Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sony, BURANO Dijital Sinema Kamerası için Yeni Ürün Yazılımı Yol Haritasını Açıkladı
Sony, BURANO Dijital Sinema Kamerası için Yeni Ürün Yazılımı Yol Haritasını Açıkladı
10.06.2024 12:02

Sony, CineAlta ailesinin üst düzey dijital sinema kameralarının en yeni üyesi BURANO için sonraki iki ürün yazılımı güncellemesini duyurmaktan mutluluk duyuyor. Yeni ürün yazılımı güncellemeleri BURANO Version 1.1 ve Version 2.0'ın önümüzdeki yıl piyasaya sürülmesi planlanıyor ve ek kayıt formatlarını, yeni de-squeeze opsiyonlarını ve izleme güncellemelerinin yanı sıra sinema camiasından gelen diğer özellikleri ve talepleri de içerecek.

BURANO Version 1.1

Haziran 2024'ün sonlarında piyasaya sürülmesi planlanan BURANO Version 1.1, canlı etkinlik prodüksiyonu için yeni özellikler ve anamorfik lensler için 1,5x de-squeeze display eklenmesini içeriyor. Version 1.1, bir RCP (uzaktan kumanda paneli) kullanarak BURANO'nun uzaktan kontrol edilmesini sağlayan Ethernet üzerinden S700 protokolü ekleyecektir. Kontrol edilebilir ayarlar arasında pozlama, beyaz dengesi, boyama ve diğerleri bulunuyor (RCP modeline bağlı olarak). Version 1.1 ayrıca Çoklu Matris Alanı Gösterimi için destek sağlıyor. Bu özellik, kullanıcıların Çoklu Matris işlemi sırasında hedeflenen renkleri ayarlamasına olanak tanıyor.

Buna ek olarak BURANO Version 1.1, iPadOS için dört kameraya kadar beslemeye izin veren Çoklu Kamera İzleme fonksiyonu, dalga biçimi, histogram, false color ve zebra gibi hassas pozlama izleme gibi özellikleri etkinleştiren Sony'nin Monitör ve Kontrol uygulaması sürüm 2.0.0'ı da destekliyor. Diğer bazı özellikler arasında sezgisel odak kontrolü ve kare hızı, ND Filtresi, hassasiyet, look deklanşör hızı ve beyaz dengesi gibi mobil cihaz kullanan CineAlta kameralarla benzer işlemlerle sık kullanılan fonksiyonların kontrolü yer alıyor. Sony'nin Monitör ve Kontrol uygulaması ücretsiz ve iOS ve Android cihazlarda kullanılabiliyor.

BURANO Version 2.0

Mart 2025 veya sonrasında piyasaya sürülmesi planlanan BURANO Version 2.0, yeni kayıt formatları, yeni 1.8x de-squeeze ve izleme iyileştirmeleri dahil olmak üzere kullanıcı topluluğundan talep edilen birçok yeni özellik ve iyileştirmeyi sunuyor.

Version 2.0, sensörün neredeyse tamamını kullanan ve 120 fps'ye kadar çekim yapabilen yeni 3,8K Full Frame kırpma dahil olmak üzere yeni kayıt formatlarını içerecek. Bu yeni kayıt modu, film yapımcısının, uygulamanın ihtiyaçlarına göre daha hızlı sensör performansına öncelik vermesine olanak tanıyor. Diğer yeni kayıt formatları arasında X-OCN 16:9 görüntüleyici modlarına 24,00 fps eklenmesi ve aşağıdakiler yer alıyor:

Full Frame

3.8K 16:9 Modu

120 fps'ye kadar

Super 35

4,3K 4:3 Modu (Anamorfik için)

60 fps'ye kadar

Super 35

1.9K 16:9 Modu

240 fps'ye kadar

BURANO Firmware Version 2.0 ayrıca 1.8x de-squeeze ayarının yanı sıra 66, 72, 75, 88, 90, 96, 110 fps dahil ek yüksek kare hızı (S & Q) modlarını da ekleyecek.

Version 2.0 ayrıca X-OCN ve XAVC genelinde izleme için standartlaştırılmış SDI video çıkışı ve kamera durum bilgilerini görüntünün dışına yerleştiren gelişmiş ekran üstü görüntü çıkışı da dahil olmak üzere izleme iyileştirmeleri sunuyor. Version 2.0, izleme için S-Log'u kullanırken View Finder Gama Ekran Yardımını da içerecek.

BURANO Version 2.0 ayrıca amiral gemisi VENICE kamera sisteminden türetilen ek pozlama araçlarını (High/Low Key) içeriyor. Version 2.0 ayrıca beyaz dengesi bellek ön ayarlarını 3'ten 8'e çıkaracak ve Full Frame 6K ve Super 35 1.9K 16:9 görüntüleyici modlarında Aktif/Yüksek Görüntü Sabitlemeyi destekleyecek.

Son olarak Version 2.0, X-OCN'ye nefes alma telafisi ve görüntü sabitleme meta verileri ekleyecek.

Kullanılabilirlik

Yeni BURANO Version 1.1, Haziran 2024'ün sonlarında kullanıma sunulacak. BURANO Version 2.0, Mart 2025 veya sonrasında kullanıma sunulacak. Film yapımcıları PC veya Mac kullanarak güncellemeyi doğrudan kameralarına kolayca indirebilirler.