Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Blackmagic Design, Blackmagic Cloud Live Sync’i Duyurdu
Blackmagic Design, Blackmagic Cloud Live Sync’i Duyurdu
07.06.2024 14:10

Blackmagic Cloud’daki yeni canlı medya senkronizasyonu özelliği, kamera kayıt yaparken kaydedilen medyanın DaVinci Resolve medya kutusunda görünmesini sağlar, böylelikle kurgu uzmanları kamera kayıttayken çalışabilir. (Videoyu izlemek için görsele tıklayın.)

Blackmagic Design, kamera kayıt yaparken kaydedilen medyayı DaVinci Resolve medya kutusuna senkronlamasına imkan veren yeni bir Blackmagic Cloud özelliği olan Blackmagic Cloud Sync’i duyurdu. Kurgu uzmanları, saniyeler içinde medyanın gerçek zamanlı olarak geldiğini görebilir ve kamera kayda devam ederken bile kurguya başlayabilir. Kurgu uzmanları, kameraya kaydedilen medyayı saniyeler içinde dünyanın herhangi bir yerinden görebilmesi ve kurgulayabilmesiyle, yayın iş akışlarında bu bir devrimdir.

Blackmagic Cloud Live Sync özelliğinin sırrı; Cinema Camera 6K, PYXIS, URSA Cine ve URSA Broadcast G2 gibi en yeni Blackmagic kameraların, H.264'te tam çözünürlüklü bir HD proxy kaydetme imkanıdır. Bu dosyalar kaydedildikçe Blackmagic Cloud'a canlı olarak senkronize edilir ve ardından aynı bulut projesine bağlı tüm DaVinci Resolve iş istasyonlarına da canlı olarak senkronize edilir. Tek yapmanız gereken o projeye bağlanmaktır. Hepsi otomatik olarak gerçekleşir.

Kullanıcıların kayıttan önce kamerayla Blackmagic Cloud'da oturum açması ve bir DaVinci Resolve projesi seçmesi yeterlidir. Ardından, yapılan kayıt, tüm bağlı DaVinci Resolve iş istasyonlarıyla canlı senkronizasyona başlar. Renk uzmanları renk düzeltmesi yaparken, kurgu uzmanları da montaj yapabilir. Üstelik, kullanıcıların aynı anda kayıt yapan birden fazla kamerası olduğunda, yeni çoklu senkronizasyon özelliği tüm kameraları çoklu görüntüleme ekranında gösterir, böylelikle kurgu uzmanı en iyi açıyı seçebilir.

Bu iş akışı, birçok yönden kurgu yazılımına canlı yayın yapmaya benzer. Kullanıcı oynatımı başlatırsa medya, oynatım çubuğunun biraz önünde görüntüleyiciyle senkronize olduğundan bu oynatım asla bitmez. Kurgu uzmanı, klibin her bir bölümü geldikçe ve klibin uzunluğu artmaya devam ettikçe oynatım çubuğunun geri atladığını görebilir. Ayrıca medya kutusundaki klip simgesi, bu klibin uzaktaki kamerada hala kayıtta olduğunu göstermek için kırmızı bir kayıt göstergesi gösterir.

Yani, bir kamera kayda başladığında, sahne çekimi devam ederken uzaktaki bir DaVinci Resolve sisteminde çekimin kurgusuna ve renk düzeltmesine başlanabilir, ardından kamerada kayıt durduğu anda, setteki DaVinci sisteminde renk derecelendirmesi görüntülenir. Bu sayede, sette karmaşık bir renk derecelendirme kurulumuna ihtiyacınız olmaz, çünkü bir post prodüksiyon tesisi, derecelendirmeyi hassas renkli monitör özelliğine sahip büyük bir DaVinci panelinde yapabilir. Ardından, çekim tamamlandığı anda, bu renk derecelendirmeli çekimleri oynatmak için setteki DaVinci Resolve sistemi kullanılabilir. Bu, eşzamanlı çekim ve post prodüksiyondur ve her ikisi de aynı anda aynı çekimde gerçekleşir.

Haber iş akışları için, URSA Broadcast G2 gibi bir kamera, tarihi bir olay gerçekleşmeye başladığı anda kayıt yapmaya ve kurgu sistemiyle senkronize olmaya başlayabilir. Kurgu uzmanının kameradaki kaydın durmasını beklemesi gerekmez, çünkü kamera kayda başladığı anda bir haber bölümünü kurgulayabilir ve bu bölümü saniyeler içinde yayına alabilir.

Bir yayıncı kaydedildikçe medyayı yayınlamak isterse, DaVinci Resolve görüntüleyicide birkaç saniye geri gidip oynat butonuna basması yeterlidir. DaVinci Resolve, canlı yayına çok benzer bir şekilde, geldiği gibi medyayı oynatır. DaVinci Resolve medya kod çözücüsü ve oynatıcı gibi çalışır.

Blackmagic Design CEO'su Grant Petty şunları belirtti: "Kameralarımızdan gelen medyayı doğrudan DaVinci Resolve medya kutularına canlı senkronize etmek, iş akışında bir devrimdir. Bu, daha önce hiç mümkün olmamıştı. Bu; düzinelerce DaVinci Resolve sistemi aynı Blackmagic Cloud projesi üzerinden ortaklaşa çalışırken bile DaVinci Resolve medya kutusuna canlı yayın yapmak gibidir. Çok heyecan verici ve canlı olarak çalışması harika görünüyor."

Blackmagic Cloud Live Sync Özellikleri

  • Kayıt başlar başlamaz anında Blackmagic Cloud ile senkronize olur.
  • Birkaç saniye içinde medya DaVinci Resolve medya kutusunda görünür.
  • Kamera kayıt yaptıkça kurgulayın ve rengi düzeltin.
  • Haber yayınları için medyayı yayına almanın daha hızlı bir yöntemi yoktur.
  • Çekimlerin uzaktan renk derecelendirmesine olanak tanır ve derecelendirmenin gerçek zamanlı olarak sette senkronize edilmesini sağlar.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.