Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sony ve Gremsy Kaliteli Drone Görüntüleme Çözümleri Sunmak için İşbirliği Yapıyor
Sony ve Gremsy Kaliteli Drone Görüntüleme Çözümleri Sunmak için İşbirliği Yapıyor
24.07.2024 13:56

Drone pazarı genişlemeye devam ederken, Sony ve Gremsy; drone kullanıcıları ve üreticileri için hepsi bir arada çözümler yaratmayı amaçlayan serilerine en yeni eklemeyi duyurmaktan mutluluk duyuyor: Tak ve çalıştır entegrasyonu için geliştirilen Sony'nin özel drone kamerası ILX-LR1 ile Pixy LR S-Port gimbal, uçuş süresi, veri yakalama ve işleme için veri kullanılabilirliği açısından drone operasyonunu daha da optimize etmek için her türlü drone yüküne çeviklik, güvenilirlik ve hafiflik getirecek.

Sony Europe B.V. İş Geliştirme Kıdemli Müdürü Michael Pisch konuyla ilgili şunları söyledi: “Haritalama, inceleme ve araştırmada yüksek çözünürlüklü resimlere olan ihtiyaç arttıkça, drone kullanıcılarının yüksek kaliteli görüntülemeye yönelik ihtiyaçlarının da arttığını gördük ve bu nedenle Sony görüntüleme teknolojisini kullanarak hafif bir form faktörü ve özel özelliklere sahip ILX-LR1 kamerayı geliştirdik. Gremsy, pazardaki en köklü gimbal üreticilerinden biridir ve son iki yıldır, Alpha Cameras'tan başlayıp şimdi LR1'e kadar drone'lar için hepsi bir arada bir çözüm geliştirmek ve paket oluşturmak üzere yakın işbirliği içinde çalışıyoruz.

Gremsy Pazarlama Müdürü Rosy Nguyen, bu işbirliği hakkında şunları söyledi: “Bu işbirliği, Gremsy ve Sony'nin sorunsuz bir şekilde entegre edilmiş, hafif ve kompakt tasarımlar aracılığıyla kullanıcı deneyimlerini iyileştirme konusundaki kararlılığını gösteriyor. ILX-LR1 kameranın yeteneklerini en üst düzeye çıkarmasına olanak tanıyan özel gimballer ile profesyonelleri inceleme, haritalama ve görüntüleme için güvenilir sistemlerle donatmayı amaçlıyoruz. Mevcut üç ürünümüze ek olarak, Sony ILX-LR1 ile uyumlu yeni ürünlerin ek araştırma, geliştirme ve entegrasyonu yoluyla kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz.

Gremsy, Sony ILX-LR1 kamera için bir gimbal geliştirdi; profesyonel drone üreticileri için özel olarak tam özelleştirme yeteneklerine sahip PIXY LR (Standart sürüm) ve yük taşıma işlemini kolaylaştıran tak ve çalıştır isteyen kullanıcılar için tasarlanmış bir Pixy LR S-Port. 7 Temmuz'da Gremsy, LR1 kamerayı DJI M300/M350 drone platformlarıyla entegre eden PIXY MR adlı bir gimbal'ı piyasaya sürdü. Gremsy'nin tüm gimballeri, genel performansı ve veri işleme yeteneklerini geliştirerek endüstriyel uygulamalardaki ILX-LR1 fonksiyonelliğini en üst düzeye çıkarmayı amaçlamaktadır.

Sony ILX-LR1, arkadan aydınlatmalı bir Exmor R CMOS görüntüleme sensörü ve Sony'nin özel BIONZ XR işlemcileri temel alınarak üretilmiştir; bu işlemciler, uzun bir süre boyunca sürekli olarak saniyede üç kareye kadar ve gerekirse saniyede 8 kareye kadar seri çekimde görüntüler sunabilir. Bu, gövdeyi, yüksek çözünürlük, yüksek hassasiyet ve yüksek lens seçimi esnekliği gerektiren havadan haritalama, inceleme ve araştırma görevleri için ideal hale getirir. Dahası, farklı özelliklerin uzaktan kontrol edilmesi için Sony'nin SDK'sıyla uyumludur.

Kamera gövdesi 74 x 100 x 42,5 mm boyutunda ve 243 gr. ağırlığında olup, farklı çerçevelere takmak için ön, arka, yan, üst ve alt vida bağlantılarına sahip.

Pixy-LR ve Pixy LR S-Port, Sony LR1 kamera-gimbal ekosisteminde drone profesyonellerinden son kullanıcılara kadar geniş bir kitleye hizmet veriyor. Pixy-LR S-Port, sahada tak ve çalıştır işlemi için optimize edilmiştir. Çalışırken değiştirilebilir sistemi, gereksinimlere göre hızlı yük değişimine olanak tanır. Yerleşik AirPixel Entire modülü, MavLink aracılığıyla drone platformuna kolay bir iletişim bağlantısı oluşturur ve uçuş sırasında coğrafi etiketlemeyi geliştirir.