Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > ARRI, Canlı Eğlence Prodüksiyonları için Eksiksiz Bir Çözüm Olan ALEXA 35 Live - Multicam System'ı Duyurdu
ARRI, Canlı Eğlence Prodüksiyonları için Eksiksiz Bir Çözüm Olan ALEXA 35 Live - Multicam System'ı Duyurdu
10.06.2024 14:09

ARRI, amiral gemisi ALEXA 35 kamerasının sinematik görüntü kalitesini konserler, spor, Espor, moda, kurumsal, talk şovlar, oyun şovları, ibadethaneler dahil olmak üzere canlı prodüksiyon dünyasının kullanımına sunan ALEXA 35 Live - Multicam System’i duyurdu. Sistem, mevcut canlı prodüksiyon ortamlarına sorunsuz bir şekilde entegre olup, bir sistem kamerasının tüm fonksiyonlarını sağlarken, dockable bir kamera kurulumunun esnekliğini de koruyor. Şirketin canlı eğlence sektörüne olan bağlılığını toplu olarak gösteren ARRI lensleri, ışıkları, stabilizatörleri ve özel çözümlerinin yanında yer alıyor.

Son on yılda, olağanüstü görüntü kalitesi ve güvenilirliği nedeniyle çeşitli canlı prodüksiyon uygulamalarında ARRI ekipmanlarına güvenildi. Ed Sheeran, Adele, Coldplay'in de dahil olduğu uluslararası konser turları, Rolling Stones albüm lansmanı ve büyük spor etkinliklerindeki önde gelen devre arası gösterileri, ARRI'nin Multicam System tarafından kaydedilen performansların yalnızca bir kaç örneği.

ALEXA 35 Live - Multicam System

ALEXA 35 Live - Multicam System, yeni ALEXA 35 Live kamerayı, yeni canlı prodüksiyon sistemi LPS-1'i (Fiber Kamera Adaptörü ve Fiber Base İstasyonundan oluşuyor), Skaarhoj RCP'yi ve çok sayıda özel aksesuarı bir araya getiriyor. Bunlar arasında yeni ARRI Touchdown tabanı ve alıcı plakaları, ayarlanabilir monitör askısı, ekstra uzun kamera kolu, kamera ID ekranlı tally ışığı, yağmurluk ve kutu lensleriyle benzeri görülmemiş derecede hızlı kurulum için yeni, çabuk takılan ARRI Large Lens Adaptörü yer alıyor.

ALEXA 35 Live kamera benzersiz ARRI görünümünü sunuyor. Canlı prodüksiyonlardaki güncel trendi destekleyen Super 35 boyutlu 4K sensör, sığ alan derinliği sağlıyor. Piyasadaki diğer tüm kameralardan daha fazla olan 17 duraklı dinamik aralığı yakalayan bu kamera, SDR ve HDR'de en iyi sonuçları elde etmek için ekstrem aydınlatma durumlarının üstesinden geliyor. Renkler, ARRI'nin tescilli REVEAL Renk Bilimi aracılığıyla parlak, doygun renklerden en ince tonlara kadar doğru bir şekilde işleniyor. Sonuç olarak, kontrastlı konser ışıkları bile aslına sadık bir şekilde yakalanıyor ve cilt tonları güzel oluyor, böylece sanatçılar her zaman en iyi şekilde görünüyorlar. Düşük ışıklı sahneler minimum düzeyde gürültü gösteriyor ve parlak noktalar doğal, film benzeri bir şekilde ortaya çıkıyor.

Tam kaliteli ProRes, canlı prodüksiyonlar sırasında kameraya kaydedilebilir ve post prodüksiyonda esneklik sağlıyor. Kamera içi kayıt ayrıca kameranın Fiber Kamera Adaptörü olmadan bağımsız çalışmasına da olanak tanıyor. Modüler lens yuvası LPL, PL, EF ve B4 arasında değiştirilebilir ve böylece farklı uygulamalar için geniş lens seçimi yapılabilir. ALEXA 35 Live sahipleri, opsiyonel Cine Lisansı aracılığıyla tam ALEXA 35 fonksiyonelliğine bile yükseltme yapabilirler.

Yaratıcı görünümler için ekstra opsiyonlar

ARRI kameraları, şaşırtıcı derecede güzel görüntüler oluşturmayı kolaylaştırmasıyla ünlüdür ve ALEXA 35 Live - Multicam System, bu geleneği canlı alanda sürdürmek için tüm ortak canlı prodüksiyon gölgeleme kontrollerini sağlıyor. Ancak sistem, herhangi bir projeye hızlı bir şekilde yeni bir görünüm kazandırabilecek ek yaratıcı seçeneklerle daha da ileri gidiyor.

Öncelikle ARRI Look Files, özel olarak geliştirilmiş Multicam Looks’lar aracılığıyla benzersiz bir görüntü karakteri tanımlayabiliyor. Dahili ARRI Look Library’deki 87 önceden hazırlanmış görünümden biri, çok çeşitli çekim senaryolarına hitap edecek şekilde tek bir düğmeye basılarak etkinleştirilebilir. İkinci olarak ARRI Textures, gren ve kontrastı değiştirmek için benzersiz bir yöntemdir. Kamera beş adet çoklu kamera ve sekiz adet sinema tarzı ARRI Texture içeriyor.

Verimli ve kesintisiz fiber çözümü

ALEXA 35 Live - Multicam System'in Fiber Kamera Adaptörü kameraya hızlı ve kolay bir şekilde bağlanırken, Fiber Base İstasyonu mühendislik odasına veya naklen yayın aracına sorunsuz bir şekilde entegre olarak HD, UHD, progresif veya geçmeli video gibi birden fazla eşzamanlı çıkışı destekliyor.

Bunları bağlamak, kamera ve aksesuarlar için 400 W'a kadar güç sağlamak üzere bakır bağlantılar içeren bir SMPTE 311 hibrit fiber kablodur. Hibrit kablo aynı zamanda 2 km'ye kadar sıkıştırılmamış 4K video aktarımına da olanak tanıyor. Kameranın yerel olarak çalıştırılması durumunda 10 km'ye kadar taktik fiber kablo uzunlukları kullanılabilir. Ek bir ekstra fiber tünel ve Ethernet tüneli sistemin esnekliğini artırıyor.

Fiber Base İstasyonundaki kapsamlı bağlantı seçenekleri arasında tekli, ikili veya dörtlü bağlantıda 3G, 6G ve 12G için dört dönüş girişi ve 15 eşzamanlı SDI çıkışının yanı sıra SMPTE 2110 IP yer alıyor. -20° C - +45° C arasındaki benzersiz çalışma sıcaklığı aralığı da dahil olmak üzere, ARRI'nin ünlü yapım kalitesi ve sıkı kalite güvence kriterleri sayesinde güvenilir çalışma sağlanır.

ARRI ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.