Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > IP Bağlantı Birleştirme, Canlı Sporlarda Oyunu Değiştiriyor
IP Bağlantı Birleştirme, Canlı Sporlarda Oyunu Değiştiriyor
25.05.2022 10:30

Ophir Zardok, LiveU Spor Çözümleri ve İş Stratejisi Direktörü


Yeni kuşak hayran kitleleriler daha sürükleyici bir deneyim aradığı için canlı spor tüketimi giderek dijital platformlara kayıyor. Sonuç olarak, yayıncılar ve yapım şirketleri, değişen bu beklentilere uyum sağlayan içerik sunmak için iş akışlarını yeniden icat etmek ve yeni araçlar benimsemek zorunda kaldılar.

Yeni bir canlı spor yayını çağına girerken, IP bağlantı birleştirme (bonding) teknolojisi, uzaktan prodüksiyon ve ilgili bulut tabanlı prodüksiyon ve dağıtım hizmetleri, artık norm haline geliyor. Bu teknolojileri kullanmanın bir sonucu olarak, spor federasyonları, ligler ve takımlar, giderek büyüyen bir grup spor veri şirketi tarafından destekleniyor, izleyiciler ve hakemlerin yanı sıra performans analistlerine, antrenörlere ve maç görevlilerine de değerli çözümler sunabileceklerini fark ediyorlar.

Maç görevlilerinin oyunu yönetmelerine yardım 

Dünya çapındaki spor federasyonları ve ligleri, en önemli karşılaşmalardan amatör seviyelere kadar, maç görevlilerine kritik kararlar almaları için gerekli desteği vermek amacıyla görüntü destekli VAR (Video Assistant Referee) hakemlik çözümlerinin sınırlarını giderek daha fazla zorluyorlar. Ancak, mevcut VAR teknolojilerinin edinilmesi ve uygulanması genellikle pahalı.

IP bağlantı birleştirme ve bulut tabanlı teknoloji sağlayıcılarla çözüm ortaklıklarından yararlanılarak canlı görüntüler yakalanabilir, buluta gönderilebilir ve ardından uzak bir konumdaki maç görevlileri ve spor tesisindeki hakemler tarafından alınıp görüntülenebilir. Bu teknolojiyi kullanarak, etkinlik yerinde ve uzaktaki taraflar arasında gerçek zamanlı iletişim de güvenle kurulabilir, ve böylece anlık oyunlarda doğru kararların alınması sağlanır.

Performans analizinin ve antrenörlüğün iyileştirilmesi 

IP bağlantı birleştirme ve bulut tabanlı yenilikçilik, antrenörlük ve performans analizi alanında uygun maliyetli yeni fırsatlar yaratıyor. Bu teknoloji, farklı mekânlardan birden fazla sinyalin yakalanmasını ve bulut aracılığıyla, nerede bulunurlarsa bulunsun antrenörlere ve analistlere iletilmesini sağlar. Bu teknolojiyi kullanarak, veriler yalnızca antrenörlük ve performans analizi ekiplerine değil, aynı zamanda yayıncılara da izleme deneyimini zenginleştirmeleri amacıyla değer katmak için gerçek zamanlı olarak yakalanabilir.

IP bağlantı birleştirme teknolojisi, takımların, eğitmenlerin ve yarışan sürücülerin hepsinin yararlandığı motor yarışlarında mükemmel kullanım alanı buldu. LiveU’nun önde gelen yarış arabası kamerası ve veri sistemleri üreticisi VBOX ile işbirliği, gerçek zamanlı geri bildirim ve analizleri güçlendirmek için pistte üretilen görüntülerin doğrudan hızlı bakım-onarım ceplerine (pit) ve ayrıca sosyal medya ağlarına ve dijital platformlara canlı olarak yayınlanmasını sağlıyor.

VBOX Motorsport Marka Pazarlama Müdürü Rob Barnett, IP bağlantı birleştirme teknolojisinin bir dizi paydaş için nasıl değer yaratabileceği konusunda yorum yaptı: “Bir VBOX Video HD2’ye bağlı bir LiveU, dünyanın her yerinde grafik bindirmeli verilerle canlı görüntü akışı için bir dizi fırsata imkân veriyor. Sürücüler, koçlar, mühendisler, yayıncılar ve sponsorlar, canlı yayın akışının kendilerine getirdiği hızın avantajlarını ve motor sporlarında zamanlamanın her şey demek olduğunu bildirdiler.

Canlı spor yayınları için yeni bir gelecek

Uzaktan prodüksiyon ve ilgili bulut tabanlı prodüksiyon ve dağıtım hizmetleriyle birlikte IP bağlantı birleştirme teknolojisi, hak sahipleri, yayıncılar ve prodüksiyon şirketlerinin geleneksel spor yayınlarının ötesine geçmeleri için kapı açıyor.

Spor izleyicileri artık canlı bir spor görüntülerinden yararlanabilecek tek paydaş değil. Performans analistleri, antrenörler ve maç görevlileri için değer yaratabilecek yeni kullanım örnekleri şimdiden yaygın bir şekilde benimseniyor.

LiveU ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.