Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > Glensound Vittoria Dante’den Dante’ye Ağ Köprüsü
Glensound Vittoria Dante’den Dante’ye Ağ Köprüsü
21.07.2022 11:23

Vittoria, iki dahili ve ayrı Dante ağı arasında bir köprü sağlar. Bu ağlar, %100 ağ güvenliği ile birbirinden tamamen yalıtılır ve eksiksiz bir ağ güvenlik duvarı sağlar. Vittoria, her ağdan 32 kanalı doğrudan DSP’ye bağlayarak çift yönlü ses geçişine izin verir, ancak her bir ayrı ağdan tam yalıtım ve güvenlik sağlar.

Her ağ izole olduğu için asenkron ve birbirinden farklı örnekleme hızlarında sorunsuz çalışabilir. Her bir ağ, 44,1 KHz’den 192 KHz’e kadar örnekleme hızlarında çalışabilir.

Vittoria 32 kanallı bir ağ güvenlik duvarı sağlasa da, ses normal olarak Dante Controller kullanılarak yönlendirilir sıfır yapılandırma gerektirir.

İki Dante Arabirimi

  • Vittoria’nın iki Dante ağ ses arabirimi var. Her arayüzde şunlar bulunur:
  • RJ45 EtherCON soketi üzerinden bakır Ethernet kullanan birincil bağlantı
  • RJ45 EtherCON soketi yoluyla bakır Ethernet kullanan ikincil bağlantı
  • SFP modül yuvası üzerinden birincil fiber bağlantı
  • SFP modül yuvası aracılığıyla ikincil fiber bağlantı

İki ağ arabirimi tipik olarak farklı ağlara bağlanır ve Vittoria bunlar arasında “köprü” oluşturur.

Bağımsız çalışan ağlar

Vittoria’nın her iki tarafı bağımsız olduğundan ve bir ağ üzerinden bağlı olmadığından, bağımsız ayarlara sahip olabilirler.

Örneğin, Vittoria OB aracında, araçtaki diğer cihazlarla senkronizasyon için 48 KHz’de kendi ağ bağlantısını çalıştırıyorsa, ancak 192 KHz’de çalışan yerel bir stüdyoda harici bir ağla bağlantı kurması gerekiyorsa, bu Vittoria için sorun yaratmaz. İki ağın ayarları arasında köprü kurar ve ses akar.

AES67 ve ayrı Dante ağlarını içeren bir iş akışınız varsa, bir ağ arabirimi Dante modunda, diğeri AES67 modunda çalışarak, Vittoria bunlar arasında köprü kurmak için kullanılabilir.

32 kanal

Vittoria, her arayüzde bir Dante Brooklyn II modülüne ve 32 kanala sahip. 32 adede kadar kanalda birincil arabirime ne giriş yaparsanız, ikincil arabirimde bunun çıkışı yapılır veya bunun tam tersi olur.

Ağ uyumluluğu

Vittoria, Dante & AES67’nin yanı sıra SMPTE ST-2110-30 ile de uyumlu.

Her ağ asenkron çalışabilir

Vittoria’nın her ağı Ethernet üzerinden bağlı olsa da, farklı saat hızlarında farklı master saatler ile çalıştırılabilirler. Bu, bir ağdaki cihaz sayısını ikiye yaymak gerektiğinde faydalı olabilir. Örneğin çok sayıda Ultimo tabanlı cihaz kullanırken çok kullanışlı olur.

Ayrı örnek saati giriş/çıkışı

Her ağ arabiriminde, tam boyutlu BNC konektörlerinde bulunan bir örnek saati (word clock) girişi ve bir örnek saati çıkışı bağlantısı bulunur. Bu, her ağda ayrı ayrı saat senkronizasyonu için diğer cihazların bağlanmasına izin verir.

Örnek hızı çevirici olarak Vittoria

Tipik olarak, Vittoria’nın her ağ arabirimi ayrı ağlarda çalışacaktır, ancak Vittoria örnekleme hızı çevirici olarak kullanılmak istenirse, ikisi de aynı ağa bağlanabilir.

Birincil ağ 44.1KHz’de çalışıyorsa ve 48kHz’de bir cihaz bağlamak istenirse, ikincil arabirim 48KHz’e ayarlanır ve yeni cihaz Dante Controller’daki bu arabirime bağlanır. Ses artık 44.1KHz’de birincil arabirimde mevcut olur.

Yedekli güç kaynakları

Vittoria, arka panel IEC fişlerinden sunulan iki geçiş modlu AC güç kaynağına sahip.

Bunlar yük paylaşımı esasına göre çalışır. Bu, her iki kaynağın birlikte, düşük bir düzeyde çalıştığı anlamına gelir. İstatistiksel olarak, güç kaynaklarının birlikte çalıştırılmasının, birinin tam kapasitede çalıştırılıp diğerinin yalnızca arıza durumunda devreye girmesine kıyasla güç kaynaklarında daha uzun ömür sağladığı gösterilmiştir.


Ürün Vittoria Dante’den Dante’ye Ağ Köprüsü
Marka Glensound
Firma Radikal Elektronik
Telefon 0212 259 79 71
Web www.radikaltr.com