Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Nouvel Photo & Film, Blackmagic Cinema Camera 6K ile Sinematik Düğün Filmleri Çekiyor
Nouvel Photo & Film, Blackmagic Cinema Camera 6K ile Sinematik Düğün Filmleri Çekiyor
20.05.2024 13:38

Blackmagic Design, Nouvel Photo and Film'in sinematik düğün filmleri için Blackmagic Cinema Camera 6K dijital film kamerası kullandığını ve DaVinci Resolve Studio kurgu, renk derecelendirme ve ses post prodüksiyon yazılımı ile Blackmagic RAW’dan oluşan bir iş akışından yararlandığını duyurdu. Blackmagic Design ekosistemi sayesinde, şirketin kurucu ortakları Jonathon ve Sarena Oudthone, bir yandan kısa teslim tarihlerine uyarken diğer yandan da her projenin hikaye anlatımına daha fazla dikkat verebiliyor.

Jonathon, bu konuda şunları belirtti: “Blackmagic Cinema Camera 6K'yı kullanmanın en sevdiğim yanı, tam sensörde çekim yapabilme kabiliyeti. Yıldızların altındaki bir gecede en yakın arkadaşları ve aileleriyle çevrilmiş gelin ve damadın dansı, mümkün olduğu kadar çok ayrıntıyla kaydetmek isteyeceğiniz bir andır. Bu gibi anları nasıl çekmem gerektiğine dair bakış açımı, görüntü alanının geniş olması değiştirdi. Çekimlerini yaptığım çiftler, her görüntüde yakınlarını, düğünlerindeki farklı detayları ve o özel anların daha fazlasını görmek istiyor. Tam sensör ve eksiksiz bir kompozisyonun birleşimi, çiftlere o özel anı tamamen sinematik bir şekilde sunuyor.

Jonathon sözlerine şunları ekledi: “Ek olarak, istenen bakış açısına göre kırpmak üzere daha fazla alanın olmasını faydalı buluyorum. Aksi takdirde bazı çekimler, sosyal medya içeriği olarak kullanılmak için yeterli dikey çözünürlüğe sahip olmayacaktı. Bu günlerde, müşteriler için en büyük öncelik, sosyal medya için içeriktir.

Nouvel Photo and Film şirketinin farklı kamera sistemleri ve yazılımlar kullanmaya başladığını, ancak ekibin film yapımcıları olarak potansiyellerini en iyi şekilde kullanamadığını belirten Jonathon, sözlerine şöyle devam etti: “Renk derecelendirme dünyasındaki imkanlarımızı genişletmek için kısa süre içinde DaVinci Resolve'ye geçtik ve nihayetinde Blackmagic Cinema Camera 6K piyasaya sürüldüğünde, yalnızca Blackmagic kameraları kullanmaya başladık. Birkaç adet Pocket Cinema Camera 6K Pro ile birlikte Cinema Camera 6K, vizyonumuzu hayata geçirmemizde çok etkili oldu ve uzun süredir aradığım görüntü kalitesini ve görünümü artık elde ediyorum.

Jonathon sözlerine şunları ekledi: “Benim renk derecelendirme tarzım doğal renklere, yani bu anların renklerini görüş şeklimize çok sadık. DaVinci Resolve'ye her çekim yüklediğimde, renk düzeltme işlemlerinde ne kadar az zaman harcadığımı görünce şaşırıyorum, çünkü kameradan gelen renkler o denli iyi. Renk dengesinin ötesinde, parlak bölgeler ve gölgeler arasındaki geçiş ve yumuşaklık inanılmaz. Çekim tarzımızda, ağırlıklı olarak filme önem veriyoruz. Eğer çekimlerde gerçekten negatif film kullanmıyorsak mümkün olduğunca filme benzetmeye çalışıyoruz. Blackmagic bize doğrudan kameradan filmsel bir görünüm sunuyor ve post prodüksiyonda tam istediğimiz görünümü elde etmek için çok az çalışma gerekiyor.

Düğünler çok hızlı ilerler ve önemli anlar aniden gelişebilir, bu nedenle post prodüksiyonda esneklik, Nouvel Photo and Film için son derece önemlidir. Jonathon şöyle devam etti: “Blackmagic RAW, bana post prodüksiyonda pozlama ve beyaz dengesini, sanki çekim yerindeymişim gibi ayarlama imkanı veriyor. Çekim esnasında bu esnekliğin olduğunu bilmek beni rahatlatıyor, böylelikle daha teknik yönlerle uğraşmak yerine, her önemli anın anlatımına odaklanabiliyorum.

Kurgu zamanı geldiğinde, 6K Blackmagic RAW dosyalarım MacBook Pro bilgisayarımda yağ gibi akıyor; Blackmagic sistemlerine geçmemin bir başka nedeni de bu. Oynatım gecikmesi sıkıntıları olmadan yüksek dinamik aralık ve çözünürlüğün avantajları, kurgu sürecimi yaratıcı fikirlerime odaklanabildiğim sancısız bir deneyim haline getiriyor.

Post prodüksiyon sürecine DaVinci Resolve Studio'nun hızlı kurgu sayfasında başlayarak DaVinci Resolve Speed Editor ile çekimler arasında sesli gezinen Jonathon, bu klavyenin kurgudaki uzun ve sıkıcı bir kısmı alıp, yaratıcı bölümlere geçmeden önce hızlı ve zahmetsiz bir aşamaya dönüştürdüğünü belirtti. Bunun ardından hikayeyi oluşturduğu kurgu sayfasına geçen Jonathon, bu konuda şunları söyledi:

Hikayenin iyi bir noktaya geldiğini hissettiğimde, Fairlight sayfasını kullanarak sesi tonlamaya ve iyileştirmeye başlıyorum. Kısa zaman önce ses ayırımı özelliğinin eklenmesi, ses işlemlerimi tamamen değiştirdi. Düğünler çoğunlukla kontrolsüz ortamlarda çekiliyor ve arka plandaki sesleri post prodüksiyonda nasıl temizleyeceğimi düşünmek, her zaman beni kaygılandırırdı. Fairlight'teki ses ayırımı, sıkıştırma ve ekolayzer kontrolleri, böyle durumlarda çok daha az endişeyle çekim yapmamı sağladı.

Jonathon sözlerini şöyle tamamladı: “Blackmagic Design'den önce, renk düzeltme ve hataları düzeltmek veya kamera haricindeki çeşitli ses kaynaklarını senkronize etmek için çok fazla zaman harcıyordum. Ancak, Blackmagic Design'in düğün filmi yapımı iş akışımızın tam merkezinde olmasıyla, verimliliğimizi yüzde 30 artırmakla kalmadık, aynı zamanda müşterilerimize sinematik anılar teslim ediyoruz.


Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.