Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Rohde & Schwarz Ürünleri 3Cat'i Yönetiyor ve İzliyor
Rohde & Schwarz Ürünleri 3Cat'i Yönetiyor ve İzliyor
10.07.2024 13:54

Rohde & Schwarz, R&S®PRISMON çoklu görüntüleyicisini Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals'ın (3Cat) 24 saat haber kanalı olan 3/24 Channel'a kurdu. Benzersiz derecede güçlü ağ bağlantılı platform, SDI ve NDI sinyallerinin yanı sıra sıkıştırılmamış IP beslemelerinin 3/24 izlenmesine olanak tanıyor.

3Cat, Barselona'daki stüdyolarından ve genel merkezinden geniş bir içerik sunan, Katalonya'nın en çok izlenen televizyon ağıdır. 24 saat haber kanalı yakın zamanda yenilendi ve SMPTE 2110 teknolojisi ile SDI sinyalleriyle birlikte ve NDI ve aktarım akışları gibi diğer IP formatlarını ihmal etmeden HD'ye geçiş yaptı.

R&S®PRISMON'un mimarisi, kullanıcıların çok sayıda özel çoklu görüntüleyici ekran oluşturmasına olanak sağlamak için ağ bağlantılı sunucular kullanıyor. Her sunucu, SDI ve IP beslemelerinin herhangi bir karışımını kabul ederek harici dönüştürücülere olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor, sermaye maliyetlerinden tasarruf sağlıyor ve karbon ayak izini azaltıyor.

3Cat Uzman Mühendisi Marc Sanclimens konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Çok yoğun bir teknik kurulumumuz var ve çok sayıda farklı çoklu görüntüleyici düzenine ihtiyacımız var. Rohde & Schwarz, Prismon'un yalnızca üç sunucudan ihtiyaç duyduğumuz tüm farklı düzenleri nasıl sağlayabildiğini ve SDI, NDI, ST2110 ve diğer beslemeleri gerektiği gibi serbestçe mikslememize nasıl izin verdiğini göstermeyi başardı. Tüm modern yayıncılar gibi bizim de operasyonlarımızda esnek olmamız gerekiyor ve Prismon bize izleme sistemimizi kurmak ve dinamik olarak değiştirmek için ihtiyaç duyduğumuz tüm özgürlüğü veriyor."

Rohde & Schwarz Çoklu Görüntüleme ve İzleme Ürün Müdürü Marcus Ruoff şunları söyledi: “Prismon'u 3Cat'tekiler gibi kritik canlı prodüksiyon uygulamaları için tasarladık; son derece düşük gecikme süresi ve tamamen esnek bir mozaik tasarım sunduk. Yoğun bir medya tesisinin ihtiyaçlarını anlıyoruz ve bu taleplere, her şeyi ağ bağlantılı sunucuya getiren, harici dönüştürücülere ve ek yönlendirici yollarına olan ihtiyacı ortadan kaldıran son derece yenilikçi bir tasarımla yanıt verdik."

R&S®PRISMON, COTS donanımı üzerinde çalışıyor ve buluta hazır. Hem girişlerde hem de ekranlarda Ultra HD'yi destekler ve ağ bağlantılı tasarımı, karmaşık uygulamalarda her beslemenin yalnızca bir kez işlenmesi gerektiği anlamına gelir. Kontrol ve otomasyon sistemlerine kolayca entegre ediliyor ve canlı prodüksiyon için doğrudan IP tabanlı uyarı sinyali ve UMD sinyallerine bağlanıyor.