Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Nevion Anketi: Canlı Etkinlik Yayını, TV İzleyicilerinin %40'ı için Tercih Edilen Seçenek
Nevion Anketi: Canlı Etkinlik Yayını, TV İzleyicilerinin %40'ı için Tercih Edilen Seçenek
10.06.2024 13:38

Canlı etkinlikler, dünya çapındaki TV izleyicilerinin %40'ı için tercih edilen yayın içeriği türü ve diğer tüm program türlerinden daha popüler olduğunu kanıtlamıştır. Bu veri, bir Sony Grup Şirketi ve ödüllü sanallaştırılmış medya prodüksiyon çözümleri sağlayıcısı Nevion tarafından yaptırılan ve Vitreous World araştırma evi tarafından yürütülen bağımsız araştırmada ABD, İngiltere, İspanya, Almanya, Fransa ve İskandinav ülkelerindeki tüketicilere göre verilmiştir.

Anket yapılan bölgelerde daha fazla tüketici, akış servisleri (%31) veya TV istasyonlarının planlı programlarını (%29) kullanarak isteğe bağlı içerik yerine canlı yayın etkinliklerini izlemeyi tercih ediyor. Diğer içeriklerin aksine, canlı programlar farklı demografik gruplarda yankı uyandırıyor. Sonuçlar, yaş aralıkları arasında evrensel olarak popüler olarak kuşak ayrımını ortadan kaldırdığını gösteriyor. Bugün tüketicilerin kullanımına sunulan üç ana içerik türünden canlı etkinlik yayıncılığı, 18-24 yaş aralığındakilerin %58'i ve 65 yaş üstü kişilerin %31'i tarafından tercih ediliyor.

Bu aynı zamanda izleyicilerin ortak ve akılda kalıcı deneyimler aradığı birçok kişi için ortak bir etkinlik anlamına da geliyor. Neredeyse her beş kişiden biri (%19) günde en az bir kez başka biriyle canlı yayın etkinliklerini izliyor ve %59'u önemli anlar hakkında arkadaşlarıyla ve aileleriyle konuşmak için sosyal medya veya mesajlaşma platformlarını kullanıyor.

Canlı etkinlik katılımının yüksek kalması nedeniyle canlı yayıncıların, mevcut müşterilerinin canlı etkinlik kanallarında abone kalmalarına devam etmelerini sağlamanın yanında aynı zamanda nasıl yeni aboneler kazanmaya devam edebileceklerini keşfetmeleri gerektiği anlamını da taşıyor.

Tüketicilerin yeniden abone olmaya devam etmesi için hayati önem taşıyan yüksek görsel kalite (%30) ve özel içerik teklifleri (%24) göz önüne alındığında, yayıncıların şimdi ve gelecekte bu faydaları sağlamaya odaklanması gerekecek. Önümüzdeki 12 aya bakıldığında, ankete katılan tüketicilerin dörtte biri (%25) öncelikli olarak canlı yayın etkinliklerini izleyeceklerini söylüyor.

Nevion Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Olivier Suard bu anket sonucuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Sonuçlarımız, canlı etkinlik yayınının yalnızca isteğe bağlı ve planlı programlardan daha popüler olmakla kalmayıp, aynı zamanda nesiller arasında güçlü bir birleştirici olduğunu da gösteriyor. Yayıncılar artık yeni müşteriler çekmek ve mevcut müşterilerin ilgisini canlı tutmak için canlı etkinliklerin benzersiz avantajlarından yararlanmak için harika bir fırsata sahip. Doğru teknolojiyle, en yüksek görsel kalitede ilgi çekici yeni içerik türleri oluşturmak için kritik canlı prodüksiyonun lojistiğini ve ekonomisini dönüştürebilirler.

ETİKETLER