Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > The Vampire Next Door Pocket Cinema Camera 6K ve DaVinci Resolve ile Yapıldı
The Vampire Next Door Pocket Cinema Camera 6K ve DaVinci Resolve ile Yapıldı
03.06.2024 14:07

Blackmagic Design, “The Vampire Next Door” adlı korku filmini çekmek için New Zealand Son Films'in, Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K dijital film kamerası kullandığını duyurdu. DaVinci Resolve ve Blackmagic Cloud kullanılarak derecelendirilen bu film, 2015 yılından beri dünya çapında milyonlarca kişinin izlediği 16 uzun metrajlı film yapan üretken film yapımcılarının sevilen korku ve komedi filmleri serisinin sonuncusu.

Alex Matthews, Jessica Ferguson ve Bella Chadwick'in başrollerini üstlendiği bir gençlik korku filmi olan “The Vampire Next Door”, Cameron'un eski sevgilisinin öcünü almasına yardım etmesini isteyen 20 yaşındaki kapı komşusu Victoria'nın, kadın bir vampir olduğunu öğrenmesini konu alıyor. Aynı zamanda lise aşkı Diane'ye umutsuzca aşık olan Cameron, gönülsüzce yardım etmeyi kabul eder ve hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını anlayıncaya kadar, bu maceraya dahil olur.

New Zealand Son Films'in kurucuları baba Sean ve oğul Taylor King'in bu filmi, şu an birçok küresel internet yayın platformu üzerinden tüm dünyada izlenebilir. Şirketin tüm filmlerini birlikte yazan, yöneten ve yapan ikilinin filmleri; Amazon Prime, Apple TV, Tubi, Flix, Plex ve diğer 16 platform üzerinden 160 ülkede seyredilebilir.

Bağımsız bütçelerine rağmen yüksek bütçeli film kalitesinde görselliği olan filmler çeken iki fim yapımcısı, uygulamalı ve dijital efektleri harmanlamak ve son karanlık filmleri “Devil in a Dress”i siyah beyaz çekmek gibi farklı görsel tarzlar kullanmakla övünüyorlar.

Sean, filmin görünümünü oluşturma süreci hakkında şunları açıkladı: “‘The Vampire Next Door’ için kendi tarzımızı yaratmak istedik. Detay vermeden açıklamak gerekirse Victoria ve Diane'nin, eski filmlerdeki vampirlerin versiyonu olmalarını ve ikisi arasında göze çarpmayan özellik farklılıkları olmasını hedefledik.

Yapımın aylar öncesinde, Resolve'de film için bir görünüm aramaya başladık ve sevğimiz bu tür filmlerden kareler alarak, skoplarda nasıl göründüklerine baktık. Daha sonra birkaç ışıklandırma denemesi yaptık ve buradan aldığımız görüntüleri kullanarak, Pocket Cinema Camera 6K'ya yüklemek üzere Resolve'de bir LUT oluşturduk.

Tamamı eski manuel Nikon lenslerin takılı olduğu Pocket Cinema Camera 6K ile çekilen “The Vampire Next Door”un büyük kısmı, gece veya düşük ışık koşullarında çekildi. Ayrıca filmde çok sayıda; hareketli araba çekimi, dövüş sahnesi ve uygulamalı ve dijital görsel efeklerin bir karışımı bulunuyor. 6K 5:1 sıkıştırma ile çekilen film, 4K ve 2:35 formatlarında teslim edildi. Film yapımcılarının “The Vampire Next Door”da bu kamerayı kullanmalarının önemli nedenlerinden biri de Pocket Cinema Camera 6K'nın çok yönlülüğüydü.

Sean sözlerine şöyle devam etti: “‘The Vampire Next Door’, Pocket Cinema Camera 6K ile farklı teçhizatlar kullanılarak çekildi. Steadicam, araba vantuzu, vinç, kamera kızakları ve küçük kamera hareketleri için bir tek ayak, çok sık kullanıldı. Kameranın ebadı, hızlı hareket etmemize ve dar yerlere girmemize imkan verdi.

Araba çekimlerinde, yüzler için dolgu lambası olarak kaputa takılmış 60W'lık bir LED kullandık. Bodrum çekimlerinde, bazıları ışık kırpışması bazıları renk için olmak üzere, tavana monte edilmiş küçük tüp lambalar kullandık. Büyük bir dövüş sahnesi çekiminde, Pocket 6K'yı bir gimbal ve tek ayak üzerine yerleştirdik. Taylor, kadrajda daha fazla hareket yaratmak için içeri girip çıkabiliyordu. Bu sahne mumlarla, ortamdaki lambalarla ve bir softbox ile ışıklandırılmıştı.

Pocket Cinema Camera 6K ile DaVinci Resolve arasındaki iş akışı, özellikle gece veya düşük ışık koşullarında çekim yaparken, sahneleri oluşturmaları için film yapımcılarına birçok seçenek sundu. Her vampir filminin çekimlerinde, karanlığa yakın koşullarda çalışmak gerektiği için bu, özellikle önemliydi.

Sean sözlerine devam etti; “Oyuncunun karanlıktan aydınlığa hareket ettiği sahnelerde bile, yüzünü bir durak fazla pozladığımızda, karanlık alanlarda çok az gürültü olduğunu gördük. Geriye kalan tüm gürültü, post prodüksiyon sürecinde Resolve'nin yerleşik gürültü azaltma araçlarının birleşimi ile kolayca giderildi. Üstelik Pocket Camera’nın büyük görüntüsü sayesinde, post prodüksiyonda görüntüleri yeniden kadrajladık ve yakınlaştırabildik.

Blackmagic Design kameralarla çekilen filmin görünümü ile farklı bir kamerayla yapılan drone görüntülerinin mükemmel eşleştiğinden emin olmak için, ikili DaVinci Resolve’yi kullandı. DaVinci Resolve'nin renk yönetim özelliklerini kullanarak ve bir düğüm ağacı oluşturarak, tüm drone çekimlerine hızla belirlenmiş bir görünüm uygulayabildiler ve böylece her bir görüntüyü ayrı ayrı eşleştirmekten kazandıkları zamanı, yaratıcı kurgu için kullandılar.

Taylor şunları ekledi: “Fiyatı nedeniyle 2017'de Blackmagic kameralar kullanmaya başladık ve masrafının karşılığını, bize en iyi onlar verdi. Görünüşü ve güvenilirliğinden dolayı kameraları kullanmaya devam ettik. Son yedi yılda; Güney Amerika, Avrupa ve ABD'nin her tarafında çekim yaptık. Mojave Çölü'nün yazından, dondurucu soğuklara kadar, bu kameralar hiçbir zaman sorun çıkarmadı.

Taylor sözlerini şöyle tamamladı: “‘The Vampire Next Door’ Blackmagic kameralarla çektiğimiz 16. filmimiz. Cilt tonları muhteşem görünüyor ve kamera ile Resolve arasındaki iş akışı kusursuz. Blackmagic, yıllardır renk bilimini geliştirmeye devam ediyor ve Blackmagic RAW ile bulut proxy dosyalarının artık birlikte kaydedilmesi, iş akışımızı hiç olmadığı kadar kolaylaştırıyor.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.