Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > ASG, Yazılım Tanımlı İş Akışı Çözümlerini Virtual Truck ile Genişletiyor
ASG, Yazılım Tanımlı İş Akışı Çözümlerini Virtual Truck ile Genişletiyor
19.07.2024 14:46

Medya yaratıcılarına ve içerik sahiplerine yönelik bir teknoloji ve servis sağlayıcısı olan Advanced Systems Group LLC (ASG), bulut tabanlı uzaktan prodüksiyonda yeni bir çözüm olan Virtual Truck'ı piyasaya sürdü. ASG'nin ilk Virtual Truck’ı (Sanal Aracı); canlı spor, müzik, kurumsal etkinlikler ve e-spor için hazır ve çoklu kamera, canlı switch, kontrol odası ortamı sağlayan ASG'nin popüler VPCR (Sanal Prodüksiyon Kontrol Odası) ile aynı teknolojiden yararlanıyor.

Yüksek bant genişliğine sahip IP aktarımının küresel erişilebilirliği sayesinde saha kameraları, entegre bulut çözümlerine IP aktarımı için doğrudan kodlayıcılara beslenir. AWS (Amazon Web Services) ve GCP (Google Cloud Platform) gibi bulut sağlayıcıları güçlü bilgi işlem ve depolama teknolojileri sunar. Vizrt, Gallery Sienna, Audinate, Telos, Solid State Logic ve Grass Valley gibi önde gelen sektör üreticileri, çok çeşitli bulut özellikli canlı prodüksiyon araçlarıyla bu değişimi kolaylaştırıyor.

ASG'nin ilk Virtual Truck’ı, halka açık, özel veya hibrit barındırılan çözümlerden yararlanarak paketlenmiş ve kullanıma hazırdır. 44 girişli, 8 M/E switcher’a sahip; 8 kanal tekrar oynatma; esnek bir HTML5 veya özel grafik istasyonu; 64 stereo, 44 veri yolu dönüşü ve AES67 uyumlu ses; artı, buluttan sahaya/sahadan iletişim için tamamen yapılandırılmış çok kanallı bir kemer paketi ve IFB iletişim sistemi.

ASG Başkanı Dave Van Hoy, şunları söyledi: "Virtual Truck, canlı prodüksiyonu demokratikleştiren ve alanı yeni nesil profesyonellere açan bulut prodüksiyonunun harika bir örneğidir. Konuma bağlı, maliyetli, eski donanımların getirdiği engelleri ortadan kaldırıyor."

Yazılım tanımlı çözümler ve sanallaştırılmış altyapı kullanılarak, sınıfının en iyisi kaynaklar hızla artırılıp azaltılabilir ve fiziksel bir aracın geleneksel sınırlamaları olmadan değişen prodüksiyon ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapılandırılabilir. Van Hoy, "Sanal, canlı prodüksiyon çözümlerimiz, geleneksel karasal yayın bileşenlerine göre daha fazla esneklik ve maliyet tasarrufu sunuyor" diye ekledi. "Hala fiziksel araç gerektiren canlı etkinlikler olduğunun farkındayız ancak canlı prodüksiyonun ihtiyaçlarını karşılayan uygun maliyetli ve esnek bir alternatif çözüm sunuyoruz."

Müşterilere içerik veya özel izleme istasyonları sunmak bu çözümle kusursuz ve ek uydu bağlantısı gerektirmez. Yayıncılar ve internet akış servisleri aynı anda birden fazla program sürümünü ve akış formatını YouTube, Facebook veya CDN gibi standart dağıtım noktalarına sunabilir.

ASG'nin uzman ekibi, ilk kurulumdan tam dağıtıma ve devam eden bakıma kadar tam destek sağlıyor. ASG Bulut Baş Sorumlusu Claudia Souza, "Sınıfının en iyisi Bulut Ekibimiz, sektörün yazılım tanımlı iş akışlarına geçişine öncülük eden uzmanları içeriyor" dedi. "Yüksek performanslı ortamlar için bulut tabanlı sistemlerin mühendisliği, entegrasyonu ve dağıtımı konusunda kapsamlı deneyime sahipler."

Souza, operatörün kullanım kolaylığının ASG'nin Virtual Truck’ı için büyük bir avantaj olduğuna dikkat çekiyor: "Yazılım tanımlı iş akışlarımız geleneksel prodüksiyon yöntemlerini yansıtıyor ve teknik sanatçılar ve operatörler için sorunsuz ve sezgisel bir geçiş sağlamak üzere tanıdık kontrol yüzeylerinin kullanımına olanak tanıyor. Sektörümüzün yazılım tanımlı üretim çözümlerine geçişini kolaylaştırmaya devam etmekten heyecan duyuyoruz.

Virtual Truck, canlı prodüksiyon potansiyelini daha geniş bir profesyonel yelpazesine genişletmenin yanı sıra, tipik olarak canlı prodüksiyonla ilişkili karbon ayak izini de azaltır. Ekip için daha az yolculuk, daha az ekipman nakliyesi ve daha az güç tüketimi, daha az karbon emisyonuna eşittir.