Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > Genelec RAW 8331 ve 8341 Koaksiyel Monitör Hoparlörleri
Genelec RAW 8331 ve 8341 Koaksiyel Monitör Hoparlörleri
21.07.2022 12:04

Profesyonel ses dinleme/takip çözümlerinde dünya liderlerinden biri olan Genelec, RAW alüminyum model yelpazesini The Ones serisinden 8331 ve 8341 üç yönlü koaksiyel stüdyo monitörlerini içerecek şekilde genişletti ve bu yeni modellerin her satışının bir kısmı Ses Mühendisleri Derneğine (Audio Engineering Society) bağışlanıyor.

İlk olarak 2020’de tanıtılan karakteristik RAW kaplama, Genelec’in Studio, AV ve Home Audio serilerindeki en popüler modellerden bir seçkide var ve sürdürülebilirlik ile ‘endüstriyel’ tasarım estetiğinin birleşimi nedeniyle dünya çapındaki müşteriler tarafından iyi bir şekilde karşılandı. RAW modelleri, standart boyalı modellerden farklı olarak boyama gerektirmez ve daha az kaplama malzemesi gerektirir ve kasanın geri dönüştürülmüş alüminyum malzemesinin doğal güzelliğinin öne çıkmasını sağlayan ve her bir hoparlöre benzersiz bir görünüm ve his veren, daha da çevre dostu bir hoparlör oluşturur.

Tüm RAW modelleri, Genelec tarafından önde gelen Endüstriyel Tasarımcı Harri Koskinen ile yakın işbirliği içinde geliştirilen zamansız Minimum Diffraction Enclosure (MDE) tasarımına sahipler. Kenar kırınımlarını ortadan kaldıran MDE, inanılmaz derecede düz frekans tepkisi, hassas ses imajı ve benzersiz akustik performans sunar. İnce yapılı kasa, büyük iç hacme sahip son derece sağlam bir yapı oluşturmak için zarif bir şekilde dökülmüş ve güzel bir şekilde kaplanmış; böylece frekans tepkisini arttırırken aynı zamanda rezonansları ve dolayısıyla gereken dahili sönümleme malzemesi miktarını azaltır.

2017’de piyasaya sürülen çok küçük boyutlu 8331 ve 8341 üç yönlü nokta kaynak modelleri, olağanüstü ses imajı, her iki düzlemde tam denetimli yönlendirme, ultra yakın alan mükemmelliği, genişletilmiş frekans tepkisi ve yorulmadan ses dinleme özelliklerini sunar. Bu, profesyonellerin daha hızlı çalışmalarını, kayıt ve miks sırasında daha bilinçli, tutarlı kararlar vermelerini sağlar.

Genelec’in Smart Active Monitoring (Akıllı Aktif Ses Dinleme) ailesinin bir parçası olan The Ones serisindeki tüm modeller, bütün Genelec akıllı dinleme sistemlerini kalibre ve kontrol edebilen GLM yazılımı ile tamamen entegre olur. GLM dünyanın dört bir yanındaki binlerce stüdyodan alınan verilere dayanarak, salonun ses üzerindeki zararlı etkilerini en aza indirir, böylece format ister stereo, ister çevreleyen (surround) veya yüksek kanal sayılı sarmalayan (immersive) olsun, kullanıcının diğer sistemlerde mükemmel şekilde ses veren miksler yapmasını sağlar.

2022 yılında RAW 8331 ve 8341 satışlarının belli bir yüzdesini AES’e bağışlama kararı, Genelec’in “Derneğin Sürdürülebilir Üyesi” olarak uzun süredir devam eden rolünden ve AES’in kariyer gelişimi için bireylere ve bir bütün olarak ses endüstrisine sunduğu değerli çalışmalardan kaynaklanıyor. AES’in standartlar üzerindeki çok önemli çalışması, ses araştırmalarını teşvik etmesi, önemli etkinlikler geliştirilmesi ve verdiği tüm ses teknolojisini kapsayan eğitim, sektörü 70 yılı aşkın bir süredir ileriye taşıyor.


Ürün RAW 8331 ve 8341 Koaksiyel Monitör Hoparlörleri
Marka Genelec
Firma Asimetrik
Telefon 0212 212 80 75
Web www.asimetrik.com.tr

En Çok Görüntülenenler
Dergi