Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Superama Filmproduktion, X-Factor: Das Unfassbare için DaVinci Resolve ve Blackmagic Cloud'u Kullanıyor
Superama Filmproduktion, X-Factor: Das Unfassbare için DaVinci Resolve ve Blackmagic Cloud'u Kullanıyor
08.07.2024 12:46

Blackmagic Design, Superama Filmproduktion şirketinin kült klasiği “Beyond Belief: Fact or Fiction”u Blackmagic RAW ve DaVinci Resolve Studio'nun ortak çalışma araçlarını kullanarak yeniden canlandırdığını duyurdu.

İlk olarak Fox'ta Jonathan Frakes'in sunduğu dizi, RTL 2'de "X-Factor: Das Unfassbare" adıyla Almanya'da sevilen bir kült haline geldi. Hayranların talebi üzerine RTL 2, Superama ve Wiedemann and Berg Television'a sekiz bölümden oluşan yeni bir sezon yaptırarak beşinci sezonu oluşturdu. Bu sezonun başarısı, sekiz bölümden oluşan altıncı sezonun da hazırlanmasına yol açtı.

Blackmagic URSA Mini Pro 12K ve Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro dijital film kameralarında Blackmagic RAW formatında kaydedilen altıncı sezon, dizi sorumlusu ve Superama Kurucu Ortağı Holger Frick, W&B Baş Yapımcısı Benjamin Munz, RTL 2 Baş Yapımcısı Gerhard Putz ve görüntü yönetmeni Edward Salerno Jr'nin katılımıyla birlikte Los Angeles'te çekildi.

Beşinci sezon için geliştirilen ve Blackmagic Cloud kullanılan benzersiz bir medya aktarımı ve post prodüksiyon iş akışı, altıncı sezon için daha da geliştirildi. Bu iş akışı, günlük çekimlerin yedeklenmesini ve her gece Los Angeles'teki 100 TB'lik bir raid depolamaya aktarılmasını içeriyordu. Yedekleme için proxy dosyaları, Blackmagic Proxy Generator uygulamasıyla oluşturulup Dropbox'a otomatikman yükleniyordu.

Frick şunları anlattı: “Her gün, Münih'te bir kişi ilk iş olarak proxy dosyalarını gözden geçirir ve her yeni hikayeye ait materyali kurgulamak üzere bulut projesine aktarırdı. Çekime başladıktan sadece bir ya da iki hafta sonra, Almanya'da DaVinci Resolve ile kurgu süreci zaten başlamıştı.”

Superama'nın iş akışı, üç kurgu uzmanının uzaktan sorunsuz bir şekilde ortak çalışabilmesine olanak tanıyan Blackmagic Cloud Pod ağ depolama çözümünü kullandı ve Dropbox ile medya senkronizasyonu için de Blackmagic Cloud Store 20TB ağ depolama çözümü eklendi.

Frick sözlerine şunları ekledi: "Amerika'dan 55 TB RAW görüntüyle döndük. Bu görüntülerden 20 TB proxy oluşturmuştuk. Fakat bilgisayarların işi yapmasını beklememize gerek kalmadı. Çektiğimiz hikayelerin çoğunun bu proxy'lerle oluşturduğumuz kaba bir ilk kurgusuna zaten sahiptik."

"Proje her zaman çevrim içiydi, her yerden erişebiliyorduk. Ofise gelemediğimizde çalışmaya devam edebiliyorduk. Bulut yedekleme güvenlik sağlıyor ve uygun maliyetli.

Yaratık efektleri ve silah sesleri de dahil olmak üzere VFX çalışmaları, dış kaynaklardan sağlandı, çeşitli post prodüksiyon düzeltmeleri için DaVinci Resolve Studio'nun Fusion sayfası kullanıldı.

Post prodüksiyon koordinatörü Till Diener, buna ilişkin şunları söyledi: "Resolve Fusion'da çok iş yaptık. Maske kullanımı, ekran değiştirme ve logo değiştirme işlemlerinin tümü Resolve'nin Sihirli Maskesi sayesinde kolay. Sadece bir nesnenin üzerine çizim yapıyorum ve ardından Magic Mask otomatik olarak tümünü takip ediyor."

Superama ekibi her hikaye için zaman çizelgesini hazırladı ve Renk Uzmanı Florian Wolf altıncı sezonun renk derecelendirmesini yapmak üzere göreve döndü. Diener şunları ekledi: "Herkesin aynı anda aynı proje dosyası üzerinde çalışabilmesi sayesinde, ara kodeklere başvurmak zorunda kalmadık."

Wolf, hikayelerin görünümünü geliştirmek için ışık hüzmeleri, lens parlaması, film halesi ve film greni gibi çok sayıda Resolve FX kullandı. Wolf bunu şöyle açıkladı: "DaVinci araç setini kullanmak her zaman eğlenceli ve biraz da piyano çalmaya benziyor."

Wolf, Blackmagic Cloud'un Presentations özelliğini kullandığından, ekip üyeleri canlı bir derecelendirme oturumunu uzaktan izleyebildiler.


Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.