Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > AJA FS4 Güncellemesini Tanıttı
AJA FS4 Güncellemesini Tanıttı
25.05.2022 10:38

AJA, NAB 2022 fuarı sırasında, FS4 4K/UltraHD ve çok kanallı HD senkronizörü ve yukarı/aşağı/çapraz dönüştürücüsü için yeni v3.0 aygıt yazılımını piyasaya sürdü. Yeni özellik iyileştirmeleri ile yüklenen ücretsiz güncelleme, prodüksiyon profesyonellerine gelişmiş HDR iş akışları için destek sunarken; 6’dan 20 kareye artırılmış çerçeve arabelleğe alma derinliği, gelişmiş yardımcı veri yönetimi ve geliştirilmiş genel kullanılabilirlik imkanları tanır.

AJA FS4, dört kanallı 2K/HD/SD veya 1 kanallı 4K/UltraHD kare senkronizörü ve yukarı/aşağı/çapraz dönüştürücüdür. Kare eşzamanlayıcı ve dönüştürücü, zengin dijital ve isteğe bağlı 12G-SDI Fiber LC ve 12G-SDI BNC ile çeşitli 4K/UltraHD ve 2K/HD/SD dönüştürme ihtiyaçlarını desteklemek için 1RU çerçevede inanılmaz çok yönlülük ve bağlantı noktası sunar. Hem video hem de ses için çok çeşitli bağlantı seçenekleri sunan FS4, 2K/HD/SD’de dört ayrı cihazın işini yapabilir veya 4K/UltraHD üretkenliği için maksimum esneklik için tüm işlemcileri ve kanalları bir araya getirebilir.

Pandemi sırasında, canlı prodüksiyonlar için ek işlem süresi gerektiren artırılmış gerçeklik ve sanal kameraların genişletilmiş kullanımı, diğer kaynaklar için daha uzun senkronizasyon süreleri talep etti. AJA FS-HDR ile aynı geliştirmeleri içeren FS4 v3.0 güncellemesi, 20 kareye kadar yapılandırılabilir gecikmeleri desteklemek için cihazın çerçeve arabellek derinliğini artırır. Bu ücretsiz güncelleme, tüm FS4 kullanıcıları tarafından kullanılabilir ve bir donanım değişikliği gerektirmez.

Sektör talebine ve kullanıcı geri bildirimlerine yanıt olarak FS4 v3.0, çok çeşitli biçimler ve dönüşümler için yardımcı veri geçişi veya çeviri yeteneklerini de artırır. Reklam ekleme için SCTE-104 işaretçilerinin kullanılmasını gerektiren iletim uygulamalarında, FS4 artık SCTE-104 paketlerinden otomatik olarak geçecektir. FS4’ün yeni zaman kodu Xlator’u, yardımcı zaman kodunu (LTC, VITC1 veya VITC2) geçirecek veya çevirecektir. Güncelleme ayrıca altyazının geçişini destekleyen dönüşüm grubunu da genişletiyor.

Ek olarak, Gelişmiş Tek Kanal Modu (ESC), 2K/HD çıkışının kendi benzersiz aşağı dönüştürme uygulanabileceği eşzamanlı 4K/UltraHD ve 2K/HD çıkışlar sunar. Bu modda, işleme gerçek bir 4K veya UltraHD sinyali üzerinde gerçekleştirilebilir ve SDI monitör çıkışı aracılığıyla HD veya SD ihtiyaçları için bir aşağı dönüştürücü mevcuttur. 

AJA ürünleri hakkında daha fazla bilgi almak için 0212 343 13 68 numaralı telefonu arayabilir veya www.baranbilisim.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.