Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Tentacle Zaman Kodu Üreteci Bir Kameraya veya Ses Kaydediciye Nasıl Bağlanır?
Tentacle Zaman Kodu Üreteci Bir Kameraya veya Ses Kaydediciye Nasıl Bağlanır?
01.05.2021 22:55

Tentacle zaman kodu üreteçleri neredeyse her kayıt aygıtıyla birlikte kullanılabiliyor; kameralar, ses kaydediciler, monitörler ve dahası. Tentacle ile çalışmak için tek gereken bu amaca ayrılan bir zaman kodu girişi veya en azından bir ses kanalı. 

Temelde iki grup donanım var:

Özel amaçlı TC-IN

Bu amaç için özel olarak konmuş bir zaman kodu / senkronizasyon girişi olan, hatta kendi dahili zaman kodu üretecine sahip cihazlar. Bu donanımda BNC üzerinden TC IN veya özel LEMO konektörleri olan profesyonel kameraların ve ses kaydedicilerin çoğu yer alıyor. Burada zaman kodu aygıtın içerisinde işleniyor ve medya dosyasının içerisine üstveri olarak kaydediliyor.

Microphone-IN

Bir TC-IN yoluyla dosya zaman kodu olarak doğrudan zaman kodu alma ve işleme olanağına sahip olmayan diğer tüm aygıtlar. 

Bu kategoride genellikle DSLR kameralar ve küçük ses kaydedicilerden oluşuyor. Bu aygıtlarda zaman kodu kullanmak için zaman kodunu tek bir boş ses kanalına kaydetmek gerekiyor. Bu kaydedilen zaman kodunu sonra kurguda kullanılabilir hale getirmek için, “ses zaman kodu” denen desteğe sahip bir kurgu sistemi gerekir ya da verilen yazılımla ses zaman kodu standart üstveri zaman koduna çevrilebilir. Zaman kodu bir ses sinyali olarak kaydedildiği için, Tentacle üretecin çıkış ses şiddeti uygun bir değer olan MIC düzeyine ayarlanması gerekir ki böylece kamera veya kaydedicinin Mic girişi sinyali bozmasın. Sinyalin düzgün kaydedildiğinden emin olmak için kayıt aygıtının ses menü ayarlarının da kontrol edilmesi önerilir. 

Tentacle ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 549 99 92 numaralı telefondan Aviteng’i arayabilirsiniz.