Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > PHABRIX’ten Yeni Ürün: QXP Taşınabilir Rasterizer Test Cihazı
PHABRIX’ten Yeni Ürün: QXP Taşınabilir Rasterizer Test Cihazı
23.10.2022 21:44

PHABRIX IBC 2022 fuarında, 25GbE UHD iş akışına sahip  QxL rasterizer test cihazının taşınabilir versiyonu olan QxP’yi ziyaretçilerine tanıttı.  QxL rasterizer’ın esnek mimarisi ve kapsamlı iş akışı desteğine sahip QxP, 3RU yüksekliğinde olup 7” 1920x1200 dokunmatik bir LCD ekrana sahiptir. Cihaz SDR/HDR , derecelendirme (grading) ve gölgeleme (shading)  uygulamalarının yanısıra kalite kontrol, master kontrol, mühendislik ve Ar-Ge uygulamaları için ideal özelliklere sahiptir.

Sektör lideri Qx serisine son eklenen QxP, 25GbE UHD iş akışları kapasitesi ve V ya da  Gold mount pil ile çalışabilmesi sayesinde taşınabilir çalışmaya uygun hale getirildi.  Rasterize edilmiş HDMI çıkışı ile 16 adet parametreyi aynı anda gözlemleme  olanağı veren QxP, hem mevcut hem de gelişmekte olan üretim altyapılarıyla  çalışırken esneklik ve yapılandırma kolaylığı için gereken tüm yetenekleri sağlamak üzere tasarımlanmıştır. Bu nedenle QxP; HD, UHD, SDR, HDR, SDI ve IP’nin yanısıra geleneksel ve uzaktan yapım iş akışları için uygundur.

QxP, SMPTE ST2110 ve 2022-6 dahil olmak üzere kapsamlı IP desteğinin yanı sıra  başta 444 ve 442, YUV ve RGB olmak üzere çok çeşitli video formatlarını da destekler. Gerçek zamanlı IP üretimi için SFP28/25GbE arabirimlerinde HD/3G/UHD/EUHD 2110 veri yüklerinin oluşturulması ve analizi için destek sağlar. SDI kullanıcılarına ayrıca hibrid SDI/IP uygulamaları için bir SDI seçeneği ve standart olarak dahil edilen ses, Dolby –saptama ve veri görünümüne sahip tam özellikli bir SDI cihaz seti sunar.

Sınıfında lider, oldukça kompakt bir form faktöründe dalga formları sunan QxP; sette veya stüdyoda, post prodüksiyon  ve araştırma ortamlarında çalışan hem yeni hem de mevcut Qx kullanıcılarının tüm ihtiyaçlarını karşılayacak yapıdadır.

PHABRIX CEO’su Philip Adams Qx test ve ölçü cihazları serisine yeni taşınabilir QxP’yi eklemekten ne kadar memnun olduklarını anlatırken, yeni IP iş akışlarının yanı sıra SDI’daki farklı ortamlarda çalışmaya devam etmesi gereken çok sayıda yayıncı ve çözüm geliştiricisi ile mevcut HD prodüksiyona 4K ve HDR karmaşıklığının eklenmesi ile QxP gibi bir  cihaza ne denli ihtiyaç olduğunun kısa sürede ortaya çıkacağını da belirtti.

PHABRIX ürünleri hakkında detaylı bilgi almak için 0312 438 68 18 numaralı telefondan Türkiye Tek Yetkili Satıcısı İdeaPro’yu arayabilir, www.ideapro.com.tr  web sitesini ziyaret edebilir ya da info@ideapro.com.tr e-posta adresine yazabilirsiniz.