Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Bethel Radio Peru, Lawo'nun Yenilikçi IP Tabanlı Çözümleriyle Yayın Yeteneklerini Geliştiriyor
Bethel Radio Peru, Lawo'nun Yenilikçi IP Tabanlı Çözümleriyle Yayın Yeteneklerini Geliştiriyor
10.07.2024 13:52

Merkezi Lima - Peru'da bulunan önde gelen kültürel ve eğitimsel yayıncılardan Bethel Radio, yakın zamanda yayın altyapısını Lawo'nun IP tabanlı çözümleriyle geliştirdi. Bu stratejik geliştirme, Bethel Radio'nun iş akışını, esnekliğini, ölçeklenebilirliğini ve geleceğe yönelikliğini güçlendirmeyi amaçlıyor; bu da istasyonun olağanüstü içerik sağlama konusundaki kararlılığına mükemmel bir şekilde uyuyor.

2002 yılında Bethel Kültür Derneği'nin bir parçası olarak kurulan Bethel Radio, Hıristiyan müziği, toplumsal konular ve toplum hizmetlerinin yanı sıra kültürel, eğitimsel ve pratik temaları kapsayan çeşitli içeriklerin sağlanmasında bir mihenk taşı konumunda. FM ve AM frekanslarına ülke çapında erişim ve Facebook sayfası aracılığıyla güçlü bir online yapıya sahip olan Bethel Radio, kendisini Peru'nun medya ortamında hayati bir ses olarak kabul ettirdi.

Lawo'nun 12 fader'lı diamond konsolunun son kurulumu, VisTool sanal genişletmesiyle birleştiğinde, Bethel Radio için ileriye doğru atılmış önemli bir adıma işaret ediyor. Hem radyo hem de TV uygulamaları için tasarlanan bu modüler yayın konsolu, açık AES67/RAVENNA IP Audio-over-IP ağ standartları üzerine inşa edilmiştir ve kesintisiz bağlantı ve ST2110-30/-31 ve ST2022-7 gibi gelişen endüstri standartlarıyla uyumluluk sağlıyor.

Lawo Power Core Engine tarafından desteklenen diamond konsol, AES67, MADI, analog, AES3 ve Dante dahil olmak üzere çeşitli ses kaynakları ve hedeflerini barındıran, genişletilebilir I/O seçenekleriyle sağlam bir altyapı sağlıyor. 1.920 x 1.920 çapraz nokta ve 96'ya kadar DSP giriş işleme kanalı sunan dahili bir matris ile diamond konsol, EQ, dinamikler, de-essing, sınırlama ve gecikme dahil olmak üzere benzersiz işleme yetenekleri sunuyor.

Bethel Radio, çekirdek kuruluma ek olarak ek bir Power Core AIOX genişletme çerçevesi entegre ederek yalnızca 1RU'ya 64 kanal ses ekledi. Bu genişleme yeteneği, istasyonun ek ses veya GPIO kanallarını barındırma kapasitesini daha da artırarak gelecekteki talepleri karşılayacak şekilde ölçeklenebilirlik sağlıyor.

Lawo'nun stüdyo veya uzak uygulamalara yönelik sanal kullanıcı arayüzü VisTool, operatörlere tüm temel araçlara tek noktadan erişim olanağı sağlayarak iş akışı verimliliğini ve kullanım kolaylığını artırıyor. Sezgisel grafik arayüzüyle VisTool, kontrol ve izleme görevlerini basitleştirerek operatörlere Lawo'nun güçlü miks motoru platformları üzerinde benzeri görülmemiş bir kontrol sunuyor.

Bethel Radio CEO'su Miguel Ángel Ángeles R., Lawo ile işbirliğinden duyduğu heyecanı şöyle ifade ediyor: "Lawo ekipmanlarının entegrasyonu, Bethel Radio'nun yayın yeteneklerini geliştirerek sağlam ve geleceğe hazır bir altyapı sağlıyor. Lawo'nun IP tabanlı sistemlerdeki uzmanlığı, Bethel Radio'nun seçici izleyici kitlesine olağanüstü içerik sunma taahhüdüyle mükemmel bir şekilde uyum sağlayarak kusursuz bağlantı, esneklik ve ölçeklenebilirliğe yeni bir boyut getiriyor."

Bethel Radyo Teknik Direktörü Abel Cuerto da bu duyguyu yineleyerek Lawo'nun IP çözümlerinin istasyonun gelecekteki zorlukların üstesinden gelmesine nasıl yardımcı olduğunu vurguladı. Cuerto, "Yayın tesislerimizi modernleştirme konusunda Lawo ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Lawo, radyo istasyonumuza günümüzün dinamik medya ortamında üstünlük sağlamak ve içeriği ve mesajlarımızı Peru'da ve dünya çapında yayınlamak için ihtiyaç duyduğumuz araçları sağlıyor." dedi.

Lawo'nun Peru'daki ortağı Video Broadcast'in CEO'su Gustavo Reategui şöyle özetliyor: “Lawo'nun bir ortağı olarak Bethel Radio ile olan işbirliğimizden dolayı çok heyecanlıyım. Lawo'nun IP tabanlı yayın çözümlerinin entegrasyonuyla Bethel Radyo, ulusal ve uluslararası topluluğa daha iyi hizmet verebilmek için genişletilmiş yeteneklerden yararlanabilecek."

Lawo ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.