Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Tribeca Film Festivalinde Galası Yapılan Three Headed Beast, Pocket Cinema Camera 4K ile Çekildi
Tribeca Film Festivalinde Galası Yapılan Three Headed Beast, Pocket Cinema Camera 4K ile Çekildi
23.07.2022 13:43

Blackmagic Design, “Three Headed Beast” isimli yeni uzun metrajlı filmin, bir Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K dijital film kamerası ile çekildiğini duyurdu. Hikayesini anlatmak için mahremiyet, beden dili ve müzikten yararlanan ve neredeyse hiç konuşma olmayan filmde, az sayıdaki film ekibinin bir yakınlık duygusu yaratmasına, bu kamera olanak verdi.

ABD Öykü Yarışması dalındaki sadece 10 filmden biri olarak 2022 Tribeca Film Festivali’nde ilk gösterimi yapılan “Three Headed Beast”, uzun süredir aşk dolu bir serbest ilişki yaşayan çift Peter ile Nina’nın ve Peter ile derin bir bağ kuran Alex’in hikayesini anlatıyor. Sıcak bir Teksas yazında, çiftin ilişkileri ve bireysel arzuları birbiriyle çatışır.

Tamamen doğal ışık ve var olan kaynaklar ile yalnızca dört kişilik küçük bir ekiple çekilen “Three Headed Beast” için ekibin, hem yüksek kalite sinematik bir görüntü veren hem de koşullara uyum sağlamalarına olanak veren bir kameraya ihtiyacı vardı. Yönetmen ve Görüntü Yönetmeni Fernando Andres’e göre Pocket Cinema Camera 4K’nın çift yerel ISO’su, doğal ışığın hoş bir şekilde yakalanmasına yardım etti ve taşınabilir tasarımı, kamusal alanlarda ekibin planlamadan çekim yapmasına imkan verdi.

Andres, şunları açıkladı: “Bu film; uzun planlar, aşırı geniş çekimler, yakın çekimler ve dikkatle planlanmış pan hareketlerinin birleşiminden oluşuyor. Çoğu mekanda çok az zamanımız olduğu ve en fazla dört kişiyi bulan bir ekibimiz olduğu için çok yönlü olmamız ve dikkat çekmememiz gerekiyordu. Neyse ki halka açık parklarda ya da dans kulüplerinde çekim yaparken oldukça sade ve önemsiz görünse de Pocket Cinema Camera 4K, yüksek çözünürlüklü güzel görüntüler yakalamamızı sağladı.

Andres ayrıca, ekibin herhangi bir kaynağın eksikliğini de Pocket Cinema Camera 4K sayesinde aştığını belirtti. “Bir kamera veya elektrik ekibi olmasa da ekstra hızı ve çok yönlülüğü sayesinde, etrafımızdan zorlu ve sinematik görüntüler almak için Blackmagic OS’yi hala kolayca kullanabiliyordum. Kameranın küçük tasarımı sayesinde bir görüntüyü beğenmediğimizde, ister zemine ister bir odanın köşesine veya bir arabanın tabanına olsun, gitmesi gereken her yere kolayca taşıyabildim ve ışık ya da büyük bir kamera kurmak için zaman kaybetmedim.

Andres’in hayatından ciddi ölçüde esinlenilen filmin yapım tarzı, bazen senaryolu geleneksel filmden çok belgesele benzedi. Andres, sözlerine şöyle devam etti: “Birçok kişisel deneyimi ve tanıdığım ve sevdiğim insanları temel alan bu filmin hikayesi, abartı ve drama diliyle anlatıldı. Kamera, yaşadıklarım ve canlandırdığım düzmece gerçeklik arasındaki farkı mümkün olduğunca azaltarak, deneyimlerimi oyuncu kadrosuyla yeniden yaşıyormuşum ve Pocket Cinema Camera 4K ile belgesel tarzında çekiyormuşum gibi hissettirdi.

Andres, sözlerini şöyle tamamladı: “Bir filme gerçeklik kazandırmak için ille de ekipman kamyonları, düzinelerce ekip üyesi ve teknik eleman hizmeti gerekmiyor. Görüntüleri çekmek için bir araç ve bu görüntülere gönülden inanan insanlar yeterlidir. Pocket Cinema Camera 4K ile tam olarak istediğimiz filmi çekebildik.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.