Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > La Solution RF, AVIWEST ile Görüntü Çoğullamayı Kolaylaştırıyor
La Solution RF, AVIWEST ile Görüntü Çoğullamayı Kolaylaştırıyor
20.06.2021 09:59

Fransız firması La Solution RF, yüksek frekanslarda (HF) veya 4G/5G üzerinden HD görüntü iletimi ve 4K yayınlar konusunda uzman. BMV Communication adlı şirket, La Solution RF’ten çalışanlarına vereceği ödüllerin töreni için stüdyoları ve 11 uzak merkezi arasında bir HD görüntü çoğullama (multiplex) çözümü kurmasını istedi. COVID-19 nedeniyle ödül töreni fiziksel olarak yapılamayacaktı ve 11 adet SNG araç filosu kullanmanın maliyeti çok yüksekti, bu durumda La Solution RF, BMV’ye AVIWEST çözümleriyle eksiksiz bir çözüm hazırladı.

La Solution RF, AVIWEST PRO380 donanımlı 11 adet HD çekim ünitesi teslim etti. Böylece BMV kameralardan HD sinyalleri 4G ağlar yoluyla 800ms görüntü gecikmesiyle iletti. Ayrıca AVIWEST’in geri yönde görüntü işlevi sayesinde her merkezde canlı yayın yapabildi. Bu işlev bir AVIWEST kodlayıcının görüntü akışını denetim odasındaki bir AVIWEST StreamHub alıcı/vericiye bağlı PRO380’lere geri göndermesini mümkün kılıyor. Ardından insanlar her merkezde canlı görüntü akışını uzaktan görebildiler.

Ses geri bildirimi için AVIWEST’in IFB özelliği kullanıldı. Uzmanlar StreamHub’a USB yoluyla bağlı bir Berhinger X32 Rack sayesinde her merkeze kişiselleştirilmiş ses geri dönüşü ürettiler ve 11 ayrı IFB olduğu için gecikme efektlerini önlediler. Görüntü geri dönüşü için sadece 900ms gecikme yaşandığı için aygıtların düşük gecikmesini şaşırtıcı buldular.

BMV’ye görüntü kalitesi ve maliyet tasarrufu sağlamak için AVIWEST’in VMix özellikli aygıtını kullanmak ideal bir çözüm oldu. Canlı görüntü yayın kalitesi için teknik gereksinimlerini tamamen karşılarken, günümüzde yaşanan seyahat kısıtlamalarına uyum da gösterdi.

AVIWEST ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 80 50 numaralı telefondan Momento Medya’yı arayabilirsiniz.