Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Lawo, Paris Bastille Günü Konseri için Kusursuz Ses Sundu
Lawo, Paris Bastille Günü Konseri için Kusursuz Ses Sundu
19.07.2024 14:08

Fransa'nın 14 Temmuz Ulusal Günü ülke çapında çok sayıda etkinlikle kutlanıyor. 12.'si düzenlenen 'Concert de Paris'te Lawo, mc²96 ve mc²56 konsollarını da içeren IP ses altyapısıyla bir kez daha Fransız kamu yayıncılarının ve Eurovision ağının canlı ses ve yayın ihtiyaçlarını karşılayarak sitedeki büyük kalabalığa ve dünya çapında milyonlarca dinleyici ve izleyiciye kusursuz ses kalitesi sundu.

Concert de Paris'in ses yayını için Lawo'nun gelişmiş ses altyapısı, Radio France profesyonellerinden oluşan bir ekip tarafından ustalıkla kullanıldı. FOH konumunda, Nadège Antonini, 48 fader'lı bir mc²96 konsolu kullanarak orkestra miksajını ve FOH çıkışını yönetirken, Stéphane Thouvenin, 32 fader'lı bir mc²56'da solistlerin ve koro miksajının sorumluluğunu üstlendi. FOH'daki genel prodüksiyonu denetleyen, yapımcı olarak görev yapan Alice Legros'du. Sahne izleme, Stéphane Desmons ve Charles Bouticourt tarafından ustaca yönetildi. İki ayrı kontrol yüzeyine sahip iki operatörlü bir konfigürasyonda 16 fader'lı bir genişletici ile 32 fader'lı bir mc²56 çalıştırdılar ve performans boyunca hassas izleme sağladılar. Kurulum, FOH ve sahneyi entegre eden yedek bir RAVENNA ağı ile üç konsol arasında paylaşılan bir çift yedek A__UHD Core ses motoru içeriyordu. Merkezi bir HOME yönetim kümesi bu canlı prodüksiyon ortamının tüm yönlerini birbirine bağladı, yönetti ve güvence altına aldı.

Radio France ayrıca, Eurovision yayınının yanı sıra Fransız radyo ve TV'sinde yayınlanmak üzere temiz ses yayını üretmek için mc266 MkII konsoluyla donatılmış bir naklen yayın aracını da kullandı. Laurent Fracchia, naklen yayın aracındaki (Régie 5) yayın miksajından sorumluydu; Arnaud Moral ise yapımcı olarak kusursuz prodüksiyonu garanti ediyordu.

Lawo ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.