Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sennheiser, MKH 8030 Sekiz Şekilli RF Kondansatör Mikrofonu Piyasaya Sürdü
Sennheiser, MKH 8030 Sekiz Şekilli RF Kondansatör Mikrofonu Piyasaya Sürdü
10.06.2024 13:40

Sennheiser'ın uzun zamandır beklenen sekiz şekilli, ses toplama pattern’ine sahip MKH 8030 RF kondansatör mikrofonu artık piyasada. MKH 8030 yalnızca M-S, çift M-S ve Blumlein stereo kayıt seçeneklerinin kilidini açmakla kalmıyor, aynı zamanda komşu ses kaynaklarının en yüksek düzeyde zayıflatılmasının gerekli olduğu her yerde mükemmel bir seçim (ister sesinin ortadan kaldırılması gereken bir PA sistemi ister bitişik bir enstrüman olsun). MKH 8030'un ses imzası, mevcut MKH 8000 serisi mikrofonların sesiyle uyumlu bir şekilde dikkatle tasarlandı.

Wire-bound Profesyonel Ürün Müdürü Kai Lange bu ürünle ilgili şunları söyledi: "MKH kullanıcı topluluğunun birkaç yıldır beklediği bir mikrofon olan MKH 8030'u nihayet piyasaya sürmekten büyük heyecan duyuyoruz. Son derece kompakt 8030, saha kayıtları, spor ve genel yayın, tiyatrolar, orkestra kayıtları ve stüdyo müziği için ideal."

Sennheiser MKH 8000 serisi ve yeni MKH 8030, müzikten saha kaydına ve yayına kadar çok çeşitli kayıt durumlarında kullanılıyor (sekoya çekimi için fotoğraf kredisi: Thomas Rex Beverly). Sağ üstteki resim, Dubai Sound'dan Simon Charles'ı, yeni MKH 8030'u kullanarak MS stereo kaydı yaparken gösteriyor. Simon, kısa filmler, uzun metrajlı filmler, TV dizileri, belgeseller, reklamlar ve kurumsal yapımlar gibi çok çeşitli projeleri kapsayan, ses prodüksiyonunda yirmi yılı aşkın bir deneyime sahip. (Fotoğraf kredisi: Zeus Mehri)

Sennheiser MKH 8000 RF kondansatör mikrofon ailesi

MKH 8030, MKH 8020 (çok yönlü), MKH 8090 (geniş kardioid), MKH 8040 (kardioid), MKH 8050 (süper kardioid), MKH 8060 (kısa shotgun, süper kardioid/lobar) ve MKH 8070'e (uzun shotgun, lobar) RF yoğunlaştırıcı mikrofonlara katılıyor. Ailenin bir parçası olan MKH 800 TWIN de çift kapsüllü bir mikrofon olup, kayıt sırasında ve hatta post prodüksiyon sırasında aktüel kayıttan sonra bile miks masasında ses alım patterniyle kusursuz bir şekilde ayarlanabilmektedir.

Özel RF kondansatör prensibi ve simetrik kapsül tasarımı, MKH 8000 serisi mikrofonlara yalnızca bu seride bulunabilecek avantajların bir kombinasyonunu sağlıyor: Olumsuz iklim koşullarında dayanıklılıkla birlikte olağanüstü hassasiyet, geniş frekans tepkisi, tamamen değişken, dengeli bir çıkış sinyali, düşük kendi kendine gürültü ve eksen dışı renklenme olmadan doğal, tutarlı bir ses görüntüsü.

Bu özellikler, ses kayıtçılarının ve mühendislerinin bir ses olayını bütünüyle ve tüm karmaşık ayrıntılarıyla, geniş dinamiklerle, son derece düşük distorsiyonla ve büyük ölçüde frekanstan bağımsız kutupsal desenle yakalamasını sağlıyor. Lange, "MKH 8000 ailesi, en yüksek kalite ve ayrıntıda doğal ses yaratmaya yönelik araçlardır" diye ekliyor.

MKH 8000 serisi için yeni aksesuarlar

MKH 8030'un sol/sağ yönelimine uyum sağlamak için serinin MZE uzatma tüpleri güncellendi ve dönebilen bir başlıkla donatıldı; MZGE 8000 tüp konektörü ise iyileştirildi ve artık daha sağlam bir tasarıma sahip. Aksesuar portföyünde yeni olan MZH 8042 kaz boynu, bağlı bir MKH mikrofonunun (örneğin MKH 8040) olağanüstü ses kalitesini kürsüye getiriyor.

Sennheiser ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 293 37 50 numaralı telefondan Metan’ı arayabilirsiniz.