Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > FFF, Newsbridge AI Destekli Çözümlerle Medya Varlık Yönetimini Geleceğe Hazırlıyor
FFF, Newsbridge AI Destekli Çözümlerle Medya Varlık Yönetimini Geleceğe Hazırlıyor
24.05.2022 20:20

1919’da kurulan Fransız Futbol Federasyonu (FFF), Fransa’da hem profesyonel hem de amatör olarak maçların tüm yönlerini denetlemekten sorumlu. UEFA ve FIFA’nın kurucu üyesi olan federasyon, sıradan ve seçkin futbol uygulamalarının yanı sıra ülke genelindeki oyuncuların ve koçların finansmanını ve eğitimini organize eden, denetleyen ve düzenleyen, kar amacı gütmeyen bir kuruluş. Merkezi Paris’te bulunan FFF’in 2 milyon üyesi, 1,9 milyon futbolcusu, 400.000 gönüllüsü ve 15.000 amatör spor kulübü bulunuyor.

Sorun ve kapsam

FFF her yıl en az 2.000 saatlik görüntü ve 60.000 adet fotoğraf içeriği üretiyor; arşivdeki binlerce saatlik medya varlığı da cabası. Federasyon 2013 yılında dijitale geçme çalışmalarına başladı ve bir medya varlık yönetim (MAM) sistemi kurdu.

Newsbridge çözümü

FFF, resmi çözüm ortağı olarak Newsbridge’i seçti ve 2021 baharında, Multimodal AI aracılığıyla büyük ölçekli dizin oluşturma için Newsbridge çözümü kuruldu:

  • Otomatik transkripsiyon (konuşmayı yazıya dökme)
  • Yüz tanıma
  • Koleksiyonlar özelliği aracılığıyla içeriğin otomatik olarak sıralanması
  • Çeşitli ulusal şampiyonaların canlı kaydı (D1 Arkema, National, D1 Futsal).

FFF’in arşiv projesi, 80 Tb’den fazla görüntü içeriğinin ve 2 Tb’den fazla fotoğrafın kurtarılıp düzenlenmesini içeriyordu. Opsomai şirket içi LTO bant bellek deposundan Newsbridge’in bulut hizmetine içerik aktarmak için özel amaçlı bir konektör geliştirildi. Medyanın büyük veri kümesi artık otomatik bir tıpkı (mirror) yedekleme S3 yapısıyla ile bulutta güvenli bir şekilde depolanıyor.

Newsbridge Multimodal AI, son 100 yılda erkek ve kadın oyuncular, ana paydaşlar ve personel dahil olmak üzere 3.000’den fazla önemli kişiden oluşan bir veri setini tanımak için eğitildi. Ayrıca 12.000’den fazla oyuncu wikidata tanımlayıcılarıyla eşleştirilerek, veriler her zamankinden daha anlamlı hale getirildi.

FFF Media Hub 

FFF’deki Newsbridge Media Hub, Medya Mirası, Pazarlama, Medya Hakları ve Sponsorluk bölümlerinden yaklaşık 50 dahili kullanıcıya sahip. Yerel kulüpler bile ihtiyaç duydukları varlıkları bulmak, görüntülemek, kırpmak ve toplamak için arşivlenmiş ve yeni içerikler üzerinde arama yapmak için Newsbridge’i günlük olarak kullanıyorlar.

Medya varlıkları indirildikten sonra FFF’in web sitesinde ve sosyal medya kanallarında hemen kullanıma hazır hale geliyor veya üzerlerinde Adobe Premiere, Adobe Photoshop veya Final Cut Pro ile yeniden çalışılabiliyor.

FFF kullanıcıları ayrıca, doğrudan Newsbridge’den YouTube’da içerik yayınlayabiliyorlar. Otomatik varlık koleksiyonları düzenli olarak oluşturuluyor ve çeşitli çözüm ortaklarına ve sponsorlara sunuluyor.

Newsbridge ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 80 50 numaralı telefondan Momento Medya’yı arayabilirsiniz.