Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Winspear Centre, Kanada'nın İlk L-Acoustics L Serisi Konser Ses Sistemini Kurdu
Winspear Centre, Kanada'nın İlk L-Acoustics L Serisi Konser Ses Sistemini Kurdu
05.08.2024 13:01

Francis Winspear Müzik Merkezi'nin 1.716 kişilik Enmax Salonu, 1997'deki görkemli açılışından bu yana Edmonton Senfoni Orkestrası'nın birincil performans alanı olarak hizmet veriyor. Ancak görkemli konser salonu, blues, country, folk, caz, rock ve diğer türlerden turne sanatçıları da dahil olmak üzere sürekli olarak başka sanatçılara ev sahipliği yapması ve çeşitli topluluk etkinliklerine ev sahipliği yapmasıyla da tanınıyor. Odanın geniş ses yelpazesine en iyi şekilde uyum sağlamak için dbi Systems Integration, Winspear Centre'yi Kanada'nın ilk kalıcı olarak kurulan L Serisi hoparlör konser ses sistemiyle donatmak için L-Acoustics Sertifikalı Sağlayıcı FM Systems ile işbirliği yaptı.

dbi Systems ve FM Systems, Winspear Centre'a hizmet sağlayan ortak sağlayıcılardır; dbi tüm kalıcı dahili AV sistemlerini sağlarken FM tüm prodüksiyon hizmetlerini ve kiralamaları sağlıyor. 2014'ten beri dbi Systems, Winspear Ses Başkanı Jonas Duffy ile birlikte, uzun vadeli bir vizyonla devam eden A/V sistem yükseltmelerine olanak sağlamak için çok çeşitli kısa ve uzun vadeli planlar üzerinde çalışmaktadır.

dbi Systems Integration Müdürü Jerry Van Dyke konuyla ilgili şunları söyledi: "2021'deki bu devam eden sistem yükseltmelerinin bir parçası olarak, ana salondaki mevcut ev hoparlör sistemini değiştirmenin zamanının geldiğine karar verildi. Günümüzün önde gelen hoparlör üreticilerinden bazılarının ürünlerini yıllarca dinledikten sonra, L-Acoustics bu proje için tercih edilen hoparlör olarak belirlendi. Sonraki iki yıl boyunca Winspear Centre, dbi Systems, FM Systems ve L-Acoustics arasında, dbi Systems tarafından entegre edilen sistemin tasarımı ve yapılandırması konusunda işbirliği yapıldı."

Merkezin önceki PA'sı 2007'de kurulmuştu ve daha yüksek SPL yetenekleri arayan mevcut turne sanatçılarının taleplerini karşılamakta zorlanıyordu. dbi Kıdemli Sistem Tasarımcısı Joshua Duguid şulnarı söyledi: "Sektörümüzde her zaman olduğu gibi, bu sistem kurulduğundan beri teknolojide büyük değişiklikler olmuştu ve Winspear günümüzün en iyi hoparlör sistemlerinin performans yeteneklerini istiyordu. Üç ana gereklilik şunlardı: birinci sınıf ses kalitesi, yüksek SPL yeteneği ve tüm odada pürüzsüz, eşit kapsama alanı - bunların hepsini L-Acoustics sunmaya mükemmel şekilde uygundu."

Başlangıçta, yeni sistem tasarımı çeşitli L-Acoustics Kara II hoparlörlerden, KS28 subwoofer'lardan, KS21 zemin subwoofer'larından, A15i koro dolgularından ve 5XT dudak dolgularından oluşuyordu. Ancak, teklif sunma son tarihinden iki hafta önce, dbi Systems, L-Acoustics'in "kalıcı kurulum ve turne dünyasında oyunun kurallarını değiştirecek" yeni bir hoparlör serisini piyasaya süreceğini öğrendi.

Performans yetenekleri, estetik, odaya uygunluk ve sürücü kabulü üzerine yapılan görüşmelerin ardından, L Serisi Winspear'ın ana salon salonu için seçildi. Van Dyke, "Odanın L2/L2D muhafazalarıyla modellenmesinin ardından, L Serisi konser ses sisteminin daha küçük bir alanda daha iyi kapsama alanı ve üstün ses yetenekleri sağlayacağı açıktı" diyor. dbi Systems'in daha önce deneyimi olmayan bir ürünle gitmenin bir miktar risk içerdiğini kabul ederken, L-Acoustics ürünlerinin geçmişi ve şirketin vaat ettiklerini yerine getirme geçmişinin riski almaya değer olduğuna karar verildi. Duffy, dbi Systems ve L-Acoustics arasındaki büyük işbirliğiyle, tüm sistem iki haftada yeniden tasarlandı.

Ortaya çıkan tasarım artık her tarafta bir L2D üzerinde iki L2 muhafazasının sol ve sağ ana dizilerini içeriyor ve üçüncü bir merkezi dizinin bu yazın ilerleyen zamanlarında eklenmesi planlanıyor. Düşük frekanslı güçlendirme için, kardioid konfigürasyonunda düzenlenmiş dört KS21 sub, sahnenin hem en sol hem de en sağ taraflarında, doğrudan ana dizilerin altında yer alıyor. Özel bir RAL renginde on bir ultra kompakt X4i, düşük SPL ön dolgu için sahne yüzüne monte edilirken, altı büyük X8 yüksek SPL ön dolgu sağlıyor. Sahnede, L Serisi askılarının üst arka taraflarına monte edilmiş iki A10 Focus kümesi, koro loftu için sahne monitörleri olarak hizmet ediyor.

Sistem devreye alındıktan sonraki ilk gösteri, uygun bir şekilde, Kanadalı-Amerikalı şarkıcı-söz yazarı Joni Mitchell'in müziğine bir övgü olan Edmonton Senfoni Orkestrası konseriydi. Winspear'dan Jonas Duffy, "O gece konuklardan yeni sistemimizin ne kadar harika göründüğü ve duyulduğu konusunda çok sayıda yorum duyduk," diyor. "Teknisyenlerimiz kapsama alanının ne kadar pürüzsüz olduğuna hayran kaldılar. Eski sistemimizde, dizi kutuları arasındaki boşlukları veya etkileşimleri duyabileceğiniz noktalar vardı, ancak yeni L Serisi sistem tamamen pürüzsüz ve dördüncü kat galerisinde bile harika ses veriyor."

Duffy, L2/L2D konser ses sisteminin hem personelden hem de yöneticilerden hoparlörlerin görünümünün ne kadar daha temiz ve daha az etkileyici olduğu konusunda birçok olumlu yorum aldığını paylaşıyor. "Ayrıca, izleyicilerin bakış açısından, tek tek dizi kutularını veya herhangi bir hoparlör kablosunu göremiyorsunuz ve L Serisi dizileri öncekilerden çok daha yükseğe yerleştirildiği için mekanımızın güzelliğinin parlaması için daha fazla alan bırakıyorlar.

L-Acoustics L Serisi bu proje için mükemmel bir seçimdi,” diye coşkuyla anlatıyor dbi Systems Danışmanı Jordan Van Dyke. “Bu sistemin ses performansı ve SPL yetenekleri, önümüzdeki yıllarda neredeyse tüm konuk sanatçı sürücülerini karşılayacağını veya aşacağını garanti ediyor. Mekanın en yaygın etkinlikleri olan Edmonton Senfoni konserleri için, bu sistemin subwoofer'ların tam aralıklı olmasını gerektirmemesi sahneyi olağanüstü bir şekilde temizliyor ve dizilerin kardioid veya süperkardioid modunda olması yeteneği sahnedeki müzisyenlere de çok daha iyi bir deneyim sunuyor.

L-Acoustics ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 212 80 75 numaralı telefondan Asimetrik’i arayabilirsiniz.