Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Media Stream Wave, Coachella ve Stagecoach Müzik Festivalleri için Blackmagic Design Canlı Prodüksiyon İş Akışını Kullanıyor
Media Stream Wave, Coachella ve Stagecoach Müzik Festivalleri için Blackmagic Design Canlı Prodüksiyon İş Akışını Kullanıyor
08.07.2024 12:49

Blackmagic Design, Chicago merkezli prodüksiyon şirketi Media Stream Waven'nin, Springboard Productions tarafından düzenlenen 2024 Coachella ve Stagecoach müzik festivalleri için yaptığı çalışmaların bir parçası olarak, 40 Blackmagic URSA Broadcast G2 kamera, 14 ATEM Constellation 8K canlı prodüksiyon görüntü mikseri gibi birçok ekipmandan oluşan bir Blackmagic Design iş akışı kullandığını duyurdu. Media Stream Wave yöneticisi Azuolas Sinkevicius, Coachella'daki sekiz sahnenin tamamına ve Stagecoach'taki dört sahneye hizmet veren ve IMAG ile internet ve sosyal medya platformlarına yayın yapan, Blackmagic Design donanımıyla donatılmış iki yapım aracı sağladı.

Her sahnenin ebadı ve konuma bağlı olarak iş akışı değişse de Media Stream Wave, her iki festivaldeki çalışmaları için Blackmagic Camera Fiber Converter'lerle donatılmış URSA Broadcast G2'lerden ve uzun mesafelerde video, ses, güç, talkback ve tally için SMPTE kablo kullanan Blackmagic Studio Fiber Converter'lerden oluşan birden fazla fiber iş akışı kullandı. Kamera sinyalleri ATEM Constellation 8K'lara gönderildi ve ATEM Camera Control Paneller de kamera sinyallerini kontrol etti. ATEM Constellation 8K'ların tamamını kontrol etmek için iki adet ATEM 4 M/E Advanced Panel, altı adet ATEM 2 M/E Advanced Panel ve bir ATEM 1 M/E Advanced Panel kullanıldı.

Sinkevicius şunları söyledi: "Müşterimiz, bu canlı programlar için daha sinematik görüntüler görmek istediklerinden, Blackmagic Design ekipmanlar yardımıyla bunu başarmaya çalışıyoruz. Bu girişime Coachella ile öncülük edebildik ve oluşturduğumuz Blackmagic Design iş akışından çok memnunuz. Çünkü bu yüksek riskli prodüksiyonlarda verdiği güzel görüntülerden düşük gecikmesine ve olağanüstü güvenilirliğine kadar çok sağlam bir sistem.

Bu ürünlerin zorlu koşullarla başa çıkabildiğine değinen Sinkevicius şunları söyledi: “Blackmagic Design cihazları aşırı yoğunlukta, 38 derece sıcakta 10 saat boyunca güneşin altında kalmalarına rağmen hiç sinyal kesintisi olmayan bu festivaller gibi kritik işlerde kullanabilmem inanılmaz. Pek çok gelişmenin olduğu Coachella, müzik camiasının Super Bowl etkinliği gibi ve bu festivallerdeki prodüksiyon miktarını desteklemek için iyi çalışan ekipmanların olması inanılmaz bir marifet.

Media Stream Wave'nin Coachella Sahara Sahnesi teknik amiri Sean Bartholomae bunu şöyle destekledi: "Bu kameraların dayanıklılığı, beni her zaman şaşırtıyor. Onları en zorlu koşullara koyabilirsiniz ve sadece dayanmakla kalmaz, aynı zamanda olağanüstü sonuçlar elde ederler.

Sinkevicius, bu festivallere kayıt teslim etmek için tüm ses denetleme kayıtlarını, bağımsız kayıtları ve yayın denetleme kopyalarını kaydetmek üzere sahnelerin tamamında 96 adet HyperDeck kayıt cihazı kullandı. Sanatçılar ve yönetim için özel olarak yüklenen ses denetleme versiyonları için on adet H.264 Pro kaydediciler kullanıldı. Sinkevicius, Media Stream Wave'nin naklen yayın araçlarından birindeki yayın ana kontrol odası için HyperDeck cihazlardan tetiklenen reklam ve grafikleri yerleştirmek için DeckLink 8K Pro kayıt ve oynatım kartlarını kullandı ve key ile dolgu sinyalleri, miksaj için ATEM Constellation 8K'lara iletildi.

Media Stream Wave ayrıca, kontrol ve görüntüleme de dahil olmak üzere yayın araçlarındaki farklı işlemler için 32 adet SmartView 4K monitör kullandı ve yardımcı monitör olarak sahada sekiz adet Blackmagic Video Assist 7" 12G HDR monitör/kaydedici kullanıldı. İki yayın aracındaki 9 adet Smart Videohub 40x40 yönlendirici, 64 adet Videohub Smart Control Pro tarafından kontrol edilen video sinyallerini, farklı altyapı noktalarına yönlendirdi. Ses denetleme için 32 adet Blackmagic Audio Monitor 12G kullanıldı ve 56 adet Teranex AV format dönüştürücü, farklı kare senkronizasyonu sağladı. İş akışını tamamlayan cihazlar arasında; sinyal dağıtıcı olarak kullanılan 40 adet Teranex Mini SDI Distribution 12G çevirici ve sahneler ile yayın araçlarındaki video cihazları arasında sinyalleri fiber üzerinden taşımak için 450 adet Mini Converter Optical Fiber 12G-SDI bulunuyordu.

Sinkevicius sözlerini şöyle tamamladı: "Blackmagic Design ekipman, her yeri toza bürüyen bir çöl ortamındaki bu festivaller süresince, günlerce çalışmakla kalmadı aynı zamanda bu kameralar, izleyicilerin hayran kaldığı muhteşem görüntüler de sundu. Bu ve benzeri nedenlerden dolayı Blackmagic Design ekipmanlarını seviyorum. Media Stream Wave'deki işimi ve adımı büyütmeme yardımcı oldu. Her şeye yeniden başlamak zorunda kalsaydım aynı şekilde yapardım, çünkü Blackmagic Design harika bir başarı yakaladı.

Media Stream Wave hakkında daha fazla bilgi için www.mediastreamwave.com/ adresini ziyaret edin.


Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.