Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > ARRI Stellar Akıllı Aydınlatma Uygulaması
ARRI Stellar Akıllı Aydınlatma Uygulaması
09.10.2018 15:01

Stellar karmaşık DMX ayarlarını otomatik olarak yönetebilmesi yanında, etkileyici grafik tasarımlı denetim arayüzleriyle ışık denetimine yenilik getiriyor. Stellar sette ARRI ışıkları hızla ve kolayca denetlemek için mükemmel bir uygulama. İster birçok sahne ve kurulumlu büyük bir film, ister sadece birkaç ışık kaynağı kullanılan küçük bir proje olsun, Stellar tüm senaryolarda çalışacak şekilde tasarlandı. Kodlu zeka ve gelişmiş iletişim, ARRI SkyPanel ile L-Series ışık kaynaklarını uygulamaya bağlamayı kolaylaştırıyor. 

Birçok aydınlatma denetim aygıtı eski ve jenerik kullanıcı arayüzlerine dayanıyor. Stellar en baştan itibaren farklı renk seçme şekillerine göre şık grafik arayüzlerle tasarlandı. Renkleri belli bir renk modu için orijinal ve sezgisel bir tasarımda keşfetme deneyimi, kullanıcıyı bir daha fader’lere geri dönme isteğinden uzak tutuyor. X, Y koordinatları gibi karmaşık renk modları daha erişilebilir hale geliyor ve bu güçlü aracı herkesin kullanımına açıyor. Uzun bir özellikler listesi eklenmesi planlanan Stellar, eksiksiz özellikli bir aydınlatma denetim platformuna dönüşecek. Zengin işlevleri üstün tasarımında birleştiren uygulama, ARRI ışık kaynaklarının denetlenmesini kolaylaştırıyor.

ARRI Aydınlatma Ekosistemi

Stellar ARRI’nin gelişmiş aydınlatma denetim ürünlerinden oluşan eksiksiz bir ekosistemin son bağlantısı. SkyPanel çok çeşitli denetim seçenekleri için Art-Net, sACN, DMX ve RDM uygulamalarını içeriyor. SkyLink ile birlikte büyük SkyPanel donanımları kablosuz olarak kolayca denetlenebiliyor. Stellar, SkyLink, SkyPanel ve L-Series donanımla kusursuz çalışan tüm bu parçaları sezgisel kontrollerle bir araya getiriyor. Gelişmiş bir aydınlatma ağı yaratmak ve yönetmek hiç bu kadar kolay olmamıştı. 

Renk Modu Değiştirme

SkyPanel ile renk ve ışık efektlerini seçmenin yedi harika yolu var. Stellar ile renk modları arasında anında geçiş mümkün olduğu için, bir renk belli bir moda en uygun arayüzle seçilebiliyor. Stellar’ın arka uç sunucu uygulaması sayesinde DMX ayak izleri veya adresleri hakkında endişe etmeye gerek kalmıyor. Sadece istenen renk modu seçiliyor ve çıkış buna göre ayarlanıyor. Stellar ile herhangi bir konuda ödün vermek gerekmiyor. 

Otomatik Düzen Özelliği

Stellar’ın otomatik düzen özeliği sayesinde DMX ekleme geçmişte kalıyor. Bu uygulama tüm ışık kaynakları için DMX başlangıç adreslerini otomatik olarak belirliyor ve herhangi bir aygıt çakışmasından kaçınmak için ağı yönetmeye devam ediyor. DMX ayarlarını düşünmeden, aydınlatmanın yaratıcılık tarafları üzerinde yoğunlaşmaya daha fazla zaman ayrılabiliyor. 

Otomatik Işık Kaynağı Tespiti

Günümüzün ağları bağlantı düğümleri, bölücüler, geçit yolları ve daha fazlasından oluşan, karmaşık yapılar. Stellar DMX ağını sizin için tarıyor. Otomatik ışık kaynağı tespit özelliğiyle Stellar DMX/RDM ağını araştırıyor ve bağlı olan her ARRI kaynağını buluyor. Bulunan aygıtlar kolayca bir projeye atanarak aydınlatmaya başlanabiliyor. İster 10, ister 100 tane ışık kaynağı olsun, Stellar yönetebiliyor. 

Dahili RDM ve DMX Teknolojisi

L-Series ve SkyPanel’lerde DMX ve RDM standart özellikler olduğu için, ARRI LED ışık kaynaklarının bütün özelliklerini denetlemek mümkün. Stellar bu teknolojinin tüm avantajlarından yararlanıyor, ama karmaşıklığı arka planda gizliyor. ArtNet kullanan Stellar rengi denetleyebiliyor ve ışık kaynağı üzerinde her türlü ayarı değiştirebiliyor. Bir DMX adresini belirlemek veya bir DMX modunu değiştirmek gerekmiyor; Stellar bunu otomatik olarak gerçekleştiriyor.

Işık Planı Görüntüsü

Stellar bir aydınlatma planı görüntüsünü dışarıdan alabildiği için, ışık kaynakları iki boyutlu bir alanda yerleştirilebiliyor. Bu görsel referans sayesinde ışık kaynakları bulundukları yere göre çok hızlı seçilebiliyor. Artık listeleri, renk tablolarını, ışık kaynağı adreslerini baştan sona aramak yok; sadece dokunup denetlenebiliyorlar. 

Sevilen Renkleri ve Efektleri Saklama ve Paylaşma

Beğenilen renklerin saklanması, bir görünüm yaratma veya bir aydınlatma kurulumu hazırlamanın önemli bir parçası. Stellar’da yüzlerce renk ve aydınlatma efekti saklanıp, her projeye taşınabiliyor. Birkaç basit dokunuşla beğenilenlerin birini veya hepsini başka bir kişi ile paylaşmak da mümkün. 

Aydınlatma Görünümlerinin Saklanması

Farklı aydınlatma görünümleri yaratmak, her türlü aydınlatmalı sahnenin ana unsuru. Görünümlerin saklanabileceği Stellar, tüm ışık kaynağı ayarlarını ve renk seçimlerini tutuyor. Bir gündüz görünümü ile gece görünümü arasında geçiş yapmak artık çok kolay. Stellar bir anda tüm ışık kaynakları için renk modlarını, ayarlarını değiştirme, tüm kaynaklar için çıkış yapmayı yürütebiliyor.

L-Series İçin Jeller

Stellar ile artık tüm L-Series ışık kaynakları üzerinde jeller ve kaynaklar belirlemek mümkün. L-Series donanım kısıtlamaları nedeniyle geçmişte bu mümkün değildi. Stellar’ın güçlü arayüzü artık jel ve kaynak eşleşme renk verisini arka planda ışık kaynağına doğrudan gönderebiliyor. Üç yüzden fazla jelden ve kırk beşten fazla ışık kaynağı eşleştirme renginden seçim yapılabiliyor. Bu bütünleşme kesintisiz olup, popüler L-Series’e eklenen iyi bir özelik. 


Ürün Stellar Akıllı Aydınlatma Uygulaması
Marka ARRI
Firma Dedotec
Telefon 0212 328 00 66
Web www.dedotec.net