Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Öğrenci Yapım Ekibi 25 Marshall CV730 PTZ Kamera Aldı
Öğrenci Yapım Ekibi 25 Marshall CV730 PTZ Kamera Aldı
22.10.2021 16:29

Clear Creek Independent School District’in canlı yapım öğrenci ekibi C3Studios C3Mobile ekibini genişletmeye ve geliştirmeye karar verdiğinde, Program Direktörü Amber Pecsenye Marshall Electronics’e yöneldi. Bölgenin Robotics Events Center’ı dahil tesis dışı yapımların çekimleri için C3Mobile 25 adet Marshall CV730 PTZ kamera kullanıyor. Bunlardan 20 adet siyah CV730-BK model robotik merkezinde, bir beyaz CV730-WH güzellik çekimleri için, beş beyaz CV730-WH ise seyahat uygulamaları için kullanılıyor. Ayrıca C3Mobile, ikisi robotik merkezinde kalmak, diğer ikisi ise seyahat için olmak üzere dört adet de VS-PTC-IP kamera denetleyiciden yararlanıyor. 

Yeni C3Mobile ekibi bölgeden ses/görüntü isteklerini destekliyor: İnternette kesintisiz yayınlanan robotik turnuvalarından FFA Livestock Show’a, mezuniyet törenlerinden okulla ilgili diğer etkinliklere kadar. C3Studios kariyer ve teknik eğitim bölümünün girişimlerini tanıtan uzun görüntüler de yaratıyor.

Rekabetçi robotik teknolojinin merkezindeki Marshall CV730 PTZ kameralar, Robotics Event Center spor salonunda olan biteni çekiyor. Tüm kameralar, VSPTC-IP kamera denetleyiciler kullanan tek bir kişi tarafından kullanılabiliyor. Bölüm maçların aynı anda üç adet canlı görüntüsünü yayınlayarak çıtayı yükseltiyor. 24 öğrenciden oluşan bir ekibe sahip C3Studios canlı internet yayınlı etkinliklerinin yapımlarını modernize edip kolaylaştırdı ve artık her yayın akışı için sadece üç öğrenciye gereksinim duyuyor. Belli bir robotik etkinlik için C3Mobile ekibi sadece yedi öğrenci pozisyonu kullanarak tek bir günde 246 maçın internet görüntü akışını gerçekleştirdi. 

 Pecsenye ve ekip, eksiksiz hizmet veren yayın sistemleri bütünleştirme, yapım ve mühendislik çözümleri firması BTSHouston (Broadcast Technical Services) ile çalışarak Robotics Events Center’ı kurdu. Pecsenye yorum yaptı: “CV730 kameralar için dört sütunlu bir altyapımız olmasını istedik. Büyük oynamak ve mümkün olan her açıyı yakalamak, bir çekimi kaçırma konusunda endişelenmemek istedik. CV730 kameraları sahanın köşelerinde ve önünde kullanıyoruz ve denetleyicilerdeki ön ayarlar sayesinde rekabet eden her iki takımın karşılıklı bir çekimini, kalabalıkların çekimlerini ve ödül törenlerinin çekimlerini yakalayabileceğimizden emin olabiliyoruz. Hiç kimsenin görüş alanında operatör bulundurmak zorunda olmayışımız, robotik için ideal. Marshall kullanarak her projede gereken tüm açılardan çekim yapabiliyoruz.

Marshall CV730 kamerada 30x optik zoom bloğu ve 60fps kare hızında 3840x2160p çözünürlüğe kadar kristal netliğinde UHD görüntüler veren esnek, aynı anda çalışan 12GSDI/HDMI/IP çıkışları var. Uzaktan ayar ve eşleştirme seçenekleri arsında iris, zoom, pan/tilt, beyaz denge, pozlama, pedestal, uzak mesafelerde ve kurulum sırasında ortamdaki değişimleri takip eden otomatik ayarlar ve daha fazlası var. 

Pecsenye CV730 kameralardan çok memnun kaldı: “CV730’ların kullanımını çok kolay bulduk. Öğrencilerimi en az talimatla bir durumun içerisine gönderebiliyorum ve kamera için doğru ayarları hemen bulup işe koyulabiliyorlar. Zoom ve kolay odaklama özelliklerini üstün buluyorum. Ayrıca denetleyici üzerinde hem kolu hem de düğmeyi kullanabilme yeteneği ve tüm ön ayarlar harika.

Pecsenye ve ekip tek bir ağ üzerinde birden fazla kamera protokolüyle kesintisiz çalışmak için Marshall VS-PTC-IP kamera denetleyici kullanıyor. VS-PTC-IP RS232 yoluyla yedi kamera, RS422 yoluyla on dört kamera, IP yoluyla 255 kamera kurabiliyor ve hepsi tek bir denetleyici aracılığıyla seçilebiliyor. Marshall VS-PTC-IP, tüm Marshall kameraları dahil olmak üzere piyasadaki çoğu PTZ kamerası ile tamamen uyumlu. Ayrıca robotik merkezi pek fazla enerji hattı olmayan eski bir binada olduğu için, kameralara Ethernet üzerinden güç (PoE) verebilme yeteneği son derece avantajlı.

C3Studios’un canlı yapım öğrenci ekibi, Clear Creek ISD Challenger Columbia Stadium’da bulunuyor. C3Studios öğrencileri gelecekteki kariyerlerinde onları doğru konuma getiren bilgiler öğreniyor ve uyguluyorlar. Tüm öğrenciler yapımcı, yönetmen, teknik yönetmen, tekrar oynatım sorumlusu, grafik tasarımcı, kameraman, ses ve görüntü kurgu uzmanı gibi çok çeşitli canlı yapım konumu hakkında bilgi alıyorlar. 

Marshall Electronics ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için 0212 274 69 10 numaralı telefondan Mavi İletişim’i arayabilirsiniz.