleşik bir rol oynar. Orkestralara gür bir his veren uzun yankılanma sürelerine sahip konser salonlarından, net konuşma anlaşılırlığına imkân veren minimum yankıya sahip sinemalara ve salonlara kadar, bir mekânın deneyimi, dekoru kadar sesinin verdiği histen de kaynaklanır. Bir zamanlar mekânların tek kullanımlık olarak tasarlanmalarından farklı olarak, bugünün mekânları çok amaçlılar ve daha geniş kitlelere daha iyi hizmet vermek için zamanla değişmekteler.

Akustiği mimariye uyarlamak zaman alıcıdır, bütçe gerektirir ve esnekliği garanti etmez. L-ISA Ambiance sanal akustik geliştirme sistemi, modern mekânların zaten gerekli bir parçası olan donanımları (hoparlörler, amplifikatörler ve işlemciler) kullanır. Bir alanın mevcut akustik enerjisini yakalamak için stratejik olarak yerleştirilmiş mikrofonlar ekleyen Ambiance, mikrofonlardan gelen sinyalleri L-ISA Processor II işlemcide yerleşik olan L-ISA Room Engine aracılığıyla işler ve burada yansımalar ayrı EQ, zaman ve alan parametreleriyle ayrı ayrı yönetilerek, ses tasarımcısına elindeki alan için istenen ses atmosferini yaratma konusunda güç verir. L-ISA Ambiance, hem Mac hem de Windows platformlarında L-ISA Controller aracılığıyla, Processor üzerindeki dahili yapılandırmalar aracılığıyla veya Q-Sys ve Crestron üçüncü firma kontrol sistemleriyle kontrol denetlenebilir.

L-ISA Room Engine, ses tasarımcılarının, alanın kendisinin geometrisini ve hacmini dikkate alan gerçek bir çok kanallı salon sistemi (room engine) sağlamak için erken, geç ve grup yansımalarını hoparlör sistemine uzamsal olarak dağıtmalarına olanak tanır. L-ISA Room Engine, kullanıcılara, ince ayarlanmış akustik profiller oluşturmak için kazanç, EQ, zaman ve alan parametrelerini bireysel olarak özelleştirme imkânı verir. Ses tasarımcıları, bu parametreleri yöneterek, izleyiciler, sanatçılar veya her ikisi için arzu edilen atmosferi yaratacak bir alanın hissini oluşturabilirler.

L-ISA Ambiance, akustik iyileştirme uygulamaları için kullanılabilir veya canlı performanslarda nesne tabanlı miks veya tema parklarında, sürükleyici sanat enstalasyonlarında veya diğer deneyimsel etkinliklerde oynatma için L-ISA Immersive Hyperreal sistemleriyle birleştirilebilir. L-ISA Ambiance, GES-2 House of Culture’da ve yakında düzenlenecek ABBA Voyage Experience’da ses alanlarını şimdiden şekillendiriyor.

L-ISA Ambiance, Infocomm’da Demo Room W209’da sergilendi. Şu anda belirli sayıda pilot proje tarafından bir beta sürümü kullanılmakta. Satışa açık genel sürüm, 2023 yılının ilk çeyreğinde sunulacak.


Ürün L-ISA Ambiance Sanal Akustik Zenginleştirme Sistemi
Marka L-Acoustics
Firma Asimetrik
Telefon 0212 212 80 75
Web www.asimetrik.com.tr

En Çok Görüntülenenler
Dergi