Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > Yamaha CL Series Dijital Miks Konsolları
Yamaha CL Series Dijital Miks Konsolları
21.07.2022 12:06

Her mühendis, sanatçı ve izleyici, ses kalitesinin en önemli konu olduğu konusunda hemfikirdir. Yamaha CL serisi konsollar, kullanılan devre ve teknolojinin her ayrıntısının kapsamlı analizi, gözden geçirilmesi ve iyileştirilmesi yoluyla, doğal olarak üstün sesin yanı sıra, onları kullanacak ses ustalarına olağanüstü yaratıcı özgürlük veren kapsamlı “renklendirme” seçenekleri sunar. Sağlanan sinyal işlemcileri, Yamaha VCM teknolojisini Rupert Neve’nin efsanevi yetenekleriyle bir araya getiren olağanüstü Portico 5033/5043 EQ ve sıkıştırıcı cihazları dahil olmak üzere çok sayıda ve en yüksek kalitede. Platform saf ve doğal olduğu için, mühendisler ideal sesi oluşturup sunabilirler.

İdeal Doğal Ses Platformunu Yaratmak

Sanatçının ve mühendisin hayal gücü için mükemmel bir temel sağlayan doğal sesi sunmak için CL serisinde mevcut en gelişmiş dijital ses teknolojisi tam olarak uygulandı. Bu tür bir sonik kalite, yalnızca teknik özelliklerle gerçekleştirilemez. Sektördeki en güvenilir kulaklar ve saygın beyinler tarafından defalarca dinlenip değerlendirildikten sonra yapılan ve iyileştirmeler, sürecin vazgeçilmez bir parçası. CL serisi dijital miks konsolları, harcanan zamana ve emeğe iyi değdiğinin bir kanıtı.

Ses Ayrıntılarda

Zorluk, konsolun girişlerinden başlar. Gerekli ses kalitesi seviyesini elde etmek için, her bir devre elemanı, güç kaynağı, topraklama, devre düzeni, mekanik yapı ve ilk giriş aşamalarının sayısız diğer ayrıntıları büyük bir özenle seçilmeli ve tasarlanmalıdır. Ses dinleme değerlendirmesi de bu ilk aşamadan itibaren geliştirme sürecinin önemli bir parçası haline gelir. Tek bir elektronik bileşeni değiştirmek bile sesi beklenmedik şekillerde farklılaştırabilir ve geliştirme süreci ilerledikçe en küçük varyasyonlar not edilmeli ve değerlendirilmelidir. AD/DA master saatinin ayrıntılı spektral analizlerinin yapılmasına ve en doğal, müzikal sesin elde edilmesi için FPGA saat sinyali yönlendirmesinin ayarlanmasına kadar, AD ve DA çevrim performansını da en üst düzeye çıkarmak için çok sıkı önlemler alındı. Tüm ses sistemlerinin bir diğer kritik parçası da güç kaynağı. Elbette kaynağın kapasitesi önemli, ancak kullanılan kondansatör türleri de önemli ve topraklama, mümkün olan en düşük empedansı sağlayacak şekilde tasarlanmalı. Sonuçta ortaya çıkan ses, giriş sinyalini son derece doğal bir şekilde temsil eder ve son, parlak ve ideal sese yol açacak işlem ve efektler için ideal bir temel sağlar.

Olağanüstü Kalite ve Yaratıcı Potansiyel

Çok sayıda mekân ve sanatçı gereksinimleri için mümkün olan en iyi sesi yaratırken, ses mühendisleri çok sayıda pratik ve yaratıcı kararlar almak için deneyimlerini ve hayal güçlerini kullanırlar. Mühendisin birincil uygulamalı aracı olan miks konsolu, hepsini barındırabilmeli. Tabii ki en önemli nokta ses kalitesi, ve bu da CL serisi konsolların üstün olduğu alanlardan sadece birisi. Ayrıca, en üst düzeyde sonik kaliteyi korurken, sese benzeri görülmemiş bir karakter ve biçim eklemek için mevcut en gelişmiş analog devre modelleme teknolojilerinden bazılarına da sahipler.

Olağanüstü Kalite ve Yaratıcı Potansiyel

Çok sayıda mekân ve sanatçı gereksinimleri için mümkün olan en iyi sesi yaratırken, ses mühendisleri çok sayıda pratik ve yaratıcı kararlar almak için deneyimlerini ve hayal güçlerini kullanırlar. Mühendisin birincil uygulamalı aracı olan karıştırma konsolu, hepsini barındırabilmelidir. Tabii ki sonuçta ses kalitesi var ve bu, CL serisi konsolların üstün olduğu alanlardan sadece biri. Ayrıca, en üst düzeyde sonik kaliteyi korurken, sese benzeri görülmemiş bir karakter ve şekil eklemek için mevcut en gelişmiş analog devre modelleme teknolojilerinden bazılarına da sahipler.

  • Sevilen analog kalitesine dijital bir yaklaşım: Rupert Neve Designs tasarımı ve Yamaha VCM (Virtual Circuitry Modeling) teknolojisi
  • Gelişmiş algoritmalarla Dan Dugan Sound Design otomatik mikrofon miksi
  • Apple iPad veya diğer bilgisayarlarla uzaktan kumanda ve çevrim dışı kurgu
  • Yamaha Centralogic kullanıcı arayüzü ile kolay dijital çalışma ortamı
  • Seçili olan kanal için kullanılabilecek birçok kontrolü ve işlevi gösteren Selected Channel ekranı
  • En rahat kullanım ve görüş için tasarlanan fader, düğme ve anahtarlar

Ürün CL Series Dijital Miks Konsolları
Marka Yamaha
Firma ProSistem
Telefon 444 1 169
Web www.prosistem.com.tr

En Çok Görüntülenenler
Dergi