Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Ateliere Creative Technologies, Canlı Etkinliklerin Prodüksiyon Maliyetlerini Düşürmek İçin Agile Live'ı Satın Aldığını Duyurdu
Ateliere Creative Technologies, Canlı Etkinliklerin Prodüksiyon Maliyetlerini Düşürmek İçin Agile Live'ı Satın Aldığını Duyurdu
10.07.2024 13:56

GenAI medya yazılım çözümleri şirketi olan Ateliere Creative Technologies ve önde gelen TV platformu operasyonları ve teknoloji şirketi Agile Content, Ateliere'nin yenilikçi bulut canlı TV prodüksiyon platformu Agile Live'ı satın aldığını ortaklaşa duyurdu. Agile Live, yeni nesil yazılım mimarisini ve bulut teknolojisini kullanarak yayıncılar, spor yapımcıları ve küresel haber merkezleri için canlı TV ve video içeriği üretiminde devrim yaratıyor ve böylece maliyetleri %70'e kadar azaltıyor. Bu satın alma, tescilli ve maliyetli özel donanım çözümlerine olan geleneksel güvenden daha uygun maliyetli, ölçeklenebilir ve esnek IP tabanlı sistemlere önemli bir geçişe işaret ediyor.

Ateliere Creative Technologies CEO'su ve kurucusu Dan Goman konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Agile Live, yayıncının kapasitesini stratejik olarak geliştiriyor ve canlı içerik üretimini kolaylaştırarak tüketicilerin erişebileceği gerçek zamanlı eğlence çeşitliliğini önemli ölçüde zenginleştiriyor. Bu satın almayla, gelişmiş gerçek zamanlı içeriği doğrudan tüketicilere sunmak için canlı prodüksiyon içerik endüstrisinde devrim yaratıyoruz. Bu, Ateliere'nin sektördeki itibarımızın ayırt edici özelliği olan yenilikçiliğe olan sarsılmaz bağlılığının altını çiziyor.

Agile Live yazılımı, İsveç'teki Sveriges Television (SVT) gibi önde gelen yayıncılar tarafından kullanılmaktadır. SVT bu teknolojiyi büyük spor etkinlikleri için kullanarak sahada ihtiyaç duyulan ekipman miktarını azalttı, iş akışlarını kolaylaştırdı ve toplam prodüksiyon maliyetlerini düşürdü.

SVT Prodüksiyon Geliştirme Başkanı Dennis Buhr bu satın almayla ilgili olarak şunları söyledi: “SVT, yayın teknolojisi yenilikçiliğinde ön sıralarda yer alıyor. İşimizi uzun yıllar boyunca destekleyecek yazılım tanımlı altyapıyı inşa ediyoruz ve Agile Live sistemi bu vizyonu gerçekleştirmemizde önemli bir rol oynuyor. Hedefimiz, üretilen saat başına teknik ve operasyonel maliyeti mevcut seviyelerin yarısına veya daha azına indirmektir ve sistemin erişim alanını ve yeteneklerini daha da geliştirmek için Ateliere ile işbirliği yapmaktan heyecan duyuyoruz."

Agile Content CEO'su Koldo Unanue şunları söyledi: "Ateliere'nin köklü portföyü, organizasyonel gücü ve pazardaki varlığıyla, koşullar teknoloji ve ekibin hızla genişlemesi ve küresel başarıya ulaşması için idealdir. Tamamlayıcı portföylerimizin ve yeteneklerimizin nasıl olduğunu keşfetmeye hevesliyiz. yeni yenilikçi çözümlerin yaratılmasına yol açacak şekilde ortaklığımızı ilerletebiliriz."

Bu satın alma, Ateliere'ye katılacak olan İsveç'in Stockholm kentinde bulunan oldukça deneyimli bir canlı prodüksiyon yazılım mühendisleri ekibini içeriyor.