Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Yoichi Ochiai, Çeşitli Yaratıcı Çalışmalar için Blackmagic Design Ürünlerini Kullanıyor
Yoichi Ochiai, Çeşitli Yaratıcı Çalışmalar için Blackmagic Design Ürünlerini Kullanıyor
15.05.2024 13:01

Blackmagic Design, Yoichi Ochiai'nin, ATEM Mini Extreme ISO görüntü mikseri ve Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K gibi çeşitli Blackmagic Design ürünlerini kullandığını duyurdu. Yoichi Ochiai; bilgisayar bilimi, fizik ve medya sanatları da dahil olmak üzere farklı alanlardaki çalışmalarıyla tanınan bir Japon bilim adamı ve araştırmacıdır. Şu anda; medya sanatçısı, doçent, girişimci, haber programı yorumcusu ve benzeri işler yapmaktadır.

Ochiai şunları paylaştı: "Medya sanatçılığından üniversite eğitimciliğine, Nasdaq'da listelenen bir şirket başkanlığına, yazarlığa, hükümet komitesi üyeliğine ve hatta dünya fuarlarının yapımcılığına kadar pek çok işle uğraşıyorum. Genelde bir medya sanatçısı veya üniversite eğitimcisi olarak çalışırken ya da büyük ölçekli etkinliklerin yönetiminde video ekipmanı kullanıyorum.

Her kullanım durumu oldukça farklıdır. Medya sanatçısı olarak çalıştığımda, genellikle bireysel olarak çalışıyorum ve projelerimin bütçeleri genellikle yapım şirketlerininkinden daha büyük oluyor. Fakat, çok sayıda kişiyi işe almaktan kaçınıyoruz çünkü çok sıkıntılı oluyor. Yüzlerce kişinin bulunduğu bir grup ortamında, ekipman genellikle sağlansa da bazen sahada denemeler yapmam gerekiyor. Üniversite çalışmalarında, cihazları internet yayını veya video kurgulama için kullanıyoruz ve hangi ekipmanı nasıl kullanabileceğimi de anlamamız gerekiyor.

Ochiai sözlerine şunları ekledi: "2023 yılına kadar NHK'da haftalık yayınlanan programım için ATEM Mini Extreme ISO'yu kullandım. "O programı stüdyoda değil evde çekiyordum. Ev ortamında birçok kamera bağlama ve ISO kayıt yapma imkanı harikaydı. Blackmagic Design ürünleri hem uygun fiyatlı hem de güvenilir. Bu yüzden, iyi çalışacaklarını bildiğim için neredeyse hiç araştırmadan satın alıyorum."

Ochiai'nin ders verdiği Tsukuba Üniversitesi'ndeki araştırma laboratuvarındaki öğrenciler, Blackmagic Design ürünlerini internet yayını ve video kurgulama gibi çeşitli işlerde kullanıyorlar. "İnternet yayını için ATEM görüntü mikseri serisi ile Pocket Cinema Camera'ları ve video kurgulama için DaVinci Resolve'yi kullanıyoruz.” Bir kameraman ve Tsukuba Üniversitesi'nde doktora öğrencisi olan Ippei Suzuki, şunları söyledi: “Micro Converter serisini de çok kullanıyoruz, özellikle de Micro Converter BiDirectional modelini.

Ochiai sözlerine şunları ekledi: "Blackmagic Design cihazlarının güzel bir yanı, tek düzen bir arayüze sahip olmaları, bu da öğrencilerin öğrenmesini kolaylaştırıyor. Kullanımı kolay ve iş akışı da kolayca anlaşılıyor. Yazılımlarını sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Ayrıca, kalite açısından da uygun maliyetli ve sağlamlar. Birçok açıdan, ürünlerle ilgili bir eksiklik göstermek gerçekten güç."

Ochiai'nin üzerinde çalıştığı en yeni projelerden biri, Ochiai'nin xDiversity (Cross Diversity) projesinin bir yan projesi olan ve teknolojiden faydalanarak kapsayıcı problem çözümü için bir mekanizma oluşturmaya odaklanan xTalk (Cross Talk) projesidir. 2021'den beri xTalk canlı programlarında, internet yayını için Blackmagic ürünleri kullanılıyor. Program, Gelişmekte olan Bilim ve Yenilikçilik Ulusal Müzesi Miraikan'daki bir stüdyodan yayınlanıyor ve konuklarla xDiversity'nin girişimlerinin çeşitli yönleri konuşuluyor. Stüdyo kurulumu, ATEM Television Studio Pro HD ve Pocket Cinema Camera 4K'ları içeriyor.

Suzuki şunları ekledi: "Olympus lens takılı dört adet Pocket Cinema Camera kullanıyorum. "Kameralar çoğunlukla sabit olduğundan kendim kullanıyorum. Pocket Cinema Camera 4K'dan gelen görüntüler, harika cilt tonlarıyla güzel bir görünüme sahip ve internet yayını için de görsel olarak iyi. Stüdyomuzda ışıklandırma çok kapsamlı olmadığından, temiz internet yayınları elde etmek için Çift ISO özelliğini kullanıyoruz. Bir LUT uygulanmış olarak görüntü çıkaran benzer fiyatta kamera bulmak zor, bu da başka bir avantaj."

Suzuki sözlerine şöyle devam etti: "Birden fazla Video Assist 3G cihazı da kullanıyoruz. Hem monitör hem de kayıt cihazı, çevirici ve kaydedici işlevi görüyorlar. Özellikle sınırlı bir bütçeyle çok şey yapmanız gerektiğinde, son derece uygun maliyetlidirler."

Ochiai şunları ekledi: "Video Assist sıkça kullandığım bir cihazdır. Sete gittiğimde çantam her zaman onlarla dolu. Bataryaları takılı olduğunda, canlı internet yayını için tüm gün dayanabiliyorlar. Bataryaların bir ayak görevi görmesi, akıllıca bir tasarım. Video Assist 12G'nin, Leica SL2-S kameramda Blackmagic RAW kaydedebilmesi de oldukça kullanışlıydı. Bu kadar kompakt bir cihazda yüksek kalite videolar çekmek olağanüstü.

Ochiai sözlerine şöyle son verdi: "Blackmagic'in ürün yelpazesini seviyorum çünkü öğrencilerden profesyonellere kadar herkesin ihtiyacını karşılıyor. Bu ekipman çoğunlukla kompakt ve hafif, bu da büyük bir avantaj. Bir parçası bozulursa, aynısını kolayca ve hızlı bir şekilde alabilirsiniz. Bu, Blackmagic ürünlerinin sık sık bozulduğu anlamına gelmiyor, oldukça sağlamlar. Fiyatları da çok cazip ve uygun."


Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.