Reklamı Kapat
Anasayfa > Fuarlar > Bu Yıl da Yerli Ürünlerimiz IBC 2018 Fuarında Tanıtıldı
Bu Yıl da Yerli Ürünlerimiz IBC 2018 Fuarında Tanıtıldı
01.10.2018 16:02

Bu yıl IBC fuarını ziyaret edişimin 20. yılı. Her yıl birkaç Türk katılımcı olurdu ama sayı hiç bir zaman 10’un üzerine çıkmamıştı. Geçtiğimiz yıl Türk katılımcılar köşesini yazarken önümüzdeki yıl da katılım bu düzeyde olur mu diye merak içerisindeydim (geçtiğimiz yıl 12 firma katılmıştı). Son iki yıldır sevindirici bir şekilde sayı artıyor. Türk ziyaretçilerin bolca gittiği ama üreticilerin bir türlü boy göstermediği IBC fuarında, Türk katılımcılar bu yıl kendi ülkeleri adına rekor katılım sağladılar. 

Bu sayının daha da artarak 25-30’lara ulaşabileceğini adım gibi biliyorum. Ama her ne hikmetse üreticilerimiz kendilerini yetersiz gördüklerinden mi, yoksa bürokratik nedenler mi veya devlet teşviklerinin yetersizliğinden mi nedir bilinmez, ürünleri Avrupa standartlarında olan onlarca üreticimiz katılmıyor bu tür uluslararası fuarlara. Bu yıl en çok hissedilen olumsuz durum ise dövizin aşırı artışıydı. Katılımcı firmalar geçen yıla göre iki katı maliyetle fuara katılabildiler. Umarım önümüzdeki dönemler için katılımcılara yönelik ciddi bir çalışma yapılarak yeterli düzeyde ödenekler çıkarılır. 

Bu yıl katılan firmalarımız için yine özel bir bölüm oluşturduk. Öncelikli olarak onların ürünlerini tanıtalım istedik. Katılan firmalara alfabetik olarak yer verdik.


AirTies ->

Akratek / Fortinge->

Avmeda ->

EMS ->

LIbero Systems ->

Metus ->

Neta ->

PROFEN ->

SRTEK ->

TÜRKSAT ->

Vestel ->

Zero Density ->

En Çok Okunanlar
Dergi