Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > AJA, Ki Pro GO2 Çok Kanallı HEVC/AVC Kaydediciyi Tanıttı
AJA, Ki Pro GO2 Çok Kanallı HEVC/AVC Kaydediciyi Tanıttı
05.08.2024 13:37

AJA, Ki Pro GO çok kanallı HD/SD kaydedicisinin yeni nesli olan Ki Pro GO2'yi duyurdu. Geliştirilmiş bir özellik setine sahip olan taşınabilir 2RU cihaz, yedekli kayıt ve tek kanal oynatım ile maliyet açısından verimli USB 3.0 sürücülere veya ağ depolamasına eş zamanlı dört kanala kadar H.265 (HEVC) veya H.264 (AVC) kaydı kolaylaştırıyor. Ki Pro GO2, prodüksiyon profesyonellerinin daha düşük bit hızlarında daha yüksek kaliteli görüntüler üretmesine yardımcı olarak daha uzun kayıt sürelerine olanak tanıyor. Ayrıca, dört 3G-SDI ve dört HDMI dijital video girişi dahil olmak üzere esnek bağlantı sağlıyor, böylece çok çeşitli video kaynaklarına bağlanabilirler.

AJA Başkanı Nick Rashby bu yeni ürünle ilgili olarak şunları söyledi: “Modern prodüksiyonlar için, ister sette ister bir mekanda olsun, çeşitli prodüksiyon senaryolarına uyum sağlamak hayati önem kazanmıştır, bu nedenle AJA yeni ürünler tasarlarken çok yönlülüğü aklında tutar. Ki Pro GO2, profesyonellere Ki Pro GO'nun sunduğu tüm harika özellikleri, şık bir tasarım ve her prodüksiyonun benzersiz ihtiyaçlarına bağlı olarak H.265 veya H.264'te kayıt yapma esnekliğiyle birlikte sunuyor. Ürün, H.265'in yaygın olarak kullanıldığı dünya genelindeki çeşitli bölgelerdeki kullanıcı geri bildirimlerinden ilham aldı."

Ki Pro GO2, konser turlarından ve spor etkinliklerinden üniversitelere ve çok geniş yelpazede çeşitli ortamlarda güvenilir, yüksek performanslı kayıt ve oynatma için kapsamlı bir özellik setine sahiptir. Hassas izleme için HD ekran; ekran üstü klavyeyle video izleme ve menü/durum katmanları; özel kayıt, oynatma, durdurma, geri sarma ve hızlı ileri sarma butonları; ve Ki Pro GO2'nin sezgisel web kullanıcı arayüzünü (UI) kullanarak herhangi bir web tarayıcısından bir ağ üzerinden cihazın uzaktan yapılandırılması ve kontrolü için standart bir Ethernet LAN bağlantısı ile kurulum ve çalıştırma basittir.

Entegre giriş kare senkronizatörleri, kullanıcıların gelen video sinyallerini genlock etmek zorunda kalmamasını sağlarken, her girişteki yüksek kaliteli de-interlacer'lar, interlace girişlerden kademeli kayıtlar yapılmasına olanak tanır. Çok kanallı matris izleme, tek bir HDMI veya SDI ekranda birden fazla kamera beslemesini izlemeyi kolaylaştırır. Esnek ses fonksiyonu, 3G-SDI veya HDMI girişlerinden iki kanala kadar gömülü sesin veya XLR portlarından iki kanala kadar Analog Sesin yakalanmasını destekler ve her biri seviye kontrolü için Hat, Mikrofon veya +48V Fantom Gücü seçeneği sunar. Cihazın analog ses girişlerinden biri ayrıca Uzunlamasına Zaman Kodu (LTC) eki için bir kaynak görevi görebilir.

Cihaz, bir dizi hazır USB medyasını desteklediği için Ki Pro GO2 ile kayıt yapmak rahat ve uygun maliyetlidir. Ki Pro GO2 ayrıca Ethernet bağlantısı aracılığıyla ağ depolamasına gerçek zamanlı olarak kayıt yapar ve dosyaları iş istasyonlarına, sunuculara ve daha fazlasına aktarırken çapraz platform kullanımı için FAT veya exFAT dosya sistemleri desteklenir. Çok kanallı kayıt fonksiyonu, her giriş için ayrı kayıtlar sağlar, böylece kullanıcılar dosyaları doğrudan bir USB sürücüsünden tercih ettikleri yaratıcı yazılıma sürükleyip bırakabilir ve "grup kaydı" da desteklenir. Klip adları mantıksal olarak düzenlenir ve basit veri yönetimi için kanal ve yedekleme otomatik olarak eklenir. Gelişmiş Süper Çıkış, zaman kodu, kanal başına ses VU ölçerleri ve SDI ve HDMI monitör çıkışları üzerinden kalan medya yüzdeleri sağlar. Cihaz ayrıca desteklenen üçüncü taraf yaratıcı uygulamalarda oluşturulan HEVC/AVC dosyalarının oynatılmasını kolaylaştırır.

Ki Pro GO2'nin öne çıkan özellikleri:

  • Yedekli kayıtla USB sürücülerine ve ağ depolamasına çok kanallı HD/SD H.265 (HEVC) veya H.264 (AVC) kaydı.
  • Standart web tarayıcılarıyla uyumlu, gezinmesi kolay bir web kullanıcı arayüzü, ön panel cihaz butonları ve entegre bir HD ekranla sezgisel kullanım.
  • Esnek bağlantı, 5x USB kayıt medyası portu (USB 3.2 Gen 1 medyasıyla uyumlu), 4x 3G-SDI girişi, 4x HDMI girişi, 4x 3G-SDI çıkışı, 1x 3G-SDI izleme çıkışı, 1x HDMI izleme çıkışı, dengeli XLR analog ses girişleri, mikrofon/hat/48v değiştirilebilir ve bir Ethernet LAN portu dahil.
  • Ağ depolamasına gerçek zamanlı kayıt.
  • Dahili exFAT sürücü formatı.
  • Dahili kare senkronizasyonları.
  • HDMI ve SDI çok kanallı matris izleme ve HDMI ve SDI desteği.
  • Zaman kodunu, medya durumunu ve ses seviyelerini izlemek için geliştirilmiş Süper Çıkış.
  • Entegre web tarayıcısı kullanıcı arayüzü ve ön panel buton kontrolleri, güvenli izleme ve menü bilgileri için HD çözünürlüklü video ekranı.
  • DaVinci Resolve, Avid Media Composer, Apple Final Cut Pro ve Adobe Premiere Pro'da harici olarak oluşturulan dosyalar dahil tek kanallı H.264 veya H.265 oynatma.
  • Beş opsiyonlu seçilebilir VBR kayıt ayarları.
  • Zaman Kodu SDI RP-188 Giriş Desteği: Günün Saati veya Zaman Kodu Değeri.
  • LTC Desteği, tek bir Analog Ses Girişi kanalı kullanılarak kullanılabilir.
  • Video girişi başına iki gömülü ses kanalı.
  • Üç yıllık garanti ve AJA'nın dünya standartlarında desteği.

AJA ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için www.baranbilisim.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.