Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Nothing But Thieves Birleşik Krallık Turnesinde Martin Professional Aydınlatma Çözümlerini Kullandı
Nothing But Thieves Birleşik Krallık Turnesinde Martin Professional Aydınlatma Çözümlerini Kullandı
24.05.2022 20:12

Rock grubu Nothing But Thieves’e Birleşik Krallık arena turnesi boyunca sürükleyici ve etkileyici görseller sağlamak için Aydınlatma Tasarımcısı Sam Tozer, Christie Lites tarafından sağlanan Martin Professional aydınlatma çözümlerini içeren dinamik bir donatım hazırladı.

Birmingham Academy’de başlayan ve Londra’daki O2 Arena ile Nottingham’daki Motorpoint Arena’daki gösterileri içeren turne, Essex grubunun listelerde bir numara olan son albümü Moral Panic’in tanıtımını yaptı. Festival sürecinin temel unsurlarından biri olan Nothing But Thieves için turne, canlı performanslara uzun zamandır beklenen dönüşü ve aynı zamanda arenaya ilk çıkışı olacaktı ve bu nedenle grup, izleyicilere özellikle unutulmaz ve yüksek kaliteli bir canlı deneyim sunmak istedi.

Bununla birlikte, pandemi kısıtlamaları nedeniyle kostümlü prova imkânı olmadığından, kısa zamanda yetiştirme gereksinime uymak için aydınlatma teçhizatının güvenilir ve uyarlanabilir olması gerekiyordu. Bu gereksinimleri karşılamak için Tozer, Martin’in MAC Aura PXL ve MAC Viper ışık kaynaklarına güvendi. Ekibinde Andy Stratum, Adam Morris ve Prodüksiyon Müdürü Andrew Sweeney vardı.

Tozer şunları söyledi: “Turne için planlar yaparken son albümün yeni sanat tasarımına uymaya çalıştık. Set boyunca eklenen aydınlatma ile temiz görünümlü bir gösteri oluşturmak ve performans sırasında dinamik bir şekilde kurmak istedik. Grubu aydınlatabilecek ama aynı zamanda gerektiğinde göz kamaştırıcı bir şeyler sağlayacak, çok yönlü bir teçhizat istedim.

Martin MAC Viper, turne için en önemli kaynak olarak hizmet etti ve grubu kadrajlamak için gerekli ana aydınlatmayı sağladı. 140 mm ön lensi, CMY renk miksi ve iki adet beş yuvalı döner gobo tekerleği ile Viper, yoğun ışın demetleri, renkli vurgular ve geniş bir efekt yelpazesine sahip, yüksek verimli ama kompakt bir araç.

Ekstra prodüksiyon yeteneği için Tozer, yan ışıkları olarak Martin MAC Aura PXL kaynakları seçti ve gösteri boyunca zarif ve iyi ifade edilmiş efektler sağladı. Karakteristik çok lensli “kabarcıkları” ve Aura arka ışık teknolojisine sahip Aura PXL, çok çeşitli ayrıntılı yaygın ışıklar ve canlı efektler için DMX, Art-Net, sACN veya P3 aracılığıyla piksele kadar detaylı kontrol sundu. Tozer, Aura’ları, sahneye çarpan ışığı saptıran ve daha fazla derinlik yanılsaması veren şeffaf bir plastik örtünün arkasına sakladığını da sözlerine ekledi.

Tozer açıkladı: “Bu turne için armatürleri seçerken parlak ve doygun bir yaygın ışık kaynağı istedim. MAC Aura PXL bu gereksinimleri karşıladı ve parlak beyazlar ve rakipsiz bir renk yelpazesi sundu. Çalışmak için en sevdiğim aydınlatma aygıtlarından biri. Duru çıkışını ve geniş renk yelpazesini, özellikle pastelleri seviyorum.

Nothing But Thieves turnesi hem izleyiciler hem de eleştirmenler tarafından büyük ilgi gördü ve grubu gerçek anlamda, arenayı dolduran bir canlı performans olarak sergiledi. Tozer, Martin ışık kaynaklarının tam olarak beklendiği gibi davranan öngörülebilir, sezgisel yapısını övdü.

Tozer sözlerini şöyle tamamladı: “Doğrudan sahneye giderken ışıkların güvenilir bir şekilde çalıştığından emin olmamız gerekiyordu, ve çalıştılar da. Her şey senkronize kaldı ve seyirciye unutulmaz bir gösteri sundu. Martin armatürlerinin konsolumuzla kolayca arayüz oluşturma şekli, gerçekten yaratıcı olmamızı sağladı.

Martin ürünleriyle ilgili ayrıntılı bilgi için 0212 312 24 24 numaralı telefondan Ertekin Elektronik’i arayabilirsiniz.