Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > EMG UK, Stratford Uzaktan Operasyon Merkezi için Calrec ile birlikte çalışıyor
EMG UK, Stratford Uzaktan Operasyon Merkezi için Calrec ile birlikte çalışıyor
25.07.2022 10:30

Karmaşık ses ihtiyaçlarını karşılamak için Calrec ile 30 yıllık iş ilişkisini genişleten OB ve teknik hizmet sağlayıcısı EMG UK, Londra’nın Stratford semtindeki en yeni Uzaktan Operasyon Merkezini (ROC) donatmak için yine aynı şirkete yöneldi. Kurulum, EMG UK’nin İngiltere merkezli tüm dış yayın çalışmalarında Calrec donanımını kullanmaya devam etmesi anlamına geliyor.

Stratford ROC projesi, High Wycombe’da bulunan mevcut dört EMG UK ROC uzaktan operasyon merkezinin bir uzantısı olarak doğdu. Stratford ROC, BT Sports’un Premier Lig futbol maçları için Full UHD, HDR ve Dolby Atmos uzaktan prodüksiyon sunuyor.

Stratford ROC, 8K düşünülerek tasarlandı, bu nedenle EMG, video altyapısı için 12G’yi seçti. Ses için, IP-native Type R ile birlikte 56 fader içeren bir Artemis kurdu. Type R, müzik çalma işlemleri için küçük formatlı bir konsol sunuyor. Calrec’in Hydra 2 ağ teknolojisi de bir Calrec AoIP Gateway ağ geçidinin yanına kuruldu. Bu, Type R alt miks konsolu için SMPTE 2110’un doğru yerde olmasını sağlar, ancak aynı zamanda gelecekteki bağlantılar için de iyi. EMG UK ayrıca şirketin kompakt uzaktan prodüksiyon ünitesi olan bir Calrec RP1 de kullanıyor.

Ses iş akışı, RP1 aracılığıyla tüm ses sinyallerinin ROC tesisinden uzaktan kontrolünü sağlar. Bu, ses ekibinin EQ ve dinamikler gibi parametreleri uzaktan kontrol etmesine ve gerçek zamanlı olarak IFB miksleri sağlamasına olanak tanır. Diğer sinyaller OB maç kamyonundan türetilir ve MADI aracılığıyla RP1 üzerinden aktarılır. Intercom sinyalleri, RP1’in de bağlı olduğu uzak Dante ağına bağlanır. 200’den fazla ses sinyali OB dış yayın aracında işlenir ve gömülür, tüm sinyaller çeşitli bağlantılarla ROC tesisine ulaşır.

Calrec ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 212 80 75 numaralı telefondan Asimetrik’i arayabilirsiniz.