Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > CODA Audio Fransa’da
CODA Audio Fransa’da
22.01.2018 13:37

CODA Audio Fransa’da bir alt firma kuralı 1.5 yıl oluyor ve CODA Audio France başarıyla gelişmesine devam ediyor. CODA sistemleri gittikçe daha fazla mekanda görülüyor ve geçtiğimiz aylarda şirketin hoparlörleri yüksek profilli bazı etkinliklerde kullanıldı. 

Avrupa’nın kendi türündeki en büyük etkinliklerinden olan Mont Marsan Festival Arte Flamenco’da farklı boyutlardaki 5 mekan ViRAY, TiRAY ve HOPS sistemleriyle donatıldı. Yapımcılık uzmanı Concept Group son dört yıldır festivalin ses kurulumlarından sorumlu ve ilk olarak CODA Audio kullanmakta tereddüt etmedi. Hem Eşbaşkan Johann Dubuc hem de Ses Mühendisi Baptiste Hazera, sistemlerin üstün ses kaliteleri ve pratik ergonomilerinden övgüyle bahsettiler. 

Daha sonra Toulouse’daki Prairie des Filtres etkinliğindeki dev ücretsiz konserin ana sahnesinde CODA AiRAY kuruldu. Çeşitli CODA hoparlörleri sahne arkası için ana sistemi tamamladı.

Fransa’nın en çok dinlenen radyo istasyonu NRJ, yaklaşık 6 milyon dinleyiciye sahip. Ülkede önemli bir etkiye sahip markanın NRJ Turnesi, yerel ve küresel ölçekte tanınan müzik grupları ve DJ’lerle canlı müzik etkinlikleri düzenliyor. 

Concept Group CODA Audio’ya yapacağı bir sonraki büyük yatırımından önce Belçika’daki Studio Haifax gösterisi için çok miktarda donanım kiraladı. Haifax, Yves Van Moerbeke’den CODA Audio deneyimini Baptiste Hazera ve Thibault Melsbach ile paylaşarak sistem tasarımında işbirliği yapmasını istedi. Yves, CODA Audio’dan Eddi Krueger’in de yardımlarıyla tüm ses yükseltmeleri ve zaman ayarlarını programladı. Garonne Nehri kıyısındaki geniş Prairie des Filtres’de ana sahnenin yanı sıra önünde ve arkasındaki iki köprüde ve nehrin diğer yakasındaki yürüyüş yolunda da çekimler yapıldı. Parkın iki ucundaki köprülerin arasındaki yaklaşık 700 metre mesafe, etkinliğin gereksinimleri hakkında bir fikir veriyor.

Ana sistem 32 adet AiRAY, 20 adet SCV-F 18 inç sensör denetimli bas hoparlörü, 12 adet SCP çift 18 inç sensör denetimli bas hoparlörü ve 2 adet APS’den oluşuyordu. Ana gecikme sisteminde 48 adet ViRAY ve 12 adet SCP vardı. Alanın genişliği nedeniyle nehir ve köprüler için çeşitli AiRAY, ViRAY, SCP, G715, G308 ve HOPS8 kombinasyonları içeren diğer sistemler de kullanıldı. Sahne arkasında 10 adet G715, 10 TiRAY ve 4 TiLOW bas hoparlörü vardı. Toplamda iki yüz elliden fazla CODA Audio hoparlör, geniş dinleyici kitlesinin her birinin konumları ne olursa olsun sesin tam etkisini duymasını garantiledi.

Yves Van Moerbeke ekibin bu zorlu alanda mükemmel bir sonuç elde ettiğini belirtti: “Ne zaman biri bana AiRAY hakkında ne düşündüğümü sorsa, onun hakkında düşünmekten çok hissettiğimi söylerim; eksiksiz ve yeni bir AiRAY sistemi her zaman heyecandan tüylerimi diken diken eder. Doygun sesi ve hassas frekans tepkisi, tam bütünleşik donatım sistemiyle CODA Audio hoparlör grupları birer meltem esintisi gibi. Sensör denetimli bas hoparlörleri tamamen yeni bir yaklaşım getiriyor. Gösteri, çok başarılı geçti ve Baptiste, Thibault ve Addi ile çalışmak keyifli oldu. NRJ Toulouse CODA Audio’nun mükemmel sistemlerinin ne kadar etkin kurulabileceğini gösterdi.

CODA Audio ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 288 41 39 numaralı telefondan Nefan’ı arayabilirsiniz.