Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Yale Üniversitesi Katılımcı Sanat ve Medya Merkezi (CCAM), Yaratıcılığı Blackmagic Design Ürünleriyle Besliyor
Yale Üniversitesi Katılımcı Sanat ve Medya Merkezi (CCAM), Yaratıcılığı Blackmagic Design Ürünleriyle Besliyor
15.05.2024 13:03

Yale Üniversitesi'ndeki Katılımcı Sanat ve Medya Merkezi (CCAM), yaratıcı projeler geliştiren ve deneysel teknolojik iş akışları oluşturan, çalışmalarının çoğu video görüntülerinin teori ve pratiğine dayanan, 465 metrekarelik disiplinlerarası bir sanat ve teknoloji merkezidir.

CCAM; akademik yıl boyunca stüdyo bursları, sempozyumlar, atölye çalışmaları ve devam eden diğer programlar ve etkinlikler aracılığıyla topluluğuyla etkileşimini sürdürüyor. Müfredat tabanlı eğitimi, üniversite genelindeki farklı kursları, film de dahil olmak üzere bir dizi yaratıcı disiplinde bir araya getiriyor.

CCAM'ın öğretim üyeleri, personeli ve öğrencileri tarafından kullanılan film yapım ekipmanları arasında; Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro ve Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K dijital film kameralarının yanı sıra Blackmagic Video Assist 12G 7” HDR monitör /kaydediciler; DaVinci Resolve Studio kurgu, renk derecelendirme, görsel efekt (VFX) ve ses post prodüksiyon yazılımı ve Blackmagic Cloud gibi çeşitli Blackmagic Design ürünü yer alıyor.

Ekipman resmi programlar, dersler ve eğitimler için kullanılır ve ücretsiz olarak ödünç alınabilir. Öğrenciler bu cihazları; kısa filmler, belgeseller, müzik videoları, performans videoları gibi sınıf projeleri ve tez çalışmalarının yanı sıra CCAM’ın Leeds Studio’sunda kurulu Vicon Görüntü Kayıt Sistemi de dahil olmak üzere sinema sanatının en uç noktalarındaki deneyler için kullanmaktalar.

Blackmagic Design kameraları; beceri seviyeleri, departmanlar ve projeler arasında esneklik sağlıyor. Kameraların kompakt, güvenilir ve sinema kalitesinde olması, öğrencilerin, öğretim üyelerinin ve personelin memnun kalmasını sağlıyor. Kameraların kullanım kolaylığı, uzun metraj film çekimi dahil olmak üzere çeşitli projeleri desteklemeyi sağlıyor. Lenslerin çeşitliliği ve yerleşik ND filtreleri de bir avantajdır.

Blackmagic RAW'da çekim yapmak, DaVinci Resolve Studio'nun kesintisiz iş akışıyla ve Blackmagic Cloud ile daha fazla ortak çalışma imkanıyla kullanıcıların, post prodüksiyonda kameraların sinematik görüntülerinden daha da fazla yararlanmalarına olanak tanıyor. CCAM laboratuvarları DaVinci yazılımıyla donatıldı ve aynı zamanda etkinliklerin belgelenmesinde ve sponsorlu araştırma projelerini öne çıkarmak için kısa video yapımında da kullanılıyor.

Yale'de her dönemin başında CCAM, CCAM ekibi ve ortak çalışanları tarafından verilen disiplinlerarası yaratıcı atölyelerle dolu, gün boyu süren bir etkinlik olan C-CAMP'i düzenliyor. Geçmişteki atölye çalışmaları; video çekimleri, projeksiyon, video kurgulama ve daha fazlasına odaklanmıştı. En popüler C-CAMP seanslarından biri, öğrencilerin kamerada mini bir belgesel çekmeyi öğrendikleri Blackmagic Design atölyesidir.

Çoğu zaman derslerde, projelerde ve atölyelerde ön saflarda yer alan Blackmagic Design, CCAM tarafından perde arkasında da kullanılıyor. Başlangıçta, COVID kısıtlamalarından dönen öğretim üyelerini hibrit eğitim ortamlarında desteklemek için satın alınan bir ATEM Mini Pro canlı prodüksiyon görüntü mikseri, artık çeşitli CCAM etkinliklerini çekmek, yapmak ve yayınlamak için Blackmagic Design kameralarıyla birlikte kullanılıyor.

Kameraları ve DaVinci Resolve Studio'yu film deneyleri ve gösterimler için kullanmanın yanı sıra, tümü CCAM sempozyumlarında gösterilen önemli projelerden doğan belgeseller geliştirmenin yanı sıra, kameralar ve ATEM Mini Pro, çok kameralı çekimler ve canlı prodüksiyon iş akışları için kullanılıyor.


Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.