Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > YouTube Kanalları Oishi and Kato's Pizza Radio ile Atagi and Yuyuta's Otonari Radio İnternet Yayını için Blackmagic Design İş Akışını Kullanıyor
YouTube Kanalları Oishi and Kato's Pizza Radio ile Atagi and Yuyuta's Otonari Radio İnternet Yayını için Blackmagic Design İş Akışını Kullanıyor
29.07.2024 13:46

Blackmagic Design, YouTube kanalı Oishi and Kato's Pizza Radio’nun canlı internet yayını için bir Blackmagic Design iş akışı kullanıldığını duyurdu.

ATEM Television Studio HD8 ISO canlı yapım görüntü mikseri, Blackmagic Videohub 40x40 12G yönlendirici, Blackmagic Web Presenter HD internet yayın çözümü, HyperDeck Studio HD Mini yayın deck’i ve Blackmagic Video Assist 7” 12G HDR monitör/kaydedici de dahil olmak üzere birçok Blackmagic Design ürününün entegre edildiği Panda Studio Odaiba’dan internet yayını yapıldı. Benzer bir iş akışı, başka bir popüler YouTube kanalı Atagi and Yuyuta's Otonari Radio için de kullanıldı.

Oishi and Kato's Pizza Radio, popüler anime şarkıcısı Masayoshi Oishi ve tanınmış yayıncı Junichi Kato'nun sunduğu bir internet programıdır. Birlikte ayda bir YouTube'de canlı yayın yapıyorlar ve ara sıra çeşitli videolar yayınlıyorlar. Kanalın 400.000 abonesi var.

Oishi ve Kato, stüdyolarında internet yayını yapmak için düzenli olarak ATEM Mini Extreme ISO, Video Assist ve UltraStudio Recorder 3G kayıt cihazı da dahil olmak üzere Blackmagic Design ürünlerini kullanıyor. Özel kurt adam oyunu projesi Pizza Werewolf son derece popüler, sürekli olarak 50.000'den fazla eş zamanlı izleyicinin ilgisini çekiyor ve bölüm başına bir milyondan fazla izlenme sayısına ulaşıyor. Bu özel projenin daha büyük ölçekli yayını için, çok sayıda Blackmagic Design ürününün kurulu olduğu Panda Studio Odaiba'daki Studio 2'den yayın yaptılar.

Oishi and Kato's Pizza Radio'nun yapımcısı Hasegawa (adı doğrulanacak), şunları söyledi: "Panda Studio, aşina olduğumuz geniş bir Blackmagic Design ekipmanı yelpazesine sahip ve hatta Panda Studio'nun ekipman kiralama hizmeti tarafından koordine ediliyor, böylece ekipman düzenlemesi sorunsuz hale geliyor. Personelin desteği de oldukça büyüktü. Ayrıca stüdyoda büyük LED ekranların bulunması, yapım yelpazesini genişletiyor ve diğer programlardan farklılaşmayı sağlıyor."

Dört adet kamera için Blackmagic Videohub 40x40 12G bir yönlendirici olarak kullanılıyor ve görüntü miksajı ATEM Television Studio HD8 ISO ile yapılıyor. İnternet yayını için bir Blackmagic Web Presenter HD kullanıldı, görüntüleme için bir Video Assist 7” 12G HDR kullanıldı ve görüntü miksajı çıkışı HyperDeck Studio HD Mini ile kaydedildi.

Operasyon müdürü Atsushi Okajima şunları söyledi: “ATEM Television Studio HD8 ISO görüntü mikserini ilk kez kullandık, fakat daha önce ATEM 2 M/E Production Studio 4K gibi Blackmagic Design görüntü mikserlerini kullanmıştık. Model farklı olsa da kullanıcı arayüzü aynı olduğundan kullanımı oldukça sorunsuzdu.

Okajima sözlerine şöyle devam etti: "ATEM Television Studio HD8 ISO'nun, bir AUX çıkışına çoklu görüntü sinyali gönderebilmesini seviyorum. Çoklu görüntü sinyalini çeşitli noktalara yönlendirebilmek, kurulum ve provalar esnasında herkesin videoyu gözden geçirmesine olanak tanıyor. Hızlı bir şekilde görüntü miksajı yapılabiliyor."

Hasegawa ayrıca, şubat ayında başlayan başka bir YouTube kanalının da yapımcısı ve program için Blackmagic Design ürünleri kullanılıyor. Sevilen müzik grubu Awesome City Club'un vokalisti/gitaristi Atagi ve popüler piyanist ve YouTube yayıncısı Yuyuta Suzuki'nin yer aldığı yeni müzik programı Atagi ve Yuyuta, Otonari Radio için çekimler; Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro ve üç adet Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K dijital film kamerasının yanı sıra Blackmagic Camera uygulamasını kullanan beş iPhone ile yapılıyor. Görüntü miksajı bir ATEM Television Studio HD8 ile, kayıt ise bir HyperDeck Studio HD Plus ve bir Blackmagic Video Assist 7” 12G HDR ile yapılıyor.

Hasegawa sözlerini şöyle sonlandırdı: "Otonari Radio'da, çekimden internet yayınına ve kayda kadar, tümü Blackmagic Design ürünlerinden oluşan iş akışı, hızlı bir şekilde tamamlanabiliyor. Bunun uzun ömürlü bir program olmasını hedefliyoruz.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.